家事百科

跳至

首頁

尾頁

大宅

想買電視同冷氣, 想去直銷度買, 究竟好唔好架呢? 有冇人可分享一下? 謝謝.
[url=http://hk.pg.photos.yahoo.com/ph/niceperth/my_photos Perth's nail[/url] Perthicus's Blog

別墅

聽講好多人中招
原帖由 niceperth 於 09-6-24 23:25 發表
想買電視同冷氣, 想去直銷度買, 究竟好唔好架呢? 有冇人可分享一下? 謝謝.

珊瑚宮

環保接龍勳章

我對直銷中心唔係好有信心mouth:

侯爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 BK Milk勳章

me 2

原帖由 cherryblossoms 於 09-6-25 03:35 發表
我對直銷中心唔係好有信心mouth:mouth:" />

複式洋房

係佢地道見到個焗爐平過出面好多~
重諗住買添

點樣中招法
casllsac 該用戶已被刪除

大宅

直銷電器OK架, 我經常都幫襯. 佢地係你落order之後, 先至向代理攞貨, 件電器係由代理個到直接送到你屋企. 基本安裝都係由代理負責. 直銷公司可以咁平係因為無門市, 只係搵人負責接聽電話落order.

依間係我經常幫襯
http://www.home-appliance.com.hk/home2001/index.htm

水晶宮

其實樓主係指DSC定係其他樓上舖?

大宅

我有諗過去DCL, 因我唔識仲有邊d直銷中心, 所以我想問問大家, 去直銷度買電視好唔好呢?

原帖由 ricecooking 於 09-6-25 18:28 發表
其實樓主係指DSC定係其他樓上舖?
[url=http://hk.pg.photos.yahoo.com/ph/niceperth/my_photos Perth's nail[/url] Perthicus's Blog

大宅

好媽媽勳章

佢咪又係向代理攞貨 ..

我都幫襯過好多次
電器無問題

傢私佢又賣得咁平
易爛都好正常
我成日都搬 咩都比我搬爛啦 ~~ mouth:
珍惜生命 ~~ 上帝還讓你活著  就肯定有祂的安排

大宅

原帖由 niceperth 於 09-6-24 23:25 發表

我曾買過佢o既雜嘜牌電視, 把鬼, 個 volume 由 1 去到 20 都係咁大聲 --- 即係冇得教大細聲

大宅

我買過幾十元的平木矮櫃, 用了幾年, ok.

試過排隊買$99 DVD播放機, 牌子 L 字頭, 有時番版碟睇唔到, 2年仲用得, 但不會再考慮買 L字頭的電器.

都想買康佳LCD電視, 唔知質數好唔好? 康佳舊式電視就OK.

別墅

原帖由 加菲貓 於 09-6-25 16:19 發表
直銷電器OK架, 我經常都幫襯. 佢地係你落order之後, 先至向代理攞貨, 件電器係由代理個到直接送到你屋企. 基本安裝都係由代理負責. 直銷公司可以咁平係因為無門市, 只係搵人負責接聽電話落order.

依間係我經常幫襯 ...

複式洋房

我覺得ok喎! 我屋企d電器都係佢地度買, 但係係代理送貨, 用左禁耐都冇野ah

民房

我都覺得ok啊。家私就無得講啦。咩價錢咩貨。電器既話買返有牌子既,同出邊價錢比係平d架,而且有牌子既係牌子本身保養及安裝,唔關直銷事。我屋k平面爐同埋公司個冷氣都係果度買。ok架無問題。

男爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

D人話唔好架wor...小心D啦

大宅

原帖由 sumi5354 於 09-6-26 21:42 發表
D人話唔好架wor...小心D啦

別墅

坦白講,我有要求的電器就會去大行買,如大電視,冷氣,但普通的如抽油煙機,電飯煲,就係直銷買..我試過買衣櫥都ok喎..

大宅

電器未買過...
鞋櫃同衣櫃都就買過! ok喎!

複式洋房

我有一個新鮮様品..
我剛剛係直銷買個洗衣機, 點知佢地裝機既時候整花左個機身(裝個陣自己隻眼瞎左見唔到, 係如廁果陣比我見到個花痕), 跟住我第二日打比個直銷之後即日代理就打返電話比我, 第三日佢地就搵cf 上黎影相, 第四日就立即送個另一個新機黎啦.
以上係我剛剛的體驗, 希望我呢個"黑仔媽媽"幫倒你啦

首頁

尾頁

跳至