自由講場

跳至

首頁
12345...9

尾頁

子爵府

我會揀坐飛機,高鐵太耐,除非我想另類體驗

彩鑽殿

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 好媽媽勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 wyeth冷知識勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 HiPP勳章(1)

ming1120 發表於 24-6-16 17:47
飛機都係貴佢少少, 時間就快好多, 除非你四個人去 搭高鐵, 否則同啲唔識嘅人同一間房, 諗起都幾得人驚
...

如果有時間我會

琥珀宮

醒目開學勳章 大廚勳章

vivibabyvivi 發表於 24-6-16 18:03
其實好耐好耐之前已經有啦 不過唔係高鐵之嘛,
做咩個個好似發現新大陸咁?真係咁新奇嗎?
...

X 2

同房可以識下朋友、大家傾下偈~

小時候同家人、坐鐵皮火車硬臥、坐36小時去杭州、是六人一間房、 一陣大家就聊天起來、當年國內人對香港人好有興趣、想瞭解多些~

珍珠宮

都係坐嗰幾個鐘頭啫,卧乜鬼舖呀,著住bra bra瞓都瞓得唔舒服嘥錢

希望一家人每日開開心心返工(返學)去, 平平安安放工(放學)來!
全世界可以睇小佢,但佢亞媽我一定唔可以!
以平常心對待無常事~~~試問有多少人能做到呢!?

子爵府

2018復活節勳章

回覆樓主:

我會,學生時期專登搭火車硬卧上北京,很好的體驗。

男爵府

飛機都係貴佢少少, 時間就快好多, 除非你四個人去 搭高鐵, 否則同啲唔識嘅人同一間房, 諗起都幾得人驚
...

夜晚出發就可以慳一晚酒店,都ok嘅
抖音、小紅書都好多分享

伯爵府

Jumama2000 發表於 24-6-16 19:24
我會,學生時期專登搭火車硬卧上北京,很好的體驗。

x2 我果次搭左20幾個鐘,特別難忘

侯爵府

cyyiu 發表於 24-6-16 18:46
你去街、返工、坐飛機可以唔去洗手間?

去街我盡量唔去!去到大商場例如IFC就會去下!

返工我在甲級寫字樓,清潔得好乾淨.再加上都係公司同事用.大家用得比較留意,所以基本上好乾淨.

坐飛機我都盡量少去,去北京坐飛機三小時我去一次就得.你一晚高鐵唔會祗去一次洗手間?第二天早上你唔使共用洗手間梳洗?

男爵府

vivibabyvivi 發表於 24-6-16 18:03
其實好耐好耐之前已經有啦 不過唔係高鐵之嘛,
做咩個個好似發現新大陸咁?真係咁新奇嗎?
...

好似話係運輸局局長林世雄,作為自己新發現政績作宣傳 ... 乜高鐵臥鋪唔係剛先設有咩? 如果係 ... 點解好似發現新大陸???

公爵府

2024勳章 虎到金來勳章

kikiboy 發表於 24-6-16 19:23
都係坐嗰幾個鐘頭啫,卧乜鬼舖呀,著住bra bra瞓都瞓得唔舒服嘥錢

x2

子爵府

回覆樓主:

未必人人喜歡搭飛機,尤其老人家啱哂,一家人瞓一晚,瞓醒就到

翡翠宮

回覆樓主:

高鐵遊我覺得係一個體驗
我都想試下

子爵府

emilylam 發表於 24-6-16 18:18
如果兩張床一間就好,我有興趣瞓去北京,睡一晚瞓就到目的地

其實聽李加超之前介紹,就係話瞓一晚就到目的地,可以唔駛租酒店

但我心諗,搭飛機未瞓著就到目的地啦,咁都係賣點

不過當然每人有唔同選擇,有人鐘意體驗或驚搭飛機就岩晒

水晶宮

alicewtw 發表於 24-6-16 18:23
我接受唔到同其他人一間房,仲要共用+爭用洗手間…而且我覺得d床鋪好污糟…加上車廂又嘈、又光又震,我真係 ...

X 2

珍珠宮

...

我都係咁同老公講,其實4個人困喺間咁細嘅房好辛苦,你眼望我眼咁,遇著其中一個腳臭或者好大鼻鼾聲嘅話。。。 十幾個鐘點頂

子爵府

係囉,同幾個唔識既人同房,我睇片,地方又逼,我情願坐飛機。

子爵府

如果一大三小去,有無得同一間房呢?其實最好有得揀房

子爵府

emilylam 發表於 24-6-16 18:19
高鐵適合恐飛嘅人

搭飛機降落會耳鳴架 ,坐高鐵唔會

侯爵府

睛靈勳章

回覆樓主:

免費都唔搭, 要瞓一晚碌架床 ,搭飛機舒服又快

侯爵府

睛靈勳章

laukkk 發表於 24-6-16 21:08
我都係咁同老公講,其實4個人困喺間咁細嘅房好辛苦,你眼望我眼咁,遇著其中一個腳臭或者好大鼻鼾聲嘅話。 ...

咪係, 諗起都

首頁
12345...9

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊