跳至

首頁
12345...6

尾頁

大宅

原帖由 habeeb 於 09-6-21 21:04 發表

我未問詳細收費,問護士佢話大約預出院3萬幾(我唸係大房價),護士話DR。YUEN會詳細同我哋講,你好似就嚟見DR.YUEN,記住UPDATE我呀

BY THE WAY,你有無睇過仁安房D相,個私家房好正,但比雙人房貴成皮,未計其他。。 ...

係呀, 我25號第一次見dr. yuen, 希望感覺良好啦...!! 你唸住bk咩房, 我唸我都係選雙人房多..!! 佢d 相真係超正呀....有埋浴室好似酒店o甘...

複式洋房

原帖由 小遠子 於 09-6-21 21:33 發表

係呀, 我25號第一次見dr. yuen, 希望感覺良好啦...!! 你唸住bk咩房, 我唸我都係選雙人房多..!! 佢d 相真係超正呀....有埋浴室好似酒店o甘...

浴室好似酒店, 唔知會唔會係私人房先有呢?我就應該係雙人房,都未決定,睇下有無得睇樓先啦,哈哈
你就好啦,25號已經可以見dr. yuen,我要10號呀,到時都開始week9啦,不過噤,個package可以用耐d,因為12次應該就唔多夠用,你星期四睇完記住話我知

複式洋房

原帖由 小遠子 於 2009-6-18 02:17 PM 發表
o甘我地係咪依家黎依邊傾啦??

我昨晚又有流啡, 好擔心仲唸住要去e院, 好彩最後搵到張慧醫生, 佢話如果唔係好似m o甘多就唔洗去...仲比我今朝打尖去睇佢...佢要我下星期都請sick leave係屋企休息。昨晚真係好驚呀... ...

我上星期和你的情況有點似啊....星期二突然晚上有血....紅色....約有一元咁大....立刻去了威院....攪了一晚...醫生話....ok...所以休息了一星期......之後沒有血...只係黃昏時有小小啡.....但昨天和今天要沒有了.....由於醫生話.....好多時都會係咁.....只要唔肚痛.....就不用趕住又入院.......所以我都唔知現在等下星期先再見醫生.....定係今個星期又要去看醫生.....

大宅

原帖由 BB1001 於 09-6-22 17:25 發表

我上星期和你的情況有點似啊....星期二突然晚上有血....紅色....約有一元咁大....立刻去了威院....攪了一晚...醫生話....ok...所以休息了一星期......之後沒有血...只係黃昏時有小小啡.....但昨天和今天要沒有了... ...

我都係多數早上無黃昏開始有架...唔通係日頭活動之後就有? 不過我依家都唔理佢啦...只要唔係好似m o甘多, 應該問題不大, 我keep住睇中醫, 大概一個星期睇一次產檢 (雖然好貴), 直到完全無再流啡為止先轉耐d睇一次lor..!!
你有無請sick leave 係屋企休息呀?

複式洋房

原帖由 小遠子 於 2009-6-22 06:14 PM 發表

我都係多數早上無黃昏開始有架...唔通係日頭活動之後就有? 不過我依家都唔理佢啦...只要唔係好似m o甘多, 應該問題不大, 我keep住睇中醫, 大概一個星期睇一次產檢 (雖然好貴), 直到完全無再流啡為止先轉耐d睇一次l ...

小遠...我請了一星期...今天開始上班.....現在都仲ok....所以我就沒有再去找醫生了.....hhehe.....醫生有沒有給藥你呢?.......醫生就沒有開藥給我...可能係政府.....若再有啡...我就會快快去看看私家醫生......

複式洋房

原帖由 karenkkl 於 2009-6-19 12:50 PM 發表
你地第幾胎呀, 我第2胎啦, 上胎响威院開刀, 今胎想响仁安開刀, 不過唔知搵邊個e生好, 因為林凝芷近公司, 想睇佢, 但係見Comment話佢態度唔好, 但我上胎睇過佢又ok, 唔知佢手勢好唔好, 有人話袁藹珊好好, 但係要去仁 ...

我都好想知.....林翠苗醫生係唔係都ok呢?

大宅

加埋我啦~
MAGCHUI 9FEB 仁安(想) 巫少慈檢查,生可能搵余啟文

大宅

原帖由 BB1001 於 09-6-22 18:22 發表

小遠...我請了一星期...今天開始上班.....現在都仲ok....所以我就沒有再去找醫生了.....hhehe.....醫生有沒有給藥你呢?.......醫生就沒有開藥給我...可能係政府.....若再有啡...我就會快快去看看私家醫生...... ...

因為我仲未照到心跳, 所以醫生無比藥我..不過我今個星期會去仁安睇connie yuen, 到時如果照到心跳, 我可能會問佢有無得食安胎藥之類啦...但我都睇緊中醫安胎。

複式洋房

媽媽姓名 預產期 醫院 c+產前醫生
pm131 1 Feb(未確定) 仁安(打算) 余啟文
bebechhichi 1-Feb 養和 Dr. Shell Wong
Hollymama 2-Feb Matilda Dr Doo
woodstockmm2-Feb QE 婁關潔華
Hollymama 2-Feb 明德 Dr Doo
pingulolo 3-Feb 廣華 巫少慈
joanlpk 3-Feb 瑪嘉烈 盧乃本
Vivi 3-Feb 養和 林文英
StephanieQ 3-Feb TMH/港安 馮樹明
Rubiks 3-Feb 仁安 陳柳娟
維達媽媽 4-Feb 廣華(暫定) 林凝芷
twllc 4-Feb 東區(暫定) Dr Chan
pylbowie 5-Feb 廣華 黃婉霞
aw+bb 5-Feb 仁安 巫少慈&余啟文
丘師奶 5-Feb 養和orQM 林勇行
FokMa 5-Feb 仁安 余啟文
Wing7222 6-Feb 屯門e巫少慈
Babystitch 6 Feb QE/浸會(暫定) 未決定BBYoung 7-Feb 法國 not yet visit Dr.
yennie 7-Feb 瑪嘉烈 未睇喎
斯藝 8-Feb 港安(暫定) 盧乃本
Karenkkl 9-Feb 威爾斯or仁安 未定MAGCHUI 9-FEB 仁安() 巫少慈檢查,
生可能搵余啟文
金金 10-Feb 法國 劉玉鳳
cacanov06 10-Feb 仁安 吳崇傑
csw1986 10-Feb 屯門(暫定) 林慧儀
Briun 10-Feb 養和 馬靜兒
Decmar 10-Feb 浸會(暫定) 朱偉怡moonstar830 11-Feb 威院or仁安 廖琳娜
豬嘜仔 11-Feb 未定 靳嘉仁
Queenie 11-Feb 未定 馮樹明
Gmsai 11-Feb 聯合 Winne Wong
SuperstarsBB 12-Feb 未知 蘇偉基
Kogi714 14-Feb 養和/瑪麗 Dr tay
KAT 14-Feb 東區 黃婉霞
小遠子 15-Feb 仁安(暫定) Connie Yuen
habeeb 19-Feb 仁安 Connie Yuen
May 19-Feb 仁安(暫定) 未睇醫生呀
winniecheer 24-Feb 未確定 未確定
Ann 24-Feb 澳門鏡湖 未睇
carcarb 28 Feb 仁安 未確定

大宅

bebechhichi 1-Feb 養和 Dr. Shell Wong
Hollymama 2-Feb Matilda Dr Doo
Wing7222 6-Feb 屯門e院 巫少慈
Babystitch 6 Feb QE/浸會(暫定) 未決定BBYoung 7-Feb 法國 not yet visit Dr.
Karenkkl 9-Feb 威爾斯or仁安 未定MAGCHUI 9-FEB 仁安(想) 巫少慈檢查,
生可能搵余啟文
Decmar 10-Feb 浸會(暫定) 朱偉怡moonstar830 11-Feb 威院or仁安 廖琳娜
小Ann子 24-Feb 澳門鏡湖 未睇
mrsfull 26-Feb 仁安 冼世源

別墅

Hi, 我係新手,來報到呀~~

hello_chan 15 Feb 廣華(/浸會) 吳崇傑

大宅

醒目開學勳章

Babellt 3-Feb 法國 Dr Wong
Wing7222 6-Feb 屯門e院 巫少慈
Karenkkl 9-Feb 威爾斯or仁安 未定MAGCHUI 9-FEB 仁安(想) 巫少慈檢查,
生可能搵余啟文
小Ann子 24-Feb 澳門鏡湖 未睇
mrsfull 26-Feb 仁安 冼世源

民房

Pls take me out from the list ....... I just lost my bb today ....... very sad

大宅

原帖由 Babystitch 於 09-6-25 15:50 發表
Pls take me out from the list ....... I just lost my bb today ....... very sad

不要太傷心, 好好保養身體!! 可唔可以講下有咩特徵,先兆?

複式洋房

原帖由 Babystitch 於 2009-6-25 03:50 PM 發表

先好好休息.....我有同事都試過這樣......但現在生了兩個可愛的bb了......所以.....首要的是....好好休息....好好調理一下身體........with love.......

複式洋房

好好休息..唔好唔開心..知唔知...堅強D

原帖由 Babystitch 於 09-6-25 15:50 發表

民房

其實我初初只係有少少流血及流啡, 我見醫生照u/s後佢話我係作小產, 同埋醫生話我個胎比正常7w多細好多, 我已經覺得有啲不妙 ..... 點知食左2次葯後第二朝起身就發現大量出血 ..... 即刻去見醫生, 照u/s後已經話個胎無左 ...... 依家唯有多啲休息同埋調理身體, 希望下次可以 good luck la ..... anyway, 祝其他準mami 同 bb 都健健康康.

大宅

原帖由 Babystitch 於 09-6-26 14:22 發表
其實我初初只係有少少流血及流啡, 我見醫生照u/s後佢話我係作小產, 同埋醫生話我個胎比正常7w多細好多, 我已經覺得有啲不妙 ..... 點知食左2次葯後第二朝起身就發現大量出血 ..... 即刻去見醫生, 照u/s後已經話個胎 ...

你食咩藥呀?? c+醫生既安胎藥...??

民房

係醫生開嘅黃激素 .... 一隻好common嘅安胎葯

大宅

原帖由 Babystitch 於 09-6-26 14:22 發表
其實我初初只係有少少流血及流啡, 我見醫生照u/s後佢話我係作小產, 同埋醫生話我個胎比正常7w多細好多, 我已經覺得有啲不妙 ..... 點知食左2次葯後第二朝起身就發現大量出血 ..... 即刻去見醫生, 照u/s後已經話個胎 ...

Babystitch,

我上胎係今年3月時9週小產, 當時BBsize又係太細又冇心跳, 最後做手術流產。
第一次M後再試就bingo, 宜家BB已經返來喇, 我相信你都會一樣

首頁
12345...6

尾頁

跳至