自由講場

跳至

首頁

尾頁

伯爵府

畀面勳章

我仔學校已經決定左, 假如繼續停課的話, 會係九月補辦畢業典禮同埋懇親會...

不過到時小一又有迎新, 大家學校唔同又好難夾...真係好驚撞時間....

懇親會既服裝大家一早買左, 小朋友排練左成個幾兩個月, 仔仔仲好好彩比老師選佢做小司儀。咁難得係二千人面前一嘗小司儀滋味, 如果拖到九月就咩稿都唔記得哂囉....

我仔係3月尾出世, 我記得冇幾多日之後, 生仔唔可以再聞笑氣, 話驚傳染到sars呢....

大家同學校反映下, 爭取補辦畢業典禮!!!! (我睇到好似保良局果d已經cancel而且唔會補辦呢...唔知點解, 我覺得好似好衰....)
http://www.edu-kingdom.com/?10928
教育王國個人空間

男爵府

我唔"車"望亞囡可以表演 (因為未開始彩排), 但我亞囡4年幼兒園生涯, 有血有淚, 好努力維持品學兼優, 真係好想親眼見到佢攞畢業證書, 接受其他人祝福同稱讚.

我亞女而家每日都有返學, 有幾個同學仔都有返學, 而家每日係學校唔使做功課, 又冇野學, 就帶左本紀念冊返學, 比同學和老師簽. 簽得幾多得幾多.

我強烈希望, 如果唔能夠係開學前行畢業禮, 我希望學校都會係開學後找個機會搞補返畢業禮, 唔好讓小朋友和家長有遺憾.

禁止訪問

禁止訪問

伯爵府

畀面勳章

原帖由 沙沙 於 09-6-18 22:50 發表
係啊, 希望教統局睇到呢段...最多我地參加畢業禮既家長簽份同意書..如因畢業禮染上流感..都係自己既事..唔關教管局事架 .

同埋中左招之後自己比錢買特敏福
http://www.edu-kingdom.com/?10928
教育王國個人空間

伯爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

原帖由 沙沙 於 09-6-18 22:41 發表
我會下午1點後去...一唔一齊
佢唔係話要11點半前去到咩

水晶宮

2018復活節勳章 畀面勳章

我都吾想呀仔無畢業禮
HIMMAMA3  男爵府

禁止訪問

禁止訪問

伯爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

原帖由 沙沙 於 09-6-18 23:38 發表
下係咩..睇多睇先...妳唔講...我又無點睇張野
佢話9:30-11:30前去到交呀 等我再睇多次先

禁止訪問

禁止訪問

禁止訪問

男爵府

畀面勳章 環保接龍勳章 BK猜猜猜慶中秋

原帖由 abu_cheung 於 09-6-18 21:43 發表
我依家每日都擔心驚學校會除消畢業禮.
真係擔心到喊架....
可能自己童年時冇畢業禮呢D野呢?
所以超級期待阿仔既畢業禮....
阿仔自己都講我都好想返學校練舞架....
好想見到校長老師特別係同學.佢地好多仲未俾o番紀念 ...

我個心情同你一樣,真係非常希望睇到阿囡畢業典禮,
一生人只得一次,點解我哋03年出世嘅小朋友咁慘,
e+最擔心學校打電話嚟同我講畢業典禮會取消,
我真係希望佢哋會同我講"改期"都好過"取消"

校長希望你三思呀....
只要你講一句"唔會取消"我哋都會安心d

禁止訪問

伯爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

原帖由 沙沙 於 09-6-18 23:41 發表
我睇左喇..係啊..我之前無留意個時間...好彩有妳提我...咁妳會幾點去呀?
約埋你啦..你想幾點

伯爵府

2024年龍年勳章 開心吸收勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 陪月勳章 BK Milk勳章

原帖由 yuenwa 於 09-6-18 22:19 發表
我唔"車"望亞囡可以表演 (因為未開始彩排), 但我亞囡4年幼兒園生涯, 有血有淚, 好努力維持品學兼優, 真係好想親眼見到佢攞畢業證書, 接受其他人祝福同稱讚.

我亞女而家每日都有返學, 有幾個同學仔都有返學, 而家 ...

珍珠宮

hashtag影視迷勳章 玩具勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

我打左番學校反映就算真係提早放暑期都要攪畢業典禮,小型啲都好過無,因我女班好多mama唔攪太遺憾了,但因為老師主任去左開會,書記話學校其實都有商討緊呢個問題

禁止訪問

珍珠宮

hashtag影視迷勳章 玩具勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

其實我有個疑問好耐,既然大家都咁驚小朋友會被傳染,停課都覺得應該,點解出面我真係唔見有小朋友帶口罩預防呢,咁停課既意義係邊呢,我而家番工要帶埋個女一齊,搭車都只係得我同個 女2人同1~2個人有帶口罩咋,,

首頁

尾頁

跳至