自由講場

跳至

首頁

尾頁

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

goodsnooky 發表於 24-6-15 13:11
繼第二仔可以攞到最佳英文作文獎之後,細仔俾咗我一個最大嘅驚喜!當我以為佢又攞到學術方面嘅獎項,佢原來 ...

原來你有咁多個仔
放下自在

珍珠宮

cattz288 發表於 24-6-15 16:40
原來你有咁多個仔

都唔算太多嘅!只有三個。

水晶宮

畀面勳章

回覆樓主:

叻仔

男爵府

繼第二仔可以攞到最佳英文作文獎之後,細仔俾咗我一個最大嘅驚喜!當我以為佢又攞到學術方面嘅獎項,佢原來 ...

男爵府

回覆樓主:

確係開心嘅

珍珠宮

lyf2409 發表於 24-6-15 17:38

小朋友最鍾意俾人哋讚,所以我嘅方式就係,如果佢做啱嘢我一定會讚賞,positive parenting 方式而唔係講don’t do this or that.

侯爵府

恭喜哂

伯爵府

真係安樂晒,恭喜

男爵府

goodsnooky 發表於 24-6-15 18:25
小朋友最鍾意俾人哋讚,所以我嘅方式就係,如果佢做啱嘢我一定會讚賞,positive parenting 方式而唔係講do ...

好奇你D仔識唔識廣東話 你平時同佢地講英文定廣東話?

伯爵府

醒目開學勳章

回覆 goodsnooky 的帖子

媽媽安慰了恭喜
***生於這世代........有點措手不及***
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
幫助別人不求回報,難度簡單一句"多謝"也沒有 ?為人父母者,不覺得可恥 ?還是你心裡是冷漠世界 ?!

大宅

恭喜Ching 首得雲開,單親唔易做重要一睇3個,個個精英,又大愛,我服

珍珠宮

ctsang 發表於 24-6-15 20:33
好奇你D仔識唔識廣東話 你平時同佢地講英文定廣東話?

大仔識廣東話,二仔淨係識聽唔多識講,細仔就一半一半,我同佢哋傾偈有時貪方便都用英文,但家中長老就用廣東話,所以唔多唔少佢哋都會識聽啲。

珍珠宮

jojo2388 發表於 24-6-15 20:44
恭喜Ching 首得雲開,單親唔易做重要一睇3個,個個精英,又大愛,我服 ...

謝謝你,其實都有唔少同路人,可以大家互相勉勵,咁多個最難照顧嘅係最細嗰個,我由六年前唔識煮飯,細仔唔願意食我煮啲嘢,到而家叫做勉勉強強做到三餸一湯,見到佢哋成長,我覺得係開心嘅!我嘅努力冇白費到!

子爵府

Poo得好勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章

回覆樓主:

congratulation!二仔,細仔都好大進步,二仔好高,細仔都幾好樣

大宅

回覆樓主:

恭喜!除了令公子努力外,你的耐心栽培成就了他們!

很替你高興!

別墅

恭喜晒,係父親節最好嘅禮物

珍珠宮

2024年龍年勳章 2018復活節勳章 熱血勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 環保接龍勳章 大廚勳章

水晶宮

2024年龍年勳章 2018母親節勳章

父親節最大禮物

子爵府

侯爵府

Sweet@family 發表於 24-6-15 20:41
回覆 goodsnooky 的帖子

媽媽安慰了恭喜

樓主好似係爸爸嚟㗎

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊