自由講場

跳至

首頁
12345...9

尾頁

公爵府

以前已經有幾對夫妻,好煩,依家多埋佢同何伯。香港真係無新聞,日日都係哩類,星二代,咩千金,讀神校。做醫生,明人夫妻,霞姐,10a。真係去抖音看下短片熱血過,日日雞毛

瑪瑙宮

虎到金來勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

kwhkwh 發表於 24-6-16 15:21
學歷太勁-->會不會太睇得起自己?
人地FYY 都未有咁巴閉

AGREE..佢而家好自大

公爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章

MRS.KAREN 發表於 24-6-16 15:13
2邊都有問題啦

係囉,仲有雙方都有互相攻擊,一個放暗箭,一個擺明反擊。

子爵府

回覆樓主:

其實一家唔知一家事,很難說,觀眾亦唔會主動研究,但作為公眾人物,剛離婚還是低調d好,不然只會自找麻煩!

珍珠宮

玩具勳章

可是她當中的學歷、專業資歷其實十分高。
我睇唔明呢句

子爵府

回覆樓主:

冇睇佢個訪問,不過都冇興趣睇,記得n年前佢喺電台嘅訪問,佢話自己唱歌似王菲,仲即場唱左首王菲嘅歌, 嗰陣已經覺得佢好扮嘢

伯爵府

chingnc 發表於 24-6-16 16:26
可是她當中的學歷、專業資歷其實十分高。
我睇唔明呢句

記者係咁

十篇有九篇新聞唔係文盲寫,就係少咁幾隻字

呢兩句同前句就好明顯係前後矛盾
一係就加錯左"可是"呢個連接詞,一係就漏左專業資歷其實"並非"十分高

大宅

回覆樓主:

佢以為自己真喺讀神科

子爵府

回覆樓主:

我今早開呢個post 時TVB 正播緊蕭凱恩片段,相比之下,真係唔知用咩形容詞形容歐。

伯爵府

kwokdicken 發表於 24-6-16 16:37
記者係咁

十篇有九篇新聞唔係文盲寫,就係少咁幾隻字

近幾年啲新聞
無左校對呢樣野

我記得以前睇文章講啲報章編輯對校對好重視,一篇文睇完一次另外既人再睇,係唔會比錯別字、語句錯、語病呢啲野

但而家知左十篇有九篇有錯字、錯句同文句不通

啲精力用哂去,專登諗盡腦筋去賣關子
例如今日講個廚師單車意外,本身我晌第二度已經睇左新聞,係講佢撞到成個身瘀傷,好彩有戴頭盔
頭先click上01, 又見, 名廚師遇意外、必做一事保命。因為我睇左篇新聞, 肯定係專登取走戴左頭盔呢句引人入去睇

啲娛樂新聞就全部啲明星變哂打格人
全部唔知佢講乜水, 要你click入去睇
個內容人地想睇就會click架啦, 為左呃人click入去, 係要玩呢d小聰明, 搞到愈黎愈低質

別墅

夏蟲 發表於 24-6-16 15:38
睇完佢個訪問, 真係想車巴佢, 依個女人

見咁多人講就開嚟睇下,不過睇左一陣已經唔想睇佢,態度切囂下

男爵府

MMVV 發表於 24-6-16 16:46
我今早開呢個post 時TVB 正播緊蕭凱恩片段,相比之下,真係唔知用咩形容詞形容歐。
...

我都睇緊,睇到我有淚光,好感動

大宅

selinako^^ 發表於 24-6-16 15:56
佢覺得自己好勁架,約左d 男人出黎仲問人 認唔認得佢

睇埋佢“演繹”返問人認唔認得佢嗰陣,真係XXX
仲要有個第一次約,對方no show,再約第二次(送電腦),都係no show……
又話玩交友app係因為喺個圈耐咗,識下其他朋友……乜佢有喺個圈好耐咩?

翡翠宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

0ooxoo0 發表於 24-6-16 16:57
仲要有個第一次約,對方no show,再約第二次(送電腦),都 ...

最難聽係 佢話(藝人)既血統係靚
真係頂佢唔順,藝人血統係靚佢都講得出,證明佢自我感覺幾良好

佢肥左好多,好似肥c9咁

伯爵府

加菲貓3 發表於 24-6-16 16:16
以前已經有幾對夫妻,好煩,依家多埋佢同何伯。香港真係無新聞,日日都係哩類,星二代,咩千金,讀神校。做 ...

我剛剛出星二代post

加菲貓3    發表於 24-6-16 18:10

大宅

0ooxoo0 發表於 24-6-16 16:57
仲要有個第一次約,對方no show,再約第二次(送電腦),都 ...

咪就係佢仲要演繹唔只一次

男爵府

檸檬檸檬 發表於 24-6-16 15:59
呢啲咪唔知醜

同埋學費都應該係個男人比哂,佢自己邊有能力比錢

當年18歲,無學歷,無樣,無事業。唔係靠痴郭晉安,佢邊搵到食。

子爵府

2024年龍年勳章

selinako^^ 發表於 24-6-16 15:56
佢覺得自己好勁架,約左d 男人出黎仲問人 認唔認得佢

其實我只知佢係郭晉安老婆,從來唔知佢唱過歌同咩名

selinako^^    發表於 24-6-16 18:52

子爵府

2024年龍年勳章

bbccbbcc 發表於 24-6-16 18:37
咪就係佢仲要演繹唔只一次

送電腦就覺得正,難怪咁多網戀騙案

翡翠宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

檸檬檸檬 發表於 24-6-16 15:59
呢啲咪唔知醜

同埋學費都應該係個男人比哂,佢自己邊有能力比錢

所以, 咁多人鬧佢唔係冇原因

首頁
12345...9

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊