自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

一般人去就$250, 反而取綜援人士只要出$20就可以去, 呢個係娛樂, 唔係必需品!

so, 我支持罷去海洋公園.
因為海洋公園已不是香港人既公園, 而係綜援人士同大6人既公園.

海洋公園:tongue:

珍珠宮

Only 攞綜援 people have time to go.
.綜援公園 ----- > 攞綜援 people go la.

.綜援公園

伯爵府

支持!支持! 等d綜援戶去飽佢, 收$20入場費 呢鋪實蝕死佢.:lol :lol

水晶宮

正pk!我拒絕再去op囉!
250蚊wo... 唔好食左我隻車丫,笨~
留番d 20蚊雞人仕去囉...
睇下佢點算...哼!

翡翠宮

好媽媽勳章 畀面勳章

支持樓主.

大宅

support

公爵府

2024年龍年勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 親子王國15週年勳章

支持罷去海洋公園.

原帖由 constance0801 於 09-7-3 23:07 發表
一般人去就$250, 反而取綜援人士只要出$20就可以去, 呢個係娛樂, 唔係必需品!

so, 我支持罷去海洋公園.
因為海洋公園已不是香港人既公園, 而係綜援人士同大6人既公園.

海洋公園:tongue: ...

男爵府

好媽媽勳章

罷去!以後唔幫襯!海洋公園=綜援公園:;pppp: :;pppp: :;pppp: :;pppp: :;pppp: :;pppp: :;pppp: :;pppp: :;pppp:

珍珠宮

好媽媽勳章 畀面勳章

我都唔去好過啦~唉~
只能永遠懷念(舊時的)海洋公園~
郁D就起晒鋼, o係論壇好難生存架, 學下大方d接受人地建議, 唔好咁小家!

水晶宮

醒目開學勳章 畀面勳章

支持, 罷去!!!!! 冇我哋support, 睇佢有幾多錢供奉班綜援戶?? 都唔明, 點解佢哋成日覺得綜援戶 = 貧窮? 我一d都唔覺囉,
孩子之心有如泥膠,當它還是柔軟可塑時,請好好把握時間,塑造你心中所愛。「忙碌」、「疲倦」永遠不是好借口,孩子大得很快,今日拿不出時間會變成明日的遺憾!

男爵府

我支持罷去海洋公園.
冇錢仲做咩周圍去呀!!留返個錢好過啦.

琥珀宮

玩具勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 叻叻勳章 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

綜援戶$20入場?? ????? 唔係下化, 仲要貼呢班人, 廢柴政府仲貼唔夠 ? 已經有人養, 仲要貼埋佢地玩 ???

我極度後悔一家人買左佢嘅年票 !!!:;pppp: :;pppp: :;pppp:

男爵府

育兒性格勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 hashtag影視迷勳章 BK Milk勳章

不如叫OP搬返大6啦.$20一張飛一定冇問題.中國咁多人口..一人去一次都飽晒啦...如果唔係一定執硬..

水晶宮

牛年勳章 2018復活節勳章

其實佢加價我都接受...始終唔係成日去。
咁佢都有佢經營困難...咁大個公園, 又要引入新野玩﹑新設施....

但加我地價....而綜援戶卻可以$20入場??
真係5合理囉....如果小朋友$20可以入場就話者....

綜援戶就黎越來越有錢啦...咩都5洗俾...d 錢留黎儲....
我地就做餐死...咩娛樂都冇...
Childhood is journey, not a race.

禁止訪問

禁止訪問

禁止發言

大宅

:;pppp: 我一家都會罷去OP!!除非佢取消呢個咁唔合理既「優惠」!!!!

別墅

個D綜援人士屋企有高清、有$過D中產,政府成日都驚死,最好每個月比十萬。無能政府。 我真係大膽講句:十個起碼有八個騙綜援。 死廢柴。

伯爵府

i dont want to pay tax anymore ah.
support these "ju mai tai chung".

首頁

尾頁

跳至