自由講場

跳至

首頁
12345...9

尾頁

男爵府

回覆樓主:

恭喜哂,有時會懶得覆,但其實我好鍾意睇呢啲正面分享

翡翠宮

畀面勳章 BK Milk勳章

goodsnooky 發表於 24-6-14 16:00
我希望佢唔好再高,不過佢啱啱先16歲,真係好難講。如果佢再高的話,我冇辦法可以搵到適合佢着嘅校服長褲 ...

外國人唔係大多高大威猛既咩
若問今世所遇, 皆是前世的緣。 今生寬以待人, 來世皆是善緣。

珍珠宮

annie133 發表於 24-6-14 16:00
恭喜! 我鍾意睇喎,凳人開心,又可以學習下,請問佢係如何進步的?分享下心得
...

其實佢嘅進步原因係老師嘅啟發,我第二仔從來都唔鍾意睇書,但係依度英文科嘅課程好得意,唔鍾意睇書可以睇電影,然後寫一篇文章去表達和分析依部電影嘅一小段情節,結果佢又寫得有紋有路,仲有一個深入嘅個人見解,我睇完佢寫嘅文章都有一份認同感。

公爵府

回覆樓主:

恭喜曬

子爵府

2024年龍年勳章 虎到金來勳章

複式洋房

珍珠宮

家家公主 發表於 24-6-14 16:04
外國人唔係大多高大威猛既咩

你講得好啱,不過呢度啲西人青少年冇佢咁瘦,校服size好奇怪,如果28吋腰圍嘅長褲,最多可以有43吋褲長,而家啱啱好咋!

翡翠宮

goodsnooky 發表於 24-6-14 16:04
其實佢嘅進步原因係老師嘅啟發,我第二仔從來都唔鍾意睇書,但係依度英文科嘅課程好得意,唔鍾意睇書可以 ...

我仔學校都有呢類功課
情況同你仔既一樣
連中文科都有
若問今世所遇, 皆是前世的緣。 今生寬以待人, 來世皆是善緣。

珍珠宮

yuenyung1018 發表於 24-6-14 16:00
恭喜我都等緊我個仔開竅,為自己成績努力

我相信你一定會喺不久嘅將來等到嗰一日!

珍珠宮

家家公主 發表於 24-6-14 16:06
我仔學校都有呢類功課
情況同你仔既一樣
連中文科都有

乜中文科都興玩Movie Critique? 我真係太耐冇返香港,連香港嘅課程發展成點都唔清楚。

珍珠宮

goodsnooky 發表於 24-6-14 16:00
我希望佢唔好再高,不過佢啱啱先16歲,真係好難講。如果佢再高的話,我冇辦法可以搵到適合佢着嘅校服長褲 ...

16歲真係可能有得再高,不過佢真係好高啦⋯⋯可能要訂造

翡翠宮

goodsnooky 發表於 24-6-14 16:08
乜中文科都興玩Movie Critique? 我真係太耐冇返香港,連香港嘅課程發展成點都唔清楚。
...

有呀 。睇完套戲寫感想之類

珍珠宮

家家公主 發表於 24-6-14 16:09
有呀 。睇完套戲寫感想之類

呢度英文科寫Movie Critique,唔係淨係寫自己睇完嘅感想,而係了解拍攝嘅技巧,包括燈光音響拍攝角度,然後作出分析和比較電影中角色嘅心情,我覺得都幾複雜下咁!

珍珠宮

家家公主 發表於 24-6-14 15:58
我鍾意睇 。開多啲

二仔好高 羨慕

咁又唔係呀!呢個世界大把人又要睇又要鬧

大宅

珍珠宮

天貓 發表於 24-6-14 16:09
16歲真係可能有得再高,不過佢真係好高啦⋯⋯可能要訂造

上個月同佢度過高,已經有188 cm。校服店嘅老闆娘都同我講,如果佢再高,就希望佢肥返少少,大一個腰圍嘅碼褲腳會長啲,但係佢食極都唔肥,加上運動量大,我都冇乜辦法。

翡翠宮

goodsnooky 發表於 24-6-14 16:12
呢度英文科寫Movie Critique,唔係淨係寫自己睇完嘅感想,而係了解拍攝嘅技巧,包括燈光音響拍攝角度,然 ...

又真係幾複雜
不過我個仔自從上咗中學佢嘅功課,我係完全冇理過
係有陣時補習哥哥嚟我見仔問補習哥哥點攪
聽到佢地討論先知

有時又錄音又拍片添

伯爵府

醒目開學勳章

恭喜
***生於這世代........有點措手不及***
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
幫助別人不求回報,難度簡單一句"多謝"也沒有 ?為人父母者,不覺得可恥 ?還是你心裡是冷漠世界 ?!

珍珠宮

goodsnooky 發表於 24-6-14 16:14
上個月同佢度過高,已經有188 cm。校服店嘅老闆娘都同我講,如果佢再高,就希望佢肥返少少,大 ...

我想人哋俾兩,三寸我,我自己就好似縮咗水,由其年紀大咗其實高好過矮,其實大咗,出去同朋友食嘢多咗都會肥㗎,到時可能就啱啱好

翡翠宮

redhot 發表於 24-6-14 16:13
咁又唔係呀!呢個世界大把人又要睇又要鬧

你岩

首頁
12345...9

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊