自由講場

跳至

首頁
23456...12

尾頁

大宅

回覆樓主:

無睇佢訪問。撇除是非,單純睇,多年進修,少啲恆心都做唔到。哩個係值得欣賞。佢多年ftm都出返黎做野,自力更生,唔系壞事嚟。

goldpiglet    發表於 24-6-17 15:02

子爵府

薯圈 發表於 24-6-17 14:52
唔係個個女人都識錢。 郭歐結左婚咁多年,可以做少奶奶,亦可以做自己喜歡的事(讀大學), 食好住好,郭點 ...

老婆講到自己咁危險都可以當無件事

珍珠宮

乖寶寶布布 發表於 24-6-17 14:54
無睇佢訪問。撇除是非,單純睇,多年進修,少啲恆心都做唔到。哩個係值得欣賞。佢多年ftm都出返黎做野,自 ...

珍珠宮

noodle_noodle 發表於 24-6-17 15:05
老婆講到自己咁危險都可以當無件事

呢壇野得啖笑
唔知點解,總覺得郭保護得歐好好。
歐好像有點脫離現實咁,眼界好像有點窄。

珍珠宮

2024年龍年勳章 2018復活節勳章 熱血勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 環保接龍勳章 大廚勳章

tigger_bb 發表於 24-6-17 12:46
學歷暴發戶

佢話女人唔好讀咁多書呢句,我都係諗到暴發戶呢三隻字,想用呢三隻字回post,又爭咁啲嘢,所以無回。你加咗學歷二字,正正係我心想一樣,又表達得好清(emoji)

子爵府

檸檬檸檬 發表於 24-6-17 13:23
人地10A同FYY都未咁大口氣認叻

10A 咪一樣咁討厭, 成日講自己劍橋劍橋10A10A

珍珠宮

2024年龍年勳章 2018復活節勳章 熱血勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 環保接龍勳章 大廚勳章

薯圈 發表於 24-6-17 15:11
呢壇野得啖笑

直頭窄到視網膜就脫落嘅感覺!得返中間一條罅

子爵府

好老實講學歷而家係貶值,碩士仲要係HKUSPACE有幾巴閉,好心低調呢

伯爵府

volan 發表於 24-6-17 11:25
係公共醫院收100蚊叫人人吃糖尿餐果種好廢的營養顧問

唔明呢啲咁簡單野點解要讀咁耐,又唔係要做研究,唔怪之得學位貶值

伯爵府

jrforsure 發表於 24-6-17 14:11
啲無乜讀過書既人,一旦讀到個學士碩士返黎,唔理咩學院畢業,就會信心爆升到哈佛層次
...

如冇乜讀過書/成績本身好一般..甘,讀到D證書~確實係開心事(自己成果),直得鼓舞…..只係~~佢只係太自大,口出狂言…惹人憎厭

伯爵府

annie133 發表於 24-6-17 15:18
唔明呢啲咁簡單野點解要讀咁耐,又唔係要做研究,唔怪之得學位貶值

首先…,佢分開讀(進階上),亦可能讀幾次先合格~~(DSE你鍾意考幾多次都得㗎,考到合格為止囉)

珍珠宮

tungking 發表於 24-6-17 15:40
如冇乜讀過書/成績本身好一般..甘,讀到D證書~確實係開心事(自己成果),直得鼓舞…..只係~~佢只 ...

其實佢講左d咩?概括下可以嗎?

公爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章

ngwong2 發表於 24-6-17 13:26
歐女士經理人古太也被狂插!

冇做野都有經理人

伯爵府

granja 發表於 24-6-17 15:48
冇做野都有經理人

有做野,
晌港台31有做節目
同埋係古巨基老婆個channel做KOL

古巨基打本千萬為太太Lorraine開創網台ChillGOOD,古太更化身「全能經理人」,一口氣連簽多位藝人孫慧雪、楊詩敏(蝦頭)、張美妮和歐倩怡等,將她們打造成為星級KOL。

古太在古巨基的公司旗下開了經理人公司,並有網上短片平台,其中歐倩怡會拍攝關於營養學的短片,她是古太首先簽的兩位藝人之一。

大宅

2024年龍年勳章

HKU 又好, HKU SPACE 也好,Master 畢業都唔係好簡單的事

子爵府

薯圈 發表於 24-6-17 15:11
呢壇野得啖笑

佢覺得自己算高學歷果句,最出事,講真佢個人其實無咩內涵,我見識過有藝人係中文文筆好,英文又流利,但佢應該兩樣都唔似,果d hku space嘅課程有錢就咩人都報得,唔表示d咩

翡翠宮

bearbear2003 發表於 24-6-17 15:16
好老實講學歷而家係貶值,碩士仲要係HKUSPACE有幾巴閉,好心低調呢

因為佢個起步點係中五,所以佢而家感覺好似上左太空(space)

翡翠宮

B.BB 發表於 24-6-17 16:07
HKU 又好, HKU SPACE 也好,Master 畢業都唔係好簡單的事

郭一個人供3個讀書,何嘗係簡單

伯爵府

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 陪月勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

rello 發表於 24-6-17 11:21
網上,
FYY 是食品管理學碩士。
而歐倩怡是體育及運動營養學理學碩士。
節目唔係話佢係學士學位咩

珍珠宮

noodle_noodle 發表於 24-6-17 16:07
佢覺得自己算高學歷果句,最出事,講真佢個人其實無咩內涵,我見識過有藝人係中文文筆好,英文又流利,但 ...

唔係master咩?master好似好勁咁喎

首頁
23456...12

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊