跳至

首頁
23456...16

尾頁

伯爵府

尋日去交相, 覺得有個書記好無禮貌:;pppp:

複式洋房

Agree ah, Susan. Just take the photos without saying anything. I asked her and then you said OK ka la.

:<

原帖由 susanpang 於 09-8-18 09:01 發表
尋日去交相, 覺得有個書記好無禮貌:;pppp:

別墅

吓?係咩?我姨甥仔9月入 K1 pm., 佢阿媽話面試時個老師同佢講係抽籤喎…我仲話咁好彩抽得中嘅…唔知如果本身係兆麟苑居民會唔會有分加呢?

我自己個仔係 08年年尾…但都打算到時報呢間做大仔…

原帖由 bobohappylove 於 09-7-4 20:19 發表
會係玩遊戲時問D互動問題, 例如玩煮飯仔時, 會問下可唔可以煮比我食呀, 請我杯茶, 得唔得呀??當小朋友離開後,老師就會mark低d野....

伯爵府

原帖由 wawawoo 於 09-8-18 13:46 發表
Agree ah, Susan. Just take the photos without saying anything. I asked her and then you said OK ka la.

:<

係呀...我問佢, "你地會唔僧要小朋友返左學校再換鞋架, 我見有d學校係咁, 係衛生問題", 點知佢答我, "我地無換鞋架bor, 你想咪自己帶返o黎換囉, 不過對出街鞋你要自己拎返走, 唔可以keep係學校"
個態度真係唔憂收唔到學生咁...

男爵府

醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

前一兩日老師打電話來,話我仔仔讀幼A班.唔知呢度有冇人同我仔仔同一班呢?

伯爵府

我個女係幼D呀...不過第日都可以分享下兩班老師既教學呀!

大宅

回覆 2# shingwai 的文章

hi,,,我個仔都係上幼A班呀,,,,,,

別墅

我囡囡讀下幼D班, 呢幾日都喊喎....唉,你地既心肝有冇喊呀?

大宅

hi,我個你好dd啦,,,係初初入去會喊,,,跟住都無喇,,,,,,我明天比佢坐校巴番喇,,,,,,好緊張......

複式洋房

My daugher is in 下幼B.

別墅

頭先囡囡打電話話比我知佢今日返學無喊, 嫲嫲係真喎, 好心好多咯..

複式洋房

My daughter too.

原帖由 wawawoo 於 09-9-3 17:20 發表
My daugher is in 下幼B.

伯爵府

我想問問, 你地帶書返學未架?係咪日日都要帶哂全部書架

複式洋房

I asked the girl to bring all the books la.
yesteraday, they started the first English Class with a story from a teacher.

原帖由 susanpang 於 09-9-7 17:32 發表
我想問問, 你地帶書返學未架?係咪日日都要帶哂全部書架

公爵府

畀面勳章 陪月勳章

其實係咪已經開始授課喇?
因為見唔到本書印有已授字樣....

大宅

hi sllau,

my son also study 下幼D,he haven't cry ah...

原帖由 sllau 於 09-9-3 13:51 發表
我囡囡讀下幼D班, 呢幾日都喊喎....唉,你地既心肝有冇喊呀?

大宅

我有一條冬天校裙及3條夏天校裙,有意可pm給我

別墅

原帖由 cat003 於 09-9-10 02:57 發表
hi sllau,

my son also study 下幼D,he haven't cry ah...

咁叻, 我囡囡因為超細b,全班最細,又無讀過二歲班,只係去玩playgroup, 所以喊呀!
好彩,佢第一日勁喊,第二日喊半堂,第三日只係入去學校時喊一喊, 第四日因為答應老師唔喊, 佢真係做到,於是老師奬佢pooh pooh貼紙,放學返來好開心,周圍話比人知佢返學唔喊,老師好鍚佢,總奬佢貼紙....跟住呢幾日返學都唔喊, 放學返來總成日係度唱太陽伯伯, 琴晚總同我講句普通話... 梁老師午安!

佢依家返學都應該開心gei....

伯爵府

我女都話返學好開心呀~~

大宅

溫馨提示 ~

每逢星期一記得要帶 < 小腳板 走天路 > 返學呀.

首頁
23456...16

尾頁

跳至