美容扮靚

跳至

首頁

尾頁

大宅

Re: 冬天塊面好乾,有時上妝會有裂紋或脫皮,怎辦

joeychai

I went to Mannings & Watson only find St Ives Colleagan (white & blue colour) no Vaseline !!!
I buy a small size only $7.90 to try tonight when I am bathing Very Nice !!!!!

大宅

joeychai,

^^" 凡士林本來就是小妹兒時常用的護膚品. 凡士林因為大量生產, market又大, 才可那麼便宜的. @v@" 凡是要出門, 我都塗上的.@"@ 人家怕給北風吹襲吧. 美麗的,水水的一張臉, 就這樣子給好好的保護著了.

joeychai 寫道:
christylai,

琴日睇完你個post, 即刻去屈記買左枝凡士林"骨膠原"黎用!
(現在屈記做緊特價, $29.9 有一枝大枝裝 + 送枝細枝裝(放手袋))

琴晚沖涼時, 拎勁多黎當mask 膚係塊面到+ 埋d 沖涼時的蒸氣蒸一蒸佢......嘻~~~, 跟住洗完面再當cream 搽, 再加自己用開的cream (平時沖完涼會止住止住, 琴晚竟然無.......喎......)
另, 訓前再加埋 Neutrogena隻水份mask, 嘩……今朝一條裂紋都無呀, 勁~~~

多謝晒, 估唔到29.9 都救到塊面!

大宅

What is the color of the bottle of your mentioned vaseline? I can't find one w/ 骨膠原

大宅

用凡士林大支裝的boby lotion 的. 有3款 - 骨膠原, 薰衣草和蘆薈

大宅

I went to Mannings and Watson last night cannot find
凡士林 骨膠原,ONLY 找到 ST IVES ,我買了細支

大宅

好媽媽勳章

我頭先係惠康都買左一枝凡士林 骨膠原, $23.5仲平過Watson呀!

大宅

我今日去左"屈人錢"買..骨膠原剩番一樽...其他仲有很多...等我今晚試下先

禁止發言

別墅

If dry skin peel off in winter, highly recommend a nourishing vanilla serum from a French brand called BERNARxx CASSxxx.

only need to a 2-3 drops on the very dry area, or area with skin peel off.
quite effective;

大宅

今日屈臣氏賣凡士林 $22.xx
God Love Us

大宅

I found Vaseline 骨膠原 (yellow colour bottle) with 大豆成份, I bought small size to try first!!

洋房

christylai 寫道:
用凡士林大支裝的boby lotion 的. 有3款 - 骨膠原, 薰衣草和蘆薈

唔好意思,我以前上美容堂時老師說搽body

大宅

貞子,
那瓶凡士林大支裝沒有說名 boby lotion, 是小妹順口喊其boby lotion 吧. 他全是 vaseline inxxtensive care - totaxxl moisture dry skin lotion, 當中沒有boby 一字的. 的確誤導了你, 請見諒. 雖然他的用法及說有指是可塗於boby上, 不過, 我問你, face 是 boby 一部份. 我已用了2個多月了, 我的臉還是水水的. 我覺得凡士林很適合我, 便宜, 實用. 我只能用有限的金錢, 把自己的皮膚keep住. @v@"

美容堂老師是美容公司的顧員, 他所說的一切, 是要顧及老闆及公司的利益. 對不對?

唉, 小妹只說向大家分享一些好用, 又便宜的護膚品, 就是有些人.....唉..無言.=.= 美容堂老師的話不等如聖旨. 我只能說, 我有我風格@v@" 我給自己一個讚字! 嘻嘻!

貞子 寫道:
[quote]
christylai 寫道:

唔好意思,我以前上美容堂時老師說搽body

洋房

Hi christylai:
sorry呀!是否我的留言令你不快,請接受我的道歉!真不好意思,因為我都係聽以前

大宅

naughtyboy 寫道:
I found Vaseline 骨膠原 (yellow colour bottle) with 大豆成份, I bought small size to try first!!

我也買了一支大Vaseline 骨膠原 (yellow colour bottle)兼送細支薰衣草味 共$23.90 , 我

複式洋房

joeychai,
我屋企冇凡士林,所以我用St Ives Colleagan 當mask,沖涼時用蒸氣蒸一蒸佢...估唔到洗乾淨埋面之後,塊面竟然仲好滑~ thx for your advice!!

大宅

其實我都聽過有關啲美容師講搽身的不可搽面和手諸如此類的話。但是,有一個美容師說,其實搽身的潤膚露可以搽全身,包括面和手。只是香港人或某些國家的人喜歡分類或太過挑剔罷了,我今天都用凡士林搽了面。 :-P

禁止發言

首頁

尾頁

跳至