自由講場

跳至

首頁

尾頁

別墅

有一次係taste個收銀問我個袋咪你自己o架!今曰另一間百佳又有一個收銀問我!想為環保出分力,但換來給人偷野的感覺

王國長老

至尊種植勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 wyeth冷知識勳章 陪月勳章 爸B勳章 王國長老 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 魅力王子 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

佢哋咁衰架:;pppp: :;pppp:

伯爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

講真牙...要俾曬錢...佢先俾個袋ge la~咁都諗唔到...d收銀點做野=.=

子爵府

不如你下次試吓攞個惠康環保袋去百佳買野, 咁就唔怕啦. (我真係試過架)

珍珠宮

畀面勳章

原帖由 GLG 於 09-6-22 22:25 發表
不如你下次試吓攞個惠康環保袋去百佳買野, 咁就唔怕啦. (我真係試過架)

水晶宮

哈哈 off topic先~~
想講下果日呢..見到為左呢個環保袋既笑話!

咁星期日果日派袋, 咁行行下果陣..聽到話派晒架喇,,咁我地走果陣, 前面俾緊錢果個 問收銀羅, 收銀都有俾環保袋佢!

點知, 隔離隊後面後面既c9就嘈, 話人地有 佢冇, 但係佢仲係排緊, 未俾錢果隻。 為左個環保袋, 嘈嘈嘈, 經理都黎埋, 解釋俾佢知 已開mic話派完。佢老公同個女就走左出外面望住佢..老公間唔中番入黎 叫佢唔好嘈。但係佢仍然好似乞衣托世, 為左個環保袋 面都唔要, 死都要嘈... 排佢後面果d 閃晒, 個個都忍唔住 同身邊唔識既人笑佢...

為左個紅色印有泰國新鮮雞蛋既環保袋 潑婦罵街, 真係天下第一奇人.. 送俾佢啦, 同呢d咁既人嘈..真係sin氣!

水晶宮

熱血金章

車, 如果比我, 真係咁恨要個免費環保袋,
如果佢一開 mic 話派哂,
咁我咪即刻棄車潛逃囉.
等下個禮拜囉!!

珍珠宮

2018復活節勳章 熱血勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 大廚勳章 BK Milk勳章 育兒性格勳章 親子王國15週年勳章

我都無係超市買環保袋, 我個 d 環保袋係之前買嘢送, 有很大個有細個, 我而長期都會咩住大中細三個 size 包唔會買嘢無袋裝....

伯爵府

你NEXT TIME揸巢D個袋先用LA.

我LEE邊又唔會咁衰BOR, 反而布時我話唔要袋, 佢見我有D嘢擺唔落袋會主動拎個袋幫我放入去

男爵府

用返佢個環保袋都問牙

題外話
早兩日去惠康買漂白水(只係買咗樽漂白水)
送咗1個惠康環保袋比我
當然係印住惠康兩隻字果隻啦
不過真係唔靚,唔緊要啦,用嚟裝嘢啫,無所謂

男爵府

原帖由 catjeffcat 於 09-6-22 22:38 發表
我都無係超市買環保袋, 我個 d 環保袋係之前買嘢送, 有很大個有細個, 我而長期都會咩住大中細三個 size 包唔會買嘢無袋裝....

我d環保袋都係之前買嘢送嘅
老公話我就嚟環保袋多過手袋喇
我會袋住兩個
一個裝其他嘢
一個買餸用嘅

翡翠宮

想生BB熱投 hashtag影視迷勳章

不過真係好誇張~
我留下間百街,宜家憑星期5有環保袋換
d人7點半已經開始排隊等買夠80蚊!!!!
好似唔洗錢甘

公爵府

好媽媽勳章

原帖由 9594 於 09-6-22 22:37 發表
車, 如果比我, 真係咁恨要個免費環保袋,
如果佢一開 mic 話派哂,
咁我咪即刻棄車潛逃囉.
等下個禮拜囉!!

水晶宮

熱血金章

原帖由 米豬蓮 於 09-6-22 23:01 發表

咁係嫁嘛,
反正我去親超巿買野都係等佢有特價先買 ge,
咁姐係唔急用啦, 既然唔急用, 佢又無袋送比我,
咁點解我唔走人, 等下次再買姐!!

水晶宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 hashtag影視迷勳章

我樓下間百佳既大家姐好醒,估到會有呢d誤會,有次聽到佢同d阿姐講,一收到d袋同d客比左錢之後,就劃個mark去個牌度,叫d收銀睇下有無先再問,以免誤會............

不過so far我都無買過環保袋,好多時都係買野送既,之前有媽咪講過,拎得太多又唔用,其實仲浪費,完全違反「環保」既意思,同埋我唔鍾意咁大個袋,仲要幫d產品賣廣告,好肉酸,平時我都係用學校派既環保袋,日日去買送都帶住佢

別墅

可能佢個袋咁靚..想你去街用...唔係想你去超市買野用

男爵府

原帖由 shannnb 於 09-6-22 22:32 發表
哈哈 off topic先~~
想講下果日呢..見到為左呢個環保袋既笑話!

咁星期日果日派袋, 咁行行下果陣..聽到話派晒架喇,,咁我地走果陣, 前面俾緊錢果個 問收銀羅, 收銀都有俾環保袋佢!

點知, 隔離隊後面後面既c9就嘈, ...

我星期日咁Qc6放假可以揍女,我一個人落百佳入貨,我比錢時個職員話得反一個袋,咁個個後面D婆仔都話要,咁要先比錢先有,我無出過聲,但我個收銀就一收錢就即時拿同講我呢到要,所以我都有個紅色米袋,反而我幾鐘意,因為防水同夠大買餸幾好!真係有D婆仔見無袋唔買呀!
我一路都係用$20-個嘢袋,因為4年前無咁多袋派,果時惠康有回扣,同埋我每次會買好多嘢!後尾60環保印換一個布袋,所以我都好多時拿惠康袋去百佳買嘢!

子爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

都吾好用既,咁鬼死"企身"同硬,帶佢出街麻鬼煩,我寧願用自己果d摺埋放落手袋,隨時都用到

我有幾個百x既放左响車尾都縑"阻定",真正大而無當.

別墅

我琴日睇報紙..
佢話d 環保袋更加唔環保...

水晶宮

原帖由 心抱 於 09-6-23 03:42 發表
都吾好用既,咁鬼死"企身"同硬,帶佢出街麻鬼煩,我寧願用自己果d摺埋放落手袋,隨時都用到

我有幾個百x既放左响車尾都縑"阻定",真正大而無當.

我正想問大家..
我次次去到先諗起d環保袋..
就係因為果d 野太大舊, 邊度放到入袋姐..
唔通攬住d袋去咩?!

你地係點記得帶袋去ka?

首頁

尾頁

跳至