自由講場

跳至

首頁
12345...8

尾頁

珍珠宮

2023年兔年勳章

可愛教主2 發表於 24-6-12 20:03
又係啲大陸人

X2陰間娟(美華事件)、河馬、今晚呢件繼母

大宅

晴朗ma 發表於 24-6-12 20:02
希望天發可以攞返應有遺產。個繼母真係貪得無厭。

陸大狀講個時即刻鬆口氣 好彩有埋身份證號碼 希望佢拎返屬於自己既野

goldpiglet    發表於 24-6-12 20:19

珍珠宮

961123 發表於 24-6-12 20:01
寫遺囑寫錯個名律師樓冇對㗎咩

律師吾會研究你寫d咩系平安紙,因為尼d系立平安紙人既責任同私隱,就算系自己立既平安紙內容都可以吾比人睇,搵两個見証人(或律師)簽名就有效

goldpiglet    發表於 24-6-12 20:20

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 hashtag影視迷勳章 貓狗褓姆 認識瑞士牛牛第一回 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

新何太可能揼緊自己個心口,人哋有 40,000,000,何伯得 4,500,000

pansy888hk    發表於 24-6-13 23:32
stagea    發表於 24-6-13 09:35
yeung_ma    發表於 24-6-12 22:36

我鐘意你同我講 I Love U, I Love U Too!
You are the sunshine of my life. That's why I'll always stay around. You are the apple of my eye. Forever you'll stay in my heart.

子爵府

syne403 發表於 24-6-12 19:52
對繼母呢個詞反感, 上得東張都唔係好事

係囉,好鬼悶,又講爭產,d男人又衰嘅,咁鐘意老婆死左就再娶,分自己仔女嘅家產

侯爵府

牛年勳章

cy101 發表於 24-6-12 20:05
係囉,睇童年相,應該仲有2 個姊妹!

男事主尋日自己一開始有講,佢話間屋係祖屋,都唔使講係分俾邊個,一定係留俾仔架啦,因為老豆係個好傳統嘅人,傳子不傳女

大宅

份遺產雖然寫錯實姓名,但有Id no ,上法庭改返正確就可以,感覺呢個天發太重感情,呢個繼母又真係衰格既..

goldpiglet    發表於 24-6-12 20:17

琥珀宮

醒目開學勳章 大廚勳章

961123 發表於 24-6-12 20:01
寫遺囑寫錯個名律師樓冇對㗎咩

應該要對身份證吧?

身份證號碼對、而且佢爸爸過身後、亦簽過租約........我就真係唔信、事主唔可以攞返去分遺產~
大力理財篇 之 子女理財!

http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3868590&extra=page%3D1
買基金真係好傷
http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3294843&extra=page%3D1

珍珠宮

cy101 發表於 24-6-12 20:05
係囉,睇童年相,應該仲有2 個姊妹!

不過又有可能系個繼母夾個老人家去立遺囑,叫亞伯寫比自己,但亞伯死都要寫d比個仔

琥珀宮

醒目開學勳章 大廚勳章

esmehouse 發表於 24-6-12 20:06
新何太可能揼緊自己個心口,人哋有 40,000,000,何伯得 4,500,000

仲要己經兩腳一伸~
大力理財篇 之 子女理財!

http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3868590&extra=page%3D1
買基金真係好傷
http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3294843&extra=page%3D1

珍珠宮

keikwanbb 發表於 24-6-12 20:06
陸大狀講個時即刻鬆口氣 好彩有埋身份證號碼 希望佢拎返屬於自己既野
...

其實張遺囑有寫係son,身份證號碼亦係unique嘅嘢,淨係呢兩樣都夠證據去向法庭申請啦。

子爵府

Wailam媽媽 發表於 24-6-12 20:13
份遺產雖然寫錯實姓名,但有Id no ,上法庭改返正確就可以,感覺呢個天發太重感情,呢個繼母又真係衰格既.. ...

天發太老實

978212    發表於 24-6-12 20:32

水晶宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章

睇到好心up, 個繼母根本立心不良!希望個仔追得返

珍珠宮

回覆樓主:

呢個大陸婆真係貪,其實同個繼子一人一半都有2千萬啦,仲想點,咁都要吞埋人地嘅,真係好衰,仲聲大大叫繼子證明遺囑寫果個係佢,好彩陸大狀都話身份證號碼一樣,可以同法庭申請番,希望事主可以攞得番佢應得嘅野,法律應該平等保障任何人,如果咁樣益咗個貪錢大陸婆真係好唔抵

uwjs    發表於 24-6-12 20:41

複式洋房

syne403 發表於 24-6-12 19:52
對繼母呢個詞反感, 上得東張都唔係好事

熱潮已經過咗嚕,而家好悶

大宅

兩個女仲要乜都無。

真係有媽的孩子像個寶。

男爵府

繼母係貪心呀,不過個仔一開始已經發現遺囑個名寫錯,自己唔去立即更正,都唔可以講完全冇責任,佢自己都闊佬懶理啦

子爵府

2024年龍年勳章

遇見晨曦 發表於 24-6-12 20:04
臨老入花叢,害左自己子孫,希望東張多些暴光呢d案件,警剔d阿伯唔好咁易上當。
...

D阿伯已經唔係用腦諗野架啦,如果係就唔會娶大陸女人,d男人會覺得自己邊會似河伯佢地咁蠢,佢自己個女人梗係真心鍾意自己,覺得自己勁有型又勇猛,邊會貪佢d錢,就算係貪,都係佢有錢比佢貪,個女人應得架

伯爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章

廢柴孖條 發表於 24-6-12 20:03
我昨晩同我老公講如我早C過佢,佢可以識女朋友,但唔可以結婚,唔係做鬼都唔放過佢,所有資產都要留比個仔 ...
講咗等於冇講,冇牙力。直接行動,寫平安紙+遺囑

大宅

虎到金來勳章

keikwanbb 發表於 24-6-12 20:06
...

我講下咋,如果天發去揾律師整張改名契,改個名做添發,咁咪身分證同名都完全乎合遺囑囉,唔知咁得唔得?

首頁
12345...8

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊