自由講場

跳至

首頁

尾頁

水晶宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 hashtag影視迷勳章

我地舉行左畢業禮,不過比晒錢,原本有聚餐架嘛,而家都唔知會唔會取消,真係掃興
如果再將停課延期,就連小朋友之間講聲bye bye都無就要分開,我囡派左去果間,無幾多個同學仔一齊添架

禁止訪問

大宅

好媽媽勳章 畀面勳章

到現時為止...囡囡學校沒有話將畢業禮延期,但若繼續停課的話就可能會...
延期的話,我老公又未必攞到假睇個女畢業...
難得可以係學校以外地方舉行畢業禮...
想起都要喊...

等疫情緩和?何其久?究竟要停課停到幾時?一個月?兩個月?半年?一年?到時補辦就沒左原有意義...
個病一早有隠形病人帶到周圍都係,變成流行...
死的都係兼有其他疾病...普通感冒都可以死人...
驚得幾多呢?

大宅

其實畢業聚餐學校收晒錢就算停課都可以照去啫 - 因為你BOOK咗場地比咗訂金對方都唔會退啦!!

公爵府

好媽媽勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

我地呢班小朋友出世遇sars, 而家k3畢業又話h1n1, 真係好唔開心, 但係希望係亂世裏, 佢地會更堅強....
神未曾應許天色常藍;但衪曾應許生活有力!

伯爵府

2024年龍年勳章 開心吸收勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 陪月勳章 BK Milk勳章

如果到九月開學都係咁 ???
係咪唔開學呀 ???

侯爵府

畀面勳章

我仔救世軍幼兒園就好彩,畢業畢已經係9/6舉行咗。
:-? :-?

伯爵府

畢業禮唔知有無, 散學禮又唔知有無, 原本七月份有學校生日會又無, 畢業旅行又可能取消, 原本學校安排了小朋友體驗下小一生活係點, 而家多數都係無了, 都唔知小朋友點去適應小學生活, 畢業相又無見過, 又無得同同學仔影畢業相, 雖然話佢今年畢業, 我就真係唔覺得佢係畢業, 真係唔開心, 紀錄冊就派了, 但係就唔知有幾多收得返, 咁停課法, 到到都唔去得, 本來都無打算同囝囝開生日會, 但係而家都會考慮下, 相信九月佢都會復課, 唔通個個小朋友留在屋企, 停學幾個月?

男爵府

醒目開學勳章 2011精緻種植勳章

冇啦~大女間學校既k3畢業典禮取消左喇..而細女間學校今日老師打電話黎講今年要取消k1及k2參加表演喇~大女聽到都冇咩野,反而細女聽到就想喊,因為佢等左咁耐都係想扮波兒,今日就收到冇得做既消息喇...

禁止訪問

伯爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

沙沙星期二你幾點去呀

男爵府

幼稚園畢業禮一生人得一次,如果咁都取消,真係
佢地呢一代要面對既菌真係好多

我好想亞仔學校唔會取消呀,延期無所謂,唔聯校都得,自己學校簡簡單單上台攞張証書就好

侯爵府

好媽媽勳章

我仔学校已經取消咗....我仔就冇乜所謂 ...反而我就唔開心囉.....話晒都係第1次嘛....而家冇得補又冇得睇..... 我只得1粒仔....好唔開心呀

男爵府

原帖由 一仔媽咪520 於 09-6-18 18:04 發表
我仔学校已經取消咗....我仔就冇乜所謂 ...反而我就唔開心囉.....話晒都係第1次嘛....而家冇得補又冇得睇..... 我只得1粒仔....好唔開心呀 ...

我同你既心情一樣....:-(

侯爵府

畀面勳章

唉...而家只有......等!

水晶宮

畀面勳章

根本就係!!! 由第一單豬流感到而家都2個月啦, 只有增多冇減少!!!!! 到咗9月, 真係分分鐘仲係咁!! 到時又點呀?? 學都唔開咩??? 淨係一味識停課, 其他就咩都唔做!

原帖由 carrie123 於 09-6-18 17:19 發表
如果到九月開學都係咁 ???
係咪唔開學呀 ???

水晶宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 hashtag影視迷勳章

原帖由 bowling2004 於 09-6-18 18:13 發表
根本就係!!! 由第一單豬流感到而家都2個月啦, 只有增多冇減少!!!!! 到咗9月, 真係分分鐘仲係咁!! 到時又點呀?? 學都唔開咩??? 淨係一味識停課, 其他就咩都唔做!

...

我覺得,學校保持乾淨已經OK,下下都話停課,死啦,遲d流感高峰期,咪又要停,如果係咁,一年咪要停幾次....
唔通下下困晒d細路仔唔落街咩,落街隨時隔離果個都有流感啦,邊個話得埋

水晶宮

畀面勳章

唉!!!! 睇到你講呢句我d眼淚又忍唔住.

原帖由 2heiBBmama 於 09-6-18 17:18 發表
我地呢班小朋友出世遇sars, 而家k3畢業又話h1n1, 真係好唔開心, 但係希望係亂世裏, 佢地會更堅強....

水晶宮

原帖由 bowling2004 於 09-6-18 18:16 發表
唉!!!! 睇到你講呢句我d眼淚又忍唔住.

ling ling,你果個又係03年既咩 死囉,我成日以為你寶貝有8/9歲添

水晶宮

畀面勳章

而家d人郁下都投訴, 政府又怕孭鑊. 所以有理冇理都停晒先. 講真, 行出街咪一樣見倒咁多細路通街走??? 去吉x島都仲見倒咁多細路走埋一堆打機. 要傳既話咁都傳咗啦!!

原帖由 haileymama 於 09-6-18 18:16 發表

我覺得,學校保持乾淨已經OK,下下都話停課,死啦,遲d流感高峰期,咪又要停,如果係咁,一年咪要停幾次....
唔通下下困晒d細路仔唔落街咩,落街隨時隔離果個都有流感啦,邊個話得埋 ...

首頁

尾頁

跳至