興趣嗜好

跳至

首頁

尾頁

大宅

介紹好書"幸福的六年"

作者:加藤浩美
出版:萬里機構
定價65

這是一本媽媽為紀念患有唐氏綜合症和先天嚴重心臟病只活了六年的兒子的書,紀錄孩子為活著而付出的許多努力,一課生命教育,值得一家人睇.
지훈아,오빠,나는 영원히 너를 보호한다!fighting! http://myhome.hanafos.com/~libra69/2004_kbs_music_awards.wmv

子爵府

Re: 介紹好書"幸福的六年"

這本書一出時就已經看過, 昨天再鼓起勇氣再看, 結果都一樣........... :cry: :cry: :cry:
多謝am 幫我搵個好英o既buzz 呀! 特此鳴謝!!!

大宅

kittybuzz:
...........咦你部notebook好靚喎
係咁架啦,睇多幾次就"化"架啦,不過的確係一本好值得睇既書.
지훈아,오빠,나는 영원히 너를 보호한다!fighting! http://myhome.hanafos.com/~libra69/2004_kbs_music_awards.wmv

子爵府

Thanks!

我前晚仲揀左幾個topics 比老公睇, 等佢知我地做女人生仔係幾危險! 好彩佢睇完都有同我講佢個心都好唔舒服!

[quote]
野蠻仔仔 寫道:
kittybuzz:
...........咦你部notebook好靚喎

多謝am 幫我搵個好英o既buzz 呀! 特此鳴謝!!!

大宅

這書亦突顯香港各種支援

大宅

我買左四本分別送給我的好友.

子爵府

畀面勳章

好想睇呀!唔知圖書館有冇得借呢...
因為太貴 :cry:
野蠻仔仔 寫道:
作者:加藤浩美
出版:萬里機構
定價65

這是一本媽媽為紀念患有唐氏綜合症和先天嚴重心臟病只活了六年的兒子的書,紀錄孩子為活著而付出的許多努力,一課生命教育,值得一家人睇.
^.^

大宅

有呀, 我都係在圖書館借來看的.

大宅

“活著”本身雖然艱辛,而且有許多令人難過的時刻,但是,每天都充滿著超越痛苦的幸福體驗...

大宅

真係值得推介:-P
另外, 可以讓大家更加認識弱智人士, 尤其唐氏朋友, 其實他們很多都好可愛, 富有音樂感, 可以話係'聞歌起舞',我以前的工作有接觸弱能人士及弱能小朋友, 同佢地相處好開心.

首頁

尾頁

跳至