自由講場

跳至

首頁

尾頁

男爵府

原帖由 catherine00 於 09-6-20 12:47 發表
宜家有D學校有得免費學架,不過佢要求頗新淨就奇怪Dmouth:mouth:" />

我個時係學校都免費學,但唔係鋼琴,
係大提琴,小提琴,揚琴,古爭等等..

不過佢要求人送比佢,仲要頗新..mouth:
如果我有個琴想唔要比佢,但我見到個頗新字眼,我都要諗下我部琴係唔係真係咁新mouth:

男爵府

原帖由 candygirl 於 09-6-21 11:07 發表
另一case:
由香港家庭福利會-新界葵涌(南)分會寫出

詳情 : 貧窮單親母親, 有兩名年幼子女. 炎夏將至, 經濟上十分困難負擔一台數千元之冷氣機, 希望能獲贈一台1.5至2匹冷氣機.
物件狀況 : 二手,可接受
有效至 : ...

唉,我之前有部分體式冷氣機,都好新淨,我仲打算裝係自己屋企,我阿爸洗晒架啦,又入左雪種,放左半年係屋企..最後覺得佢阻住晒,比收賣佬用60蚊收左...

早知送出去啦..原來二手冷氣有人求~

大宅

原帖由 candygirl 於 09-6-21 11:07 發表
另一case:
由香港家庭福利會-新界葵涌(南)分會寫出

詳情 : 貧窮單親母親, 有兩名年幼子女. 炎夏將至, 經濟上十分困難負擔一台數千元之冷氣機, 希望能獲贈一台1.5至2匹冷氣機.
物件狀況 : 二手,可接受
有效至 : ...

貧窮單親家庭, 一家3口, 咁間屋有幾大呀, 洗唔洗用到1.5至2匹啊....
物件狀況 : 二手,可接受 - 嘩....好似好難為咁, 二手都係可接受咋...唔通要人買部新俾你咩.....
仲有喎....一部1.5至2匹冷氣機, 電費都唔少嘢架喎.....用得貧窮, 咁點交電費啊....如果話一個月多百零二百蚊電費可以負擔, 趁未有冷氣, 將嗰百零二百蚊電費錢儲起, 一年都買到啦.....
鍾意飲飲食食, 尤其鍾意煮嘢食.....

水晶宮

牛年勳章 2018復活節勳章

又要琴, 又要頗新淨,又要九龍交收...

買個新既, 送埋你屋企, 再搵埋個鋼琴家教埋你好5好呀? ....真貪心....

我地細個夠窮啦...想學琴...連同媽咪講都5敢...
因為自知冇可能! 屋企點窮都5會要人幫問人借問人要...
點解E+ D 人可以咁貪....?

原帖由 candygirl 於 09-6-20 12:22 發表
詳情 :

一位單親母親現需要鋼琴一台,以供其兒子練習之用,因案主的經濟狀況較差,如捐贈者在九龍區交收則較佳,謝謝!物件狀況 : 二手,頗新淨有效至 : 31/07/2009香港心理衛生會 艾齡樓

是否錯配?
請問現在學 ...

Childhood is journey, not a race.

複式洋房

我細個都好想學琴
但屋企四兄弟姊妹
爸爸媽媽兩個揾錢
加埋祖父母
一家八口
邊敢出聲話學琴吖
直至出左黎做野
先開始學
初初都係用幾百元買個座枱的電子琴練住先
儲到錢先買個琴
仲要屋企人肯遷就