自由講場

跳至

首頁
34567...12

尾頁

公爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章

kwokdicken 發表於 24-6-17 15:59
有做野,
晌港台31有做節目
同埋係古巨基老婆個channel做KOL

原來係咁,多謝解釋。

伯爵府

bb2 發表於 24-6-17 16:19
郭一個人供3個讀書,何嘗係簡單

多謝你另一角度睇件事

珍珠宮

honthont 發表於 24-6-17 16:34
多謝你另一角度睇件事

只是好多女人只睇到老婆湊仔嘅辛苦,而睇唔到返工揾錢(經濟支柱) 嘅老公,老婆湊仔再辛苦,家裡有點錢的,辛苦都是自己比自己壓力居多,孩子大一點,便有自由有時間做點自己喜歡的事情。但男人,揾食係要一世,唔單只揾,仲要揾夠。

郭歐呢件事上面,感情事不容易分對錯,但郭多年來(7年拍拖+18年婚姻), 生活上確實令歐很舒適,亦可實現自己理想。即使要離婚,亦應感恩前夫所提供的優質生活環境。

伯爵府

開心吸收勳章

gallygally 發表於 24-6-17 15:13
10A 咪一樣咁討厭, 成日講自己劍橋劍橋10A10A

10A真係唔易攞到,這個同HKu space差好遠,後者比錢加找人做下功課,分分鐘就攞到。

男爵府

薯圈 發表於 24-6-17 16:42
只是好多女人只睇到老婆湊仔嘅辛苦,而睇唔到返工揾錢(經濟支柱) 嘅老公,老婆湊仔再辛苦,家裡有點錢的, ...

區好明顯係一個長唔大嘅港女。個人觀感。

珍珠宮

RoseRosa 發表於 24-6-17 17:06
區好明顯係一個長唔大嘅港女。個人觀感。

我都有咁嘅感覺。 離婚後試下自己捱下世界,就明白揾食唔係咁易,特別在娛樂圈。

伯爵府

牛年勳章

noodle_noodle 發表於 24-6-17 13:25
我仲以為郭好顧家,好失望

顧家嘅定義人人唔同
起碼仔女跟爸爸生活冇問題,咁佢應該同仔女幾close. 同埋之前影到接送返學都係爸爸。
2公婆好難講,當時結婚係咪因為覺得男人好照顧,幫佢揸哂主意唔使太太煩。當時想做家庭主婦,可能覺得咁好正。人大左想法改變,又可能覺得另一半乜都管。
細個時供書教學係父母責任,成年後係自己責任,咁郭生又肯比太太學費,又支持太太學其他嘢,算唔算一個差的另一半?

伯爵府

牛年勳章

有做野,
晌港台31有做節目

原來如此,唔怪之得上Chill good 節目

男爵府

薯圈 發表於 24-6-17 17:09
我都有咁嘅感覺。 離婚後試下自己捱下世界,就明白揾食唔係咁易,特別在娛樂圈。
...

冇錯,尤其係面對群情洶湧的言論。係呢個世界真係靠自己落手落腳搵食,佢真係諗得太簡單了,唔好以為自己好叻。

男爵府

有做野,
晌港台31有做節目

古太嘅眼光認真麻麻,淨係姓歐的已經岩岩巉巉

子爵府

薯圈 發表於 24-6-17 16:28
唔係master咩?master好似好勁咁喎

我唔知點講好,俾錢買
不過咁講,人地可能真係好有內涵,但我唔識佢,無同佢交過手,所以體會唔到佢識野得去邊

子爵府

kwokdicken 發表於 24-6-17 14:12
依條友唔可信架
佢公器私用追狙左歐好耐架啦
最新果條片用詞用到"公廁"過哂火啦

呢位YouTuber 我係偶然嘅情況下聽佢講阿新何太嘅野,聽咗一陣已經頂唔順 覺得佢似一個維園阿伯 得個嘈字

kwokdicken    發表於 24-6-17 17:33

伯爵府

bb060908 發表於 24-6-17 17:19
古太嘅眼光認真麻麻,淨係姓歐的已經岩岩巉巉

前明星 + 感覺口齒玲利 +有個營養牌, 呢個package其他已經贏左八成

啲d睇youtube, 有名氣既, 唔洗好出名, 但識係邊個
然後講野唔好講到一舊舊, 或者無組織能力既

呢啲講下健康話題好易起

然後代言下健康品牌, 啲片做少少業配
已經好好搵

男爵府

mmkk12 發表於 24-6-17 13:23
有冇懶人包呀我想知呀

懶人包
1) 離婚後有玩交友app,約會六男
2)女人唔好讀太多書,勁得滯嚇親人(交友app男士唔敢埋身)
3)四年前突然呼吸困難兼失禁,身邊老公竟然無叫白車,話咪玩啦,瞓覺
attach1/tmp/phpGameOL

子爵府

gallygally 發表於 24-6-17 15:13
10A 咪一樣咁討厭, 成日講自己劍橋劍橋10A10A

但真係好叻喎,
自問自己做唔到,仲要係好遠距離
你覺得自己做唔做到?做到請分享吓

歐就
其實我都係 hku....... space畢業的
仲有個 degree, top up degree 呀
但自己知是好差嘅嘢
讀唔到正統大學,是但讀啲嘢好過無啦
除了見工,我都唔會提/吹噓自己嘅學歷,我會唔好意思的

不過我無老公養,要自己養自己
讀唔到咁多
我諗讀任何學歷的東西,1年學費4萬起跳啦

大宅

bananaGi 發表於 24-6-17 12:28
SPACE咩??? 佢自信到好似哈佛返黎咁!!!

咪就係

男爵府

tungking 發表於 24-6-17 15:40
如冇乜讀過書/成績本身好一般..甘,讀到D證書~確實係開心事(自己成果),直得鼓舞…..只係~~佢只 ...

最討厭係佢忘本,話哂都係用郭啲錢去完成咁多學位,見歐父母無固定居所搬來搬去就幹脆買間千萬樓比外父外母住,依家仲想唔理對仔女再分埋郭晉安副身家,做人咁不負責任咁忘本真係好衰格
attach0/tmp/php7IRlX7

別墅

noodle_noodle 發表於 24-6-17 13:06
我反而同情佢,傳聞話佢老公好多物業,全部都無佢名,即係一個仙都唔經佢手喇,咁佢自己搵定後路好應該, ...
我都睇到呢點, 唔明點解女人為難女人, 要咁樣評論佢, 佢一定頂咗阿旺好耐先決心離開佢的

男爵府

greentea14 發表於 24-6-17 17:31
懶人包
1) 離婚後有玩交友app,約會六男
2)女人唔好讀太多書,勁得滯嚇親人(交友app男士唔敢埋身)

我就唔信佢心理面咁諗呢個(女人讀書論)

珍珠宮

Breadfruit 發表於 24-6-17 18:15
我都睇到呢點, 唔明點解女人為難女人, 要咁樣評論佢, 佢一定頂咗阿旺好耐先決心離開佢的
...

你睇左蝦頭訪問佢未?

佢好開心喎

首頁
34567...12

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊