親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

大宅

好媽媽勳章

同埋想問下夜晚有咩好玩咖??

侯爵府

原帖由 wai001 於 09-7-9 16:17 發表
有冇人知如何去會賢地下街???
係近明洞呀?定係近南大門呀???

唔知係咪你講果條, 我見明洞下面有條地下街架, 如果係, 其實 2 邊都近, 明洞同南大門一街之隔渣

珍珠宮

我都唔知呀,十年前去過,唔記得好清楚,不過印象中係有條地下街law,但唔肯定係咪就係果條街law!!!

原帖由 cubixluk 於 09-7-10 14:09 發表

唔知係咪你講果條, 我見明洞下面有條地下街架, 如果係, 其實 2 邊都近, 明洞同南大門一街之隔渣
我有個寶貝仔仔,人人都話佢靚仔! 仔仔好奀皮,除了食,睡和返學,日日由早到晚都要玩過不停! 我老公,仔仔和我一家3口,非常幸福!!!

珍珠宮

o甘要comfirm一下,就只有搵本地圖查一查下la!!!

我有個寶貝仔仔,人人都話佢靚仔! 仔仔好奀皮,除了食,睡和返學,日日由早到晚都要玩過不停! 我老公,仔仔和我一家3口,非常幸福!!!

子爵府

原帖由 wai001 於 09-7-7 23:41 發表
如果同小朋友一齊去,不妨去Lotte World, Coex Aquarium啦,我相信都好o岩小朋友去玩架!!!

我今次同老公2公婆去咋

子爵府

原帖由 jazzmama 於 09-7-9 09:32 發表
Phoebe

請問你在哪買 package
我都 plan 緊
希望你比下意見

Tks

我去旺角銀行中心果度,,佢3,4樓全層都係旅行社,大把CHOICE,我果次8點幾先去到,好多都收晒,係得返1間4/F叫龍祥旅遊,我揀左暗5星酒店,0係明洞地鐵站隔離,26號0030機,30號1945機返HK,即係5日4夜,酒台加韓亞機票連稅每人$4200,只係未計保險囉

珍珠宮

有冇知邊到有beauty credit o既專門店呀???除了梨大附近外果間!!!
明洞有冇呀???

珍珠宮

只係check到天書o既地圖,近住南大門果度附近有會賢洞及會賢一街&二街,唔知果度有冇地下街????係咪即係會賢地下街呢???

珍珠宮

有冇人之前都去過韓國旅遊shop到d又平又好o既野,不妨分享一下啦!!!
Thank you!

男爵府

除了買skin care,有無媽咪試過在韓國買衫?因我自己在hk買過聲稱來自韓國的返工衫,真係幾舒服,又唔皺。所以想趁去韓國旅行,順便入下貨。

男爵府

跟團都係 $29xx 平好多噃
有無人8月報左團呀

原帖由 phoebe^^ 於 09-7-10 17:56 發表

我去旺角銀行中心果度,,佢3,4樓全層都係旅行社,大把CHOICE,我果次8點幾先去到,好多都收晒,係得返1間4/F叫龍祥旅遊,我揀左暗5星酒店,0係明洞地鐵站隔離,26號0030機,30號1945機返HK,即係5日4夜,酒台加韓亞機票連稅每 ...

民房

我報咗團呀~ 不過8月尾尾出發, 首爾5天 $3,589..

大宅

原帖由 豆豉bb 於 09-7-14 16:44 發表
我報咗團呀~ 不過8月尾尾出發, 首爾5天 $3,589..

我都報咗,16/7出癹5天$2499

珍珠宮

我剛剛去o左新x報團,8月1日出發,坐cx機去,只係大人$29xx,小童$21XX,都ok,唔太貴wow!!!

原帖由 jazzmama 於 09-7-14 11:17 發表
跟團都係 $29xx 平好多噃
有無人8月報左團呀

男爵府

我plan 8/20 出發
未報團, 因在其他討論區見韓國團間間都老屈
到底邊間至老實, 領隊唔玩野嫁

原帖由 豆豉bb 於 09-7-14 16:44 發表

珍珠宮

Did anyone try Beauty Credit products???
Are the products good???

珍珠宮

Did anyone use innisfree skincare products???
Are they good???

大宅

wai001

8月份咁平咩,唔係要$3,9xx起

原帖由 wai001 於 09-7-14 22:52 發表
我剛剛去o左新x報團,8月1日出發,坐cx機去,只係大人$29xx,小童$21XX,都ok,唔太貴wow!!!

大宅

好媽媽勳章

大家好啊~我剛剛去完韓國返黎啦~
我同老公帶埋14個月大既囡囡一齊去玩,跟永安團,個領隊好好叫kammy(上水分店)
4天$1999+499(稅)/大人,bb$1000左右,
導遊同領隊都好好,唔會要我地買野,而且d行程好就我地,又會帶我地去行街.
買左好多skin food好平,有好多大約係香港既3.5~4折,而且送好多野.

大宅

我剛起韓國回來,佢地真係好多唔同牌子的化妝品,真係超平,我隻隻牌子都買左d試下.
佢地d bb cream大約都係$60-70左右,mask就$1000-$1500won左右,明洞就最多化妝品賣,送sample都係明洞最多.
我去時missha做緊discount,唔同貨品唔同discount,5折,7折,8折都有,discount做到今個月25號.
我d團友都勁買missha,因為真係好平.

原帖由 wai001 於 09-7-16 09:19 發表
Did anyone use innisfree skincare products???
Are they good???

首頁

尾頁

跳至