自由講場

跳至

首頁
34567...8

尾頁

珍珠宮

VenusTang_FB 發表於 24-6-12 19:59
點解啲香港男人咁鍾意再娶大陸婆? 搞到自己啲親生仔女雞毛鴨血,河馬係咁今晚個case又係咁, 其實唔娶老婆 ...

男人至死是少年,男人天性,要女人照顧佢下半身

珍珠宮

廢柴孖條 發表於 24-6-12 20:03
我昨晩同我老公講如我早C過佢,佢可以識女朋友,但唔可以結婚,唔係做鬼都唔放過佢,所有資產都要留比個仔 ...

假設你走先其實講咩都無用,男人呢刻答應你嘅嘢你都信?將來你老公嘅新女朋友實有方法搞掂你老公簽字結婚,男人靠得住豬x會上樹呀! 女人唔好太天真呀!男人系一種用下體思考嘅生物,天性

珍珠宮

遇見晨曦 發表於 24-6-12 20:04
臨老入花叢,害左自己子孫,希望東張多些暴光呢d案件,警剔d阿伯唔好咁易上當。
...

無用,你睇下何伯和基伯,佢哋都覺得自己識嘅女人對自己系真愛呀!人哋果d先會被騙,自己唔會嘅!呢種男人在現實真係好多好多,電視見到嘅只是冰山一角,大家要了解多d男人天性究竟系乜,要從男人角度分析,同我哋女人角度系完全唔同㗎!我都系網上睇和認知,男女大不同

子爵府

回覆樓主:

重點是什麼繼母及她的行為,這不是現在才存在,也好,反映的問題讓男女老幼也有關,也是警世!

子爵府

mandy952 發表於 24-6-12 20:41
其實搵個女人照顧自己唔係問題,唔好結婚就得啦,每個月比家用囉
D男人揾到咁多錢但點解可以蠢成咁
...

好多男人有錢無錢都衰個心唔定,成日想齊人之福,所以大陸雞先有位入

子爵府

978212 發表於 24-6-12 20:32
講咗等於冇講,冇牙力。直接行動,寫平安紙+遺囑

會唔會最近好多仔女帶年老嘅老豆去立平安紙呢

子爵府

遇見晨曦 發表於 24-6-12 20:04
臨老入花叢,害左自己子孫,希望東張多些暴光呢d案件,警剔d阿伯唔好咁易上當。
...

真係一個咸濕累全家

珍珠宮

noodle_noodle 發表於 24-6-13 02:13
會唔會最近好多仔女帶年老嘅老豆去立平安紙呢

立左都未必有用,平安紙以最新果份為有效,即今日立左比你繼承,明天再立一份新嘅比新老婆,舊果份平安紙就失效了,將來d阿爸識個新女友/老婆,可以再立一份新的
其實要立應該系阿媽立,將自己果份留比親生子女,但前提系財權在手

男爵府

2024年龍年勳章 2024勳章

mercurycc 發表於 24-6-12 19:55
錯重點,東張主持衣著。

著瑜珈褲做訪問 bad taste

子爵府

醒目開學勳章

mercurycc 發表於 24-6-12 19:55
錯重點,東張主持衣著。

我都係留意到,但佢次次都係咁,如果唔係瑜珈衫就係超大恤衫+超短褲

伯爵府

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章

回覆樓主:

一聽口音都知個死鬼老竇又衰咸濕又貪有個人照顧自己啦,然後上去簽遺囑時,又問個女人咁樣岩唔岩,有冇錯,有錯都話冇啦,冇錯都改到錯啦。
事主真係慘架
不過睇完律師意見,個衰女人應該輸硬啦。

大宅

wasabikingdom 發表於 24-6-13 06:05
著瑜珈褲做訪問 bad taste

好反感

琥珀宮

2024年龍年勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 育兒性格勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

hohoho2013 發表於 24-6-12 23:55
天發話佢老豆立遺囑嗰日,得繼母同另一人在場。
唔係要有兩個見證人,仲要唔係遺囑受益人在場咩?
...

受益人唔使!

公爵府

牛年勳章

selinako^^ 發表於 24-6-12 23:27
繼母係衰架啦
但天發都唔知做乜,立遺囑又話黎唔到 間屋租出去比人又係繼母搵返黎既,收到租就2份分,咁即 ...

佢曾經因為襲擊繼母而入獄 ,跟住患上情緒病! 再加上佢喺鄉村長大, 個人亦都比較單純。 所以先至畀繼母恰!
而家件事揚咗出嚟,一定可以幫佢攞返 一半遺產!

子爵府

@bear 發表於 24-6-12 23:05
繼母超賤,繼子好慘,希望佢攞得番自己間屋啦
X2

珊瑚宮

961123 發表於 24-6-12 20:01
寫遺囑寫錯個名律師樓冇對㗎咩

律師樓都會錯

翡翠宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

熊熊老婆 發表於 24-6-13 07:40
佢曾經因為襲擊繼母而入獄 ,跟住患上情緒病! 再加上佢喺鄉村長大, 個人亦都比較單純。 所以先至畀繼母 ...

希望攞得返,因為真係留比佢

大宅

虎到金來勳章

佢曾經因為襲擊繼母而入獄 ,跟住患上情緒病! 再加上佢喺鄉村長大, 個人亦都比較單純。 所以先至畀繼母 ...

襲擊繼母入獄?之前果集我冇睇,但就咁聽似有隱情,似係繼母一早已經唔鍾意佢,因為得佢一個係仔,只有佢威脅到遺產分配。

伯爵府

BK Milk勳章 畀面勳章

VenusTang_FB 發表於 24-6-12 19:59
點解啲香港男人咁鍾意再娶大陸婆? 搞到自己啲親生仔女雞毛鴨血,河馬係咁今晚個case又係咁, 其實唔娶老婆 ...

個仔好慘

伯爵府

BK Milk勳章 畀面勳章

見到身份證號碼應該係正確
其實攞返嘅機會好大

支持仔仔
你要加油

首頁
34567...8

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊