美容扮靚

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

原帖由 nat62 於 09-7-16 23:48 發表
咁點樣去分辨? 唔該晒..

其實一般微針專用的藥水都會有,例如 Mirconeedle ,Bio A,Horsmon,Curacen 等都有的

王國長老

王國長老

溫馨提示:

會員只可以分享, 請勿在此作推銷. 多謝合作.

版主
edea
我唔係經常上BK, 想搵我嘅朋友請email: [email protected]

大宅

除3s,Biotech外,仲有咩藥用介紹?

別墅

咁多位sister..自己做mts方便嗎?我未做過mts..打算過幾日去做...睇下咩效果..屯門$500一次..一個月可以做幾多次架???買完o個4s..用晒o的精華可以去邊度買

複式洋房

原帖由 guccibb 於 09-7-18 13:30 發表
咁多位sister..自己做mts方便嗎?我未做過mts..打算過幾日去做...睇下咩效果..屯門$500一次..一個月可以做幾多次架???買完o個4s..用晒o的精華可以去邊度買

要視乎你做的針長來決定幾耐做一次的.
去返你買開個度買咪得.

別墅

hi bbhoneymoon,

我是新手,對這個topic提的info有點混亂,有沒有某 blog or wedsite,(yahoo我想主要sell野,沒太多有用info)可給新手知多D

複式洋房

原帖由 sandycat 於 09-7-18 18:43 發表
hi bbhoneymoon,

我是新手,對這個topic提的info有點混亂,有沒有某 blog or wedsite,(yahoo我想主要sell野,沒太多有用info)可給新手知多D

sorry 啊.因為我好忙,所以都只可以不定時上網解答大家的問題,blog我或許會開始整,但都唔會咁快的.
不過你想知什麼問題其實都可以問,我見到都會答大家的.
如果有需要的話,我都可以開個topic比你地發問的.

男爵府

Bicelle B5 gel 可以當做精華, 一邊roll一邊搽呢?

原帖由 bbhoneymoon 於 09-7-17 15:27 發表

其實一般微針專用的藥水都會有,例如 Mirconeedle ,Bio A,Horsmon,Curacen 等都有的

複式洋房

原帖由 nat62 於 09-7-20 15:05 發表
Bicelle B5 gel 可以當做精華, 一邊roll一邊搽呢?

其實每種精華都可以用黎做精華,不過就要視乎你到底係想改善皮膚問題定想加強皮膚吸收.
如果你本身皮膚問題不大,只係想加強吸收,用0.25或0.5mm針的話,當然任何精華都可以.
但如果你本身皮膚問題大,例如有凹凸洞,毛孔大,色斑,皺紋等等的問題,要用到0.5mm以上針的話,就建議使用微針專用的藥水,因為其實微針藥水本身已有治療成份,可以針對唔同情況去改善,同埋針越長皮膚感染細菌的機就越大,所以微針藥水會係一次性的,通常一開就要用晒,唔建議重用.
其實如果你皮膚問題大的話,建議你用返專用藥水會好D,因為其實轆針都幾痛,如果痛完都做唔到改善會無動力令你再做第二次去改善你的皮膚.

大宅

我都想知屯門邊到有得做呀,麻煩你pm我!
原帖由 guccibb 於 09-7-18 01:30 PM 發表

大宅

有冇人做過1mm以上(出血)??
去凹凸洞需要d咩成份才有明顯效果?

大宅

我在美容院做過2次
(我開左5次,因她說我皮膚唔算好大問題)
佢地用0.5mm,真係無出血,少少痛(頸位同眼位最覺)
仲送支補濕精華+mask+倒模
第二日照鏡都覺皮膚有光澤
面上既疣都清除左
friend見到話皮膚好左
可能加埋我keep住早瞓啦

複式洋房

原帖由 joeamanda2004 於 09-7-22 18:16 發表
我在美容院做過2次
(我開左5次,因她說我皮膚唔算好大問題)
佢地用0.5mm,真係無出血,少少痛(頸位同眼位最覺)
仲送支補濕精華+mask+倒模
第二日照鏡都覺皮膚有光澤
面上既疣都清除左
friend見到話皮膚好左
可能加埋我kee ...

下.咁得意,
微針應該清除唔到疣的.
同埋疣係有傳染性的

大宅

我都想自己做MTS!
有冇sis用過GVG"全復合生長因子"?效果如何?

首頁

尾頁

跳至