自由講場

跳至

首頁

尾頁

翡翠宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章

恆生抽到50蚊lady M 電子券
50蚊係佢度可以買到D咩呢?

珍珠宮

D..D 發表於 24-6-11 20:46

買吾到一件,要補多三,四十

珍珠宮

2024年龍年勳章 睛靈勳章

一件都買唔到
試過堂食冇位
外賣都要加一

公爵府

2024勳章 虎到金來勳章

點抽?

珍珠宮

食過,其實唔明點解咁貴

男爵府

蛋糕就唔得啦,補返10零$20到啦。

子爵府

2024年龍年勳章

最平係大甲芋頭味蛋糕,$68

珍珠宮

2024年龍年勳章

現在外賣唔駛加一了,我覺得佢啲蛋糕好好食。

$50 coupon 可以加十零蚊換件蛋糕外賣

佢最出名係原味千層蛋糕,但我最鐘意食佢嘅士多啤梨蛋糕,我都等有coupon先捨得買來食。
希望每天開心渡過 ;-)

珍珠宮

認識瑞士牛牛第一回 畀面勳章

白毛毛 發表於 24-6-11 21:00
食過,其實唔明點解咁貴

去IG搵吓「世界認真組織」個page睇吖,佢地有次研究邊間店嘅千層蛋糕係最多層,結果LadyM係最多層亦都係最薄,可以一層一層掀起,但係冇散開又冇一pat pat 嘅!

公爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章

你$50?但我抽到係$68喎諗住補$10買件抹茶千層

公爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章

Ritzmary 發表於 24-6-11 20:59
點抽?

我嗰張係農曆新年嗰陣用恒生app派利是俾人,然後就有得抽獎抽到。

翡翠宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章

Ritzmary 發表於 24-6-11 20:59
點抽?
用轉數快轉錢比人
跟住就有得抽喇

水晶宮

好媽媽勳章

唔知仲有冇開心果燕麥奶 ? $58
另外呢款千層酥應該平過千層蛋糕
attach0/tmp/php9x4lx8

「知足者,常樂也;不知足者,富亦憂。」

珍珠宮

KUDOS 發表於 24-6-11 21:11
去IG搵吓「世界認真組織」個page睇吖,佢地有次研究邊間店嘅千層蛋糕係最多層,結果LadyM係最多層亦都係最 ...

呢樣sell唔到我

伯爵府

KUDOS 發表於 24-6-11 21:11
去IG搵吓「世界認真組織」個page睇吖,佢地有次研究邊間店嘅千層蛋糕係最多層,結果LadyM係最多層亦都係最 ...

我反而記得有次消委會測試,呢間d 千層cake係反式脂肪含量最高既舖頭

珍珠宮

認識瑞士牛牛第一回 畀面勳章

fivebeanrice 發表於 24-6-11 22:10
我反而記得有次消委會測試,呢間d 千層cake係反式脂肪含量最高既舖頭
...

嗰次份報告好多出名嘅連鎖餅店都上榜,即係話好味嘅忌廉糕餅多數都係小食多滋味、多吃壞肚皮。等於炸薯條、薯片、汽水都係食少少就ok,多食係唔健康一樣啫!如果真係要食,大牌子起碼有質素保證,坊間一般蛋糕店,未必有攞牌,食品安全質素成疑,而且消委會都唔會測試呢d冇舖頭嘅online shop或者小店,所以都有機會一樣高脂高糖。

水晶宮

好媽媽勳章

fivebeanrice 發表於 24-6-11 22:10
...

好多平時接觸到嘅都好高反式脂肪
https://hk.news.yahoo.com/%E6%B6%88%E5%A7%94%E6%9C%83-lady-m%E5%8D%83%E5%B1%A4%E8%9B%8B%E7%B3%95%E5%8F%8D%E5%BC%8F%E8%84%82%E8%82%AA%E5%90%AB%E9%87%8F%E9%AB%98%E5%B1%AC%E9%AB%98%E8%84%82%E9%A3%9F%E5%93%81-%E9%82%A3%E5%8F%8D%E5%BC%8F%E8%84%82%E8%82%AA%E6%98%AF%E4%BB%80%E9%BA%BC-130654333.html
attach0/tmp/phpreKYj2

「知足者,常樂也;不知足者,富亦憂。」

珍珠宮

佢啲蛋糕我唔啱食

伯爵府

patpat234 發表於 24-6-11 22:37
好多平時接觸到嘅都好高反式脂肪
https://hk.news.yahoo.com/%E6%B6%88%E5%A7%94%E6%9C%83-lady-m%E5%8D%8 ...

其實9成既烘焙甜點都係高油高脂高膽固醇,所以食小左

複式洋房

angiehouse 發表於 24-6-11 20:47
買吾到一件,要補多三,四十

咁貴

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊