自由講場

跳至

首頁
45678...9

尾頁

男爵府

healthymimi 發表於 24-6-16 18:56
貢菜,鴨屎香茶粉,三只松鼠果仁

水果、米、螺絲粉、麻辣花生、魔芋爽、麻辣鳳爪、蘭州牛肉麵、拉麵說、肉醬意粉、黑椒牛柳意粉… 太多講唔哂

珍珠宮

kerotan 發表於 24-6-17 18:47
咁我又show下十月稻田的七色糙米
其實都係深色嘅不過我溝咗白米煮

好好食咁喎!請問比例及煮法

伯爵府

回覆樓主:

螺絲粉. 酸辣粉絲. 湯達人即食麵.

侯爵府

pomanlife 發表於 24-6-17 08:23
流油架
你好,請問可以分享海鴨蛋的link 嗎?謝謝!

大宅

回覆樓主:

紫晶酥,紫菜,杯麵,咖啡

彩鑽殿

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 好媽媽勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 wyeth冷知識勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 HiPP勳章(1)

ycmami 發表於 24-6-18 00:49
你好,請問可以分享海鴨蛋的link 嗎?謝謝!

99蚊包郵先買乍

【淘宝】限时每300减50 https://m.tb.cn/h.g5bSPe1karAtp0T?tk=zGoHWBmYmgN CZ0000 「正宗广西特产级大烤海鸭蛋流油熟咸蛋盐鸭蛋即食商用整箱旗舰店」
点击链接直接打开 或者 淘宝搜索直接打开

男爵府

糖葱薄餅

彩鑽殿

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 好媽媽勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 wyeth冷知識勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 HiPP勳章(1)

Onlok 發表於 24-6-17 15:18
正喎!邊間呀?! 我又淘

呢間呀

我淘既係大號蛋

【淘宝】限时每300减50 https://m.tb.cn/h.g5bSPe1karAtp0T?tk=zGoHWBmYmgN CZ0000 「正宗广西特产级大烤海鸭蛋流油熟咸蛋盐鸭蛋即食商用整箱旗舰店」
点击链接直接打开 或者 淘宝搜索直接打开

水晶宮

熱血勳章 好媽媽勳章 hashtag影視迷勳章

pomanlife 發表於 24-6-18 07:57
呢間呀

我淘既係大號蛋

thanks

水晶宮

煲仔飯
真係好驚喜

翡翠宮

魚兒小寶貝 發表於 24-6-17 12:18
哈哈,其實我想問淘寶內有冇官網,anyway 唔該晒你

超市貨上京東買自營就超多選擇,¥88香港自取包郵。
但有啲可惜係米、油類別最近被海關block咗,往後唔知搞唔搞得掂開通番。

【京东】https://3.cn/212w-6lq
「三只松鼠京东自营旗舰店」

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

瓜子...

珍珠宮

2024年龍年勳章

邊個夠我誇張,我買過真空包裝咸水鴨。

侯爵府

panda361 發表於 24-6-18 09:18
有link 嗎?謝謝!

複式洋房

healthymimi 發表於 24-6-16 22:16
好飲,本身無糖,我用来打了桔仔(calamansi)茶

請問茶粉有冇link?Thanks!

公爵府

2024年龍年勳章

panda361 發表於 24-6-18 09:18
好食???

珍珠宮

2024年龍年勳章

凌陵綾 發表於 24-6-18 09:42
好食???

睇個人,同以前去南京買一樣。

珍珠宮

2024年龍年勳章

ycmami 發表於 24-6-18 09:26
有link 嗎?謝謝!

天氣熱不要買,冬天才買。

侯爵府

2024年龍年勳章

healthymimi 發表於 24-6-18 00:19
好好食咁喎!請問比例及煮法

我通常用四分之一至三分之一的 七色米
凍水浸六七個鐘或者熱水浸三個鐘
我如果浸唔切就會用燜燒杯一粒鐘
最硬係糙米浸到用手指咪得開就得

我飯煲有 mixed rice 功能大概煑一小時

水量就因你個人喜歡及睇你溝乜嘢白米,其實如果浸得透主要水份係煮白米,酌量加少許就得

我用 柴火大院/十月稻田的貢米溝嚟煮好夾嘅( 貢米比五常稻花香平)

伯爵府

不會淘食物

首頁
45678...9

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊