親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

別墅

請問各位,新宿京王酒店距離地鐵是否遠呢 ? 方便嗎 ? 因帶著5歲小朋友怕距離地鐵太遠,請各位給予意見,謝謝

伯爵府

當年年年去日本做野都係住 e 間. 距離jr線大約行10數分鐘,唔知你會唔會覺得遠.

原帖由 goldgold 於 09-6-24 14:48 發表
請問各位,新宿京王酒店距離地鐵是否遠呢 ? 方便嗎 ? 因帶著5歲小朋友怕距離地鐵太遠,請各位給予意見,謝謝

大宅

都唔算太遠, 但佢0的房大, 都可以.. 不過我之前去shopping因為買得太多野, 所以次次夜晚返去都打的

別墅

多謝兩位的回應。

還想請問這間酒店是否有直接車往返機場和迪士尼 ? 富士急又有無直接車去呢 ?

nataliesiu,

請問妳是由那裏坐的士返京王呢 ? 要多少錢 ?

謝謝。

大宅

我試過係新宿同原宿搭的士, 差不多要百幾蚊港幣, 不過當時真係行到好攰同埋我地有三個人加幾袋戰利品, 都算抵哂

大宅

酒店有直接車往返機場和迪士尼, 當然要事先book定啦~

富士急就行前2/3個街口highland bus stop度上車, 都ok方便!

但如果落雨, 京王就麻煩d啦, 要"林"雨~

男爵府

京王好方便架, 附近(2-3條街)又好多嘢食, 房又大, good..

可参考我個blog

http://hk.myblog.yahoo.com/pamela09172002/article?mid=3872

原帖由 goldgold 於 09-6-24 14:48 發表

伯爵府

我上次去東京都係住ni間, 當你夜晚挽住一袋二袋, 又鬼咁倦既時候, 你就覺得佢有少少唔就腳, 有好幾次, 明知近, 都搭的士返酒店...啊女當時6歲, 行唔郁啦...

不過, 我上次住成25樓, 全個東京夜景在腳底, 真係好鬼正...房間幾大, 咩都抵番...

原帖由 PAMELATSE 於 09-6-24 21:40 發表
京王好方便架, 附近(2-3條街)又好多嘢食, 房又大, good..

可参考我個blog

http://hk.myblog.yahoo.com/pamela09172002/article?mid=3872

男爵府

我上次去日本就係因為房間大而住京王, 果然係值回票價。

離地鐵站幾遠, 就睇你講邊一個站。 如果講[新宿站], 步行15分鐘左右, 仲要係好多地方冇遮冇掩, 落雨真係比較論盡。 好處係沿途有藥房, 電器舖, 咖啡室, 小食店等等, 一D都唔悶。

如果講[都廳前站], 有蓋行人路一直沿伸到京王側門, 都算幾方便架。

book 房時一齊 book 埋去迪士尼的巴士位, 因為座位有限, check in 時先 book 可能已經冇你想要的時間 (最早班一般最爆)。 來往迪士尼巴士是免費的(酒店住客)。

去機場的巴士車票亦可於酒店內購買, 並於門口上車。 總括來講, 如果第一次去日本, 住京王真係好方便, 交通上的安排都好容易。

複式洋房

hello, goldgold

京王算係旺中帶靜,我地又貪佢有 free shuttle bus 往返 Disney Resort!

Keio Plaza
http://www.kktravel.com/tyo/hotel/keio/keio.htm

如果機停成田機場,limousine bus 直接送到酒店門口落車. 但羽田既 bus 就要喺新宿站果邊京王百貨落車,兩種 ticket 都可以去東瀛遊 / JAL 買定,有九折!

Airport Limousine
http://www.limousinebus.co.jp/ch2/guide/map/shinjuku.html

Have a nice trip!

別墅

我上次都係著哩間,當時囝囝得2yr咋, 仲要坐bb車, 係西口方向出唔洗5分鐘就到lu, 中途仲有便利店, 去到好夜都可以買野食同水俾囝囝, 只有一小段路無野遮頭, 真係好方便.

別墅

真係好多謝咁多位的回應。

HungG,

好多謝妳的資料,請問Free Shuttle Bus住迪士尼,回程有無 ?

如果在香港買定由機場住酒店車票,會唔會班機delay會搭唔到呢 ?

我還想同小朋友去富士急和橫賓八景島,請問边位知道附近有車去呢 ?

謝謝各位。

複式洋房

原帖由 goldgold 於 09-6-25 13:50 發表
真係好多謝咁多位的回應。

HungG,

好多謝妳的資料,請問Free Shuttle Bus住迪士尼,回程有無 ?

如果在香港買定由機場住酒店車票,會唔會班機delay會搭唔到呢 ?

我還想同小朋友去富士急和橫賓八景島,請問边位知道附近有 ...

來回都有數班, 試吓 click 落我提供果條 link , 有好多相教你點行去酒店架, 喺酒店果堆相其中有張係去 Disney 既班次時間表 , 你試吓揾唔揾倒丫

車票方面唔怕架 , 你去到機場 Limo counter 至換飛 , 果時至揀班次 , 穩陣d 打去 EGL 問吓有無改變又得!補充一下, 羽田係有車直達 Keio 但好疏, 所以揀在西口落既就唔駛等!

大宅

我上年帶仔仔去都係住呢間,當時仔仔剛2歲

如果係車站行返去其實都ok架, 附近又有野食, 都算方便

別墅

多謝各位,

收到妳們意見後,我都亳無疑問地訂了京王了,想問如果想在香港先BOOK 迪士尼 Free Shuttle 可以点book 呢 ?
是否上酒店的綱上就可以呢 ? 往富士急和八景島又有無得預先在香港買定車票或入場卷呢 ?

謝謝。

首頁

尾頁

跳至