嬰兒醫護

跳至

首頁

尾頁

別墅

想統一下四個月大BB 食幾多安奶

我BB快要四個月,依家只係食五安奶到,一食到第二part 就勁樓計, 你地個B 會唔會甘架

子爵府

Re: 想統一下四個月大BB 食幾多安奶

一時時啦, 我bb食6-7oz, 不過有時都係食5oz, 睇佢心情, 通常我個仔唔駛停, 一次過食, 如果停左, 佢唔會再食番
carriegary 寫道:
我BB快要四個月,依家只係食五安奶到,一食到第二part 就勁樓計, 你地個B 會唔會甘架
親子王國以外之相冊連結已被刪除

男爵府

K仔~~~六安童 :mrgreen:
我的家有個馬桶, 馬桶裡有隻馬騮

男爵府

我亞B食6安,但有時食得5安,近日開始有厭奶情況出現,吾知是否吃了一匙糊仔累事,佢肚仔成日咕咕響,今日4點餐奶食左2安後勁扭計,最後成個半鐘都未食完餘下的3安.含住個奶咀系度玩,不停講野.比佢激死. :-(

[em:3 :]

男爵府

好媽媽勳章

carriegary,
我亞囝由兩個幾月開始已經食6安, 但宜家4個幾都係食6安,有時仲只係食到5安, 全日只食到25安左右, 姑娘都話少.

大宅

四個月食六安, 一日五餐
但我bb由兩個幾月開始就唔係好肯食奶, 每次都大喊後或瞓咗先肯食, 希望大D唔會咁啦!!

翡翠宮

2024年龍年勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 認識瑞士牛牛第一回 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

160-180ml 每三個鐘多d就要食,肥b一個

珍珠宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章

我個囡囡由兩個月開始就唔係幾肯食奶,每餐食到3安已經好好,但最近就好左好多,一日食5餐,每餐食5-6安度。一日食大約26安度啦。

複式洋房

我BB食6-7安奶,一日5餐

別墅

我囝囝差唔多四個月, 飲緊5或6安, 夜晚就飲7安, 一日5餐

男爵府

環保接龍勳章

我囝囝飲6-7安,一日5-6餐, is he very 大食?? ?-(

複式洋房

我阿b兩個幾月ja,但係己經食8oz幾9oz la...
有冇問題ga??

大宅

Cannytang,

我bb飲奶情況同你個bb一樣, 每餐飲5-6oz奶, 一次過飲, 停左不會再飲的.

cannytang 寫道:
一時時啦, 我bb食6-7oz, 不過有時都係食5oz, 睇佢心情, 通常我個仔唔駛停, 一次過食, 如果停左, 佢唔會再食番 [quote]
carriegary 寫道:
[/quote]
My Little Prince, Naoki Kam - 諱諾BB.

首頁

尾頁

跳至