自由講場

跳至

首頁

尾頁

子爵府

MC媽 發表於 24-6-18 11:12
我都有睇嗰個訪問, 喺其他家庭主婦and職埸主婦眼中佢呢啲叫身在福中不知福同無病呻吟。
佢同我一個朋友好 ...

佢真係呢種人, 係冇感恩之心嘅人,
或者到老左, 再回頭望番先發覺自己錯過咗一個好男人, 但相信自從佢講完呢單嘢之後、 已冇彎轉了

翡翠宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

winniebear301 發表於 24-6-18 10:27
呢個女人副嘴臉真係好討厭,佢之前有個訪問都話自己送完d仔女返學之後,就返屋企做運動,瞓晏覺,好似退休 ...

講得好啱,完全係好多人+我諗既

佢呢d 闊太生活左咁多

我只係覺阿旺好慘,又要返工 屋企野佢又要理,仲要照顧埋個老婆 佢當自係阿旺個女?

有咁多問題 應該有d 病徵,自己唔去睇醫生唔去理? 搞到咁咁嚴重就怪老公唔理佢?
我諗呢度 ftm 又好 在職媽都好,唔舒服都會自己去睇醫生 睇左幾次醫生唔好 都會轉睇第二個 或者 入醫檢查,唔會坐係度等老公埋佢掛

珍珠宮

Myluckybaby 發表於 24-6-18 11:11
當時有病應該係真嘅,但係佢同老公講嗰刻係咪咁嚴重、老公瞓咗病情加重從而不知?有冇誇大成份?佢以前有 ...

佢仲會上交友網,我都突左一突

件事有幾誇張我不予置評,只有佢哋兩個先知,但當時佢係冇被即時送院,又係真嘅….因為可以引致嘅後果可以好嚴重

珍珠宮

Myluckybaby 發表於 24-6-18 11:15
有冇可能有人成日玩呢啲試探個老公,搞到狼來了?

真係佢地兩個先知

子爵府

gallygally 發表於 24-6-18 11:28
佢真係呢種人, 係冇感恩之心嘅人,
或者到老左, 再回頭望番先發覺自己錯過咗一個好男人, 但相信自從佢 ...

冇感恩心嘅男人同女人真係最恐怖。
其實兩公婆離婚,緊一定係有原因嘅, 郭晉安係咪好男人我就唔知,好爸爸又唔一定係好丈夫, 好丈夫嘅定義又可能個個都唔同, 有啲女人對物質要求好高,老公比唔到,咁咪唔係好老公囉! 有啲女人對老公嘅愛and性好苛索, 老公又比唔到, 咁咪又唔係一個好老公啦! 只要個女人覺得個老公逹唔到佢某方面要求,唔滿足就有怨氣,怨氣耐咗自然就有離心,最主要睇下大家知唔知足㗎啫! 好明顯小丸子係唔知足嗰個,生活無憂,物質條件唔係佢考慮,我覺得佢係對老公嘅愛有要求,郭比唔到or比唔足就離婚,咁樣我都覺得好正常, 但離咗婚仲出嚟講前夫壞話就低裝咗D。

子爵府

selinako^^ 發表於 24-6-18 11:29
講得好啱,完全係好多人+我諗既

佢呢d 闊太生活左咁多

就係呢個點,我覺得佢要求個老公當佢小公主咁愛護,結咗婚咁多年,重日日情情塔塔咩? 我覺得小丸子對郭晉安嘅愛係苛索嘅, 因為嗰陣時傳媒話佢係逼婚㗎嘛,可能咁多年佢都想證明郭晉安係愛佢多啲。 現實中真係有好多人結婚廿年,都仲計較邊個愛邊個多啲㗎喎! 可能佢就係其中一個,所以離咗婚都成日提住個前夫,心有不甘。

翡翠宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

MC媽 發表於 24-6-18 11:54
就係呢個點,我覺得佢要求個老公當佢小公主咁愛護,結咗婚咁多年,重日日情情塔塔咩? 我覺得小丸子對郭晉 ...

你講得好啱,佢根本唔甘心 所以成日唱衰前夫

估...佢話要離婚, 點知郭諗都唔諗就話:好! 仲話佢去搵律師 叫佢上律師樓簽紙,可能比男家...在場見到呢個畫面,覺得冇面掛
我估架咋,佢既態度 似想報仇

子爵府

可能因為太有錢, 佢冇野煩咪多野諗.
你留意佢講野內容幾幼稚就知佢本人應該冇咩受過生活迫人的磨難,就嫌自己浪費生命, 咩想發展事件呢d咁傻的事去想. 有邊個女人會唔想做少奶奶, 反而話要去做女強人架.

水晶宮

牛年勳章 hashtag影視迷勳章

MC媽 發表於 24-6-18 11:47
冇感恩心嘅男人同女人真係最恐怖。
其實兩公婆離婚,緊一定係有原因嘅, 郭晉安係咪好男人我就唔知,好爸 ...

同感

其實夫妻去到離婚雙方都有責任, 但係佢地大家都係公眾人物, 好心就唔好周圍講前夫壞話啦, 點講人地都供養你做少奶奶咁多年, 離婚肯定有野分到比佢, 大家好聚好散咪算囉。

最唔認同佢係以為自己好高學歷, 知道佢好努力, 但唔好真係以為咁就叫高學歷囉, 同埋就算高學歷又點呢? 真係高人一等咩?, 好多人係社會工作都吸收到好多專業知識同做人道理, 唔係讀多少少書就真係叻過人, 佢老公讀書唔夠佢多又點? 人地搵錢多過你, 又有自己生意, 唔會比佢差。 從呢一點已經覺得佢個人好自大。

珍珠宮

好媽媽勳章

佢唱衰前夫是因為佢簽左古怪基老婆的公司做KOL, 但因離婚形象不佳,好多人吾like,所以唱衰人以提升自己!

複式洋房

認同, 如她所說讀咁多書就唔會唱衰前夫, 二個人離婚沒有對與錯只是緣盡了. 這樣批評前夫對小朋友有影響,離左婚仍是小朋友父母.

伯爵府

個訪問完全係自毀形象。

有時修養嘅嘢,真係唔係話你立立雜雜讀一堆證書文憑學位就可以有。有D人讀書唔多都修養好好。如果淨係睇談吐,連詩雅好過佢好多。

佢話自己玩交友app係因為想擴闊圈子,咁點解擴闊圈子一定要搵男人?交友app 傻嘅都知九成九想識異性發展關係啦!正常人真心只係想擴闊圈子的話,做吓義工,多D參與朋友聚會,由無工作變有工作已經識到好多人啦!我感覺佢係好desperate 想開展另一段關係。

佢講到指住自己個樣問人知唔知佢係邊個,呢個舉動好鬼odd。佢說話毫無技巧,而且似係唔太理人感受嗰種人,佢竟然同主持講話自己交友app專揀外表唔掂的男人!如果嗰六個人真係存在,呢個女人有冇理人感受?佢說話技巧真係零!你只要講唔著重外表已經有修養好多!

佢D學歷無令佢變成一個更有素養的人。

大宅

佢唔想比人評頭品足嘅話,呢啲風頭火勢就講少啲啦。佢前夫都盡量講少啲淡化件事。

當年搵佢唱 「小丸子」嗰位人兄真係獨具慧眼,佢一開口就 「BELI BALA BELI BALA」⋯⋯

aidan08    發表於 24-6-18 17:49

複式洋房

子爵府

回覆樓主:

原本佢地離婚都無特別去睇, 係見BK大部份JM一面倒圍插佢再睇埋蝦頭連詩雅個YT先感覺到歐小姐講嘢好粗鄙(某程度上有d似小寶)、市井、動作粗魯, 一D都唔似有小朋友嘅媽媽同讀左好多書, 約異性被放”兩鑊“飛機, 話重感冒病到出唔到聲, 郭生然後”gut"起身上網搵片糖水 ... 睇完, 戥郭生呢18年生活應該好難過

子爵府

MC媽 發表於 24-6-18 11:12
我都有睇嗰個訪問, 喺其他家庭主婦and職埸主婦眼中佢呢啲叫身在福中不知福同無病呻吟。
佢同我一個朋友好 ...

呢d人好黑人憎,佢呻嘅每一樣野我都無,有工人,唔洗自己搵食,又唔洗理屋企,大把自由喇,難聽過粗口

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊