自由講場

跳至

首頁

尾頁

男爵府

特别係愛情片

珍珠宮

trenycebaby 發表於 24-6-21 12:03
特别係愛情片

好覺而家冇乜有好睇嘅西片上畫,但好少大片有特技同內容劇情去得快,由頭到尾her住去嘅片。
西片唔係不嬲都拍鬥志鬥力,個人英雄 ,或者綁架槍械之類。
純愛情返而比較小眾,只睇過n年前Mr &Mrs Smith,鐵達尼,但都係加埋奇情同動作。
愛情多唔都係日本,韓國,中國多啲喎,而且劇多戲少

水晶宮

2024年龍年勳章 牛年勳章 開心吸收勳章 hashtag影視迷勳章 大廚勳章

西片都係江郎才盡咁, 而家成日將D舊野炒埋一碟, 哥斯拉VS金剛, 好似周星星話齋功夫加唱歌咁

伯爵府

特别係愛情片

…我覺得稍為人性化思考嘅題材都冇乜~,批得可以上映嘅,應該都唔使特別思考嘅皆大歡喜片
或者睇內地嘅勵志片,建國大業片…囉。

瑪瑙宮

以前好多片都令人驚喜, 而家真係無乜.
我細個电視都有好多西片好好睇, 神犬拉茜, 神偷蝶影, Dallas , 芝麻街, 有一套一家人古古怪怪的, 好好睇

日片都係, 之三四郎, 綠水英雌, 盲俠一支梅, 猛龍特警隊, 卡通又多創作又有人性, 小甜甜, 飄零燕, Q太郎, 星仔走天涯.

珍珠宮

我都覺,好小愛情片lu

男爵府

韓片我興趣多d

伯爵府

特别係愛情片

愛情片就算有可能都係男男或者女女,外國會話咁才是政治正確,咁你想唔想睇?

子爵府

kaka80 發表於 24-6-21 14:47
我都覺,好小愛情片lu
雷神系列中
有一是說女雷神
這個算是愛情動作片

男爵府

上晒Netflix

複式洋房

回覆樓主:

港產片都係,反而睇下劇
可能成本都係太高

大宅

回覆樓主:

都覺得以前既戲,好似好睇d

子爵府

Nancy20090615 發表於 24-6-21 14:44
以前好多片都令人驚喜, 而家真係無乜.
我細個电視都有好多西片好好睇, 神犬拉茜, 神偷蝶影, Dallas , 芝 ...

嘩,暴露年齡系列

琥珀宮

醒目開學勳章 大廚勳章

回覆樓主:

以前我係戲精、但近年都冇乜興趣入戲院、老美科幻片好似卡通、不太真實~

現在手機太多戲太多片睇、而且節奏快、唔似戲院坐定定、因為好多場面處理、尤其是內心戲、拖得太長......
大力理財篇 之 子女理財!

http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3868590&extra=page%3D1
買基金真係好傷
http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3294843&extra=page%3D1

象牙宮

2024年龍年勳章

回覆樓主:

之前係戲院睇到預告片: Arthur the king, 好勵志

點知好快落畫

大宅

係好睇既電影都冇乜

伯爵府

回覆樓主:

以前雷霆救兵,鐵達尼,魔戒,盜墓迷城,一定會入場,睇完電視播再睇

依家好耐冇睇西片,最怕果啲乜英雄系列

翡翠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 育兒性格勳章 趣教勳章 叻叻勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

我想睇美國最近有套上的叫Thelma, 係劇情笑片,講個九十三歲婆婆俾人電騙決定去追返d錢,不過我d仔冇咩興趣

Thelma Post is a 93-year-old grandmother who loses $10,000 to a con artist on the phone. With help from a friend and his motorized scooter, she soon embarks on a treacherous journey across Los Angeles to reclaim what was taken from her.

好似好好笑,Rating 都好

男爵府

rayrayus 發表於 24-6-21 22:07
我想睇美國最近有套上的叫Thelma, 係劇情笑片,講個九十三歲婆婆俾人電騙決定去追返d錢,不過我d仔冇咩興趣 ...

戲?定劇集?

男爵府

邱悠月 發表於 24-6-21 21:48
以前雷霆救兵,鐵達尼,魔戒,盜墓迷城,一定會入場,睇完電視播再睇

依家好耐冇睇西片,最怕果啲乜英雄系 ...

其實會吾會冇喺香港上影

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊