自由講場

跳至

首頁

尾頁

翡翠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章

wannabe118 發表於 24-6-16 09:03
依家d歌好難聽 連想聽完的意慾都無

無聽好耐
間唔中聽一首半首
一係抄以前k歌、一係韓國style
總之三不像

大宅

算,上一個稱得上天后既就只有容祖兒

子爵府

bearbear220 發表於 24-6-15 12:59
但最可怕係19年之後有好多人視tvb為妖魔鬼怪

炎係炎,梅姐係梅姐,點都無可能取代

子爵府

littlefunpig 發表於 24-6-16 04:29
講笑咩
天后!?
爭10萬8千里

咪係,點會有人將天后同欣宜聯想到

子爵府

大力大力 發表於 24-6-15 18:47
我心中、祇有梅豔芳、才稱得上是天后~

王菲勉強、也可以講係~

我聽過甄妮對四大天嘅說法,係羅文張國榮梅豔芳同佢自己,雖然我唔鐘意佢,但呢4位都比而家所謂歌手高好多班

伯爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章

梅艷芳,之後嘅只有王菲最接近佢,其他歌手都係商業運作嘅結果。

伯爵府

好媽媽勳章

回覆樓主:

現在歌壇冇天王天后,只有歌手。影壇都係冇新一代的人,仲係我年代的朝偉,家輝,青雲,鎮宇做緊男一,女更加用哂內地女星做主角。

電視圈仲係50 歲的小生拍談情說愛劇,唔係話唔可以拍劇,係可嘗試拍其他劇種,不要太著重感情線

男爵府

唔係細路 發表於 24-6-16 11:54
原來mc已經攻大陸市場,班YC又係雙重標準扮冇事

就係因為咁,我欣賞佢,知道而家邊個係話事嘅
Choose a job you love, and you will never have to work a day in your life. - Confucius

水晶宮

牛年勳章 hashtag影視迷勳章

26days 發表於 24-6-16 08:08
香港黎講,我覺得佢地係。只不過佢地市場唔擺係香港,香港市場太細了,又政治上腦,去得大陸唔好返黎咁既 ...

香港市場太細啦, 以前天王天后仲有亞洲市場, 依家都比韓國玩哂, 新一代如果入唔到大陸市場, 真係稱唔上天王天后, 所以GEM 同JACKSON 係少有成功既香港人入到大陸, 仲有好多FANS, 佢地都係有好好既語言基礎(英文, 普通話都叻), 好勤力, 有天份, JACKSON 去到外國都咁受歡迎, 真係唔容易架, 佢D MV 拍得好認真, 仲自己開公司做埋監製

男爵府

WChan 發表於 24-6-17 13:02
香港市場太細啦, 以前天王天后仲有亞洲市場, 依家都比韓國玩哂, 新一代如果入唔到大陸市場, 真係稱唔上天 ...

佢地兩個係有努力和付出,又懂創作。

水晶宮

牛年勳章 hashtag影視迷勳章

26days 發表於 24-6-17 13:46
佢地兩個係有努力和付出,又懂創作。

所以要成為真正既天王天后, 先天條件同後天既努力堅持同樣重要, 香港依家好多所謂星, 先天條件已經一般, 仲要懶, 多多藉口呃飯食, 咁樣點會做得成巨星先得架

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊