自由講場

跳至

首頁

尾頁

侯爵府

2024年龍年勳章

jjlai 發表於 24-6-20 20:53
有食過西域果園核桃、我覺得這款較咸、朋友也覺得果教授核桃更好味

謝謝你的分享及推介

子爵府

panda361 發表於 24-6-18 09:18
邊個夠我誇張,我買過真空包裝咸水鴨。

Link pls

珍珠宮

2024年龍年勳章

wingyaumama 發表於 24-6-20 21:36
Link pls

天氣熱不要買,冬天才買。

男爵府

pomanlife 發表於 24-6-17 08:29
我係蒸飯,唔洗洗飯煲,洗碗就得喇

題外話,可唔可以教我蒸飯

子爵府

panda361 發表於 24-6-20 21:45
天氣熱不要買,冬天才買。

咁生果呢?我想淘黃金桃啊!

翡翠宮

20162016 發表於 24-6-20 20:32
用牙刷易清洗啲

收到,thx

彩鑽殿

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 好媽媽勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 wyeth冷知識勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 HiPP勳章(1)

kkwwpig 發表於 24-6-20 23:03
題外話,可唔可以教我蒸飯

洗好米放入碗加入熱水,過米面大約0.5cm咁上下,蒸半個鐘,之後上層加埋蒸餸,蒸多20-30分鐘,是乎蒸啲咩餸

珍珠宮

好媽媽勳章

lovebobo 發表於 24-6-20 00:39
邊隻?

【淘宝】https://m.tb.cn/h.g5ykNou?tk=IV93Wz8WreT CZ0000 「无名小厨速食粥桶装FD冻干牛肉粥速食冲泡营养懒人大分量早餐粥」
点击链接直接打开 或者 淘宝搜索直接打开

翡翠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

ganggang 發表於 24-6-21 08:27
【淘宝】https://m.tb.cn/h.g5ykNou?tk=IV93Wz8WreT CZ0000 「无名小厨速食粥桶装FD冻干牛肉粥速食冲泡营 ...

食落同自己煲既一樣?我之前都淘過一隻,食落似麥片既質感,麻麻地

伯爵府

2024年龍年勳章 醒目開學勳章

szeszephoebe 發表於 24-6-18 17:54
https://world.taobao.com/dianpu/490061609.htm?spm=a21wu.12321156-tw.shop-area.1.5a363954B2lOCW

天氣熱幾天才到不變壞嗎? thx

珍珠宮

2024年龍年勳章 2021可愛聖誕B勳章 2018復活節勳章 BK Milk勳章

cbeyond 發表於 24-6-16 23:28
三只松鼠零食,餅乾,
9A/10 A龍眼乾, 好好食, 香港唔見有。
請問9A/10 A龍眼乾有冇link,thx

珊瑚宮

amalee 發表於 24-6-21 18:25
請問9A/10 A龍眼乾有冇link,thx

10A

【淘宝】https://m.tb.cn/h.g55QLDdVb1EEMwf?tk=GrLqWzOjoOa CZ3460 「生晒10A野山老树高州桂圆肉干无核特大即食龙眼肉干500g送125g罐」

9 A

【淘宝】https://m.tb.cn/h.g5pE3h6HGVnV7sR?tk=wqc8WzOQ8JF CZ0002 「野山老树9A高州林氏桂圆肉干无核特大即食龙眼肉干泡水500g送125g」

珍珠宮

好媽媽勳章

lovebobo 發表於 24-6-21 18:20
食落同自己煲既一樣?我之前都淘過一隻,食落似麥片既質感,麻麻地

我覺得似真粥

翡翠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

ganggang 發表於 24-6-21 19:00
我覺得似真粥

等我都淘黎試下先

男爵府

ganggang 發表於 24-6-21 08:27
【淘宝】https://m.tb.cn/h.g5ykNou?tk=IV93Wz8WreT CZ0000 「无名小厨速食粥桶装FD冻干牛肉粥速食冲泡营 ...
想問下食完會唔會好口乾同重味精

珍珠宮

好媽媽勳章

szeszephoebe 發表於 24-6-24 10:45
想問下食完會唔會好口乾同重味精

又唔覺

公爵府

healthymimi 發表於 24-6-16 18:56
貢菜,鴨屎香茶粉,三只松鼠果仁

貢菜干嗎?你點整 我買過 唔識整

珍珠宮

sharon_pig 發表於 24-6-25 12:01
貢菜干嗎?你點整 我買過 唔識整

先洗後浸,涼拌或當菜炒

首頁

尾頁