自由講場

跳至

首頁

尾頁

彩鑽殿

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 好媽媽勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 wyeth冷知識勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 HiPP勳章(1)

Adiezz 發表於 24-6-12 22:00
以前無直資

有,我啲小朋友唔係好大姐,只係我識嗰班都冇人去考

水晶宮

畀面勳章

回覆樓主:

睇下係咪想去神校,名校
如果唔係,屋企下就得

男爵府

pomanlife 發表於 24-6-12 22:44
有,我啲小朋友唔係好大姐,只係我識嗰班都冇人去考

讀卷?
卷校應好少人會考學校。
讀名私幼全部人都會考。

男爵府

trainstation 發表於 24-6-12 15:16
近屋企?多NET teacher?整體升小派位好?

睇你小學想讀咩學校?
讀直私名校一定讀返有裝備考小的名幼。
諗住抽獎讀那間都無所謂。
唔想小一追學業咁辛苦,幼稚園不能讀happy school .

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章 最關心BB問題熱投勳章 我的育兒心得勳章 2011精緻種植勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

我當年揀間學術好d嘅幼稚園,因為銜接小一課程有幫助…

伯爵府

回覆樓主:

彩鑽殿

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 好媽媽勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 wyeth冷知識勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 HiPP勳章(1)

fmf903 發表於 24-6-13 01:42
讀卷?
卷校應好少人會考學校。
讀名私幼全部人都會考。

咩卷校?

水晶宮

回覆 pomanlife 的帖子

學券幼稚園

大宅

0030 發表於 24-6-12 15:56
近屋企,有全日N1-K3的,且學校有延展服務,可以到7:30pm接小朋友仲食埋晚餐 ...

我就係咁(emoji)

公爵府

認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回

回覆 joycechan721 的帖子

雙職父母的好選擇

大宅

trainstation 發表於 24-6-12 15:16

揀近屋企,幼稚園初初適應期返好短,逐少加時讓小孩適應,如其間吾舒服校方會通知你,又要早D接放學。

珍珠宮

醒目開學勳章

Nbs 發表於 24-6-12 15:52
揀一條龍學校

X2, 想當年,我個仔從幼稚園開始每朝早都要過海返學,而家讀緊大學嘅佢,經常多謝我幫佢細個鋪嘅路! 佢好proud of 自己讀嘅幼稚園,小學和中學

男爵府

有龍梗係揀龍啦

珍珠宮

2024年龍年勳章 2018復活節勳章 熱血勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 環保接龍勳章 大廚勳章

Nbs 發表於 24-6-12 15:52
揀一條龍學校

一條龍冇錯!

象牙宮

2024年龍年勳章

net teacher 不重要, 反正每日好少時間係學校.

家長趁小朋友細, 陪養閱讀興趣更為重要.

子爵府

0030 發表於 24-6-12 15:56
近屋企,有全日N1-K3的,且學校有延展服務,可以到7:30pm接小朋友仲食埋晚餐 ...

我揀有延展的長全日制

公爵府

回覆 noodle_noodle 的帖子

yes~同家長一樣只系放紅日,暑假得兩個星期

子爵府

0030 發表於 24-6-13 11:21
回覆 noodle_noodle 的帖子

yes~同家長一樣只系放紅日,暑假得兩個星期

無錯,勁正,連大除夕都返學

公爵府