在職全職

跳至

首頁

尾頁

大宅

唔知點講, 總知日日比佢激.......我覺得響樹減壽!!

大宅

BK Milk勳章

don't worry all 老外老細 are idiot!!

侯爵府

係吖,重慘過揍仔,唔鬧得.

我差不多所有老闆都是老外,慣左la....唔開心就搵人呻下,諗下屋企個小朋友幾咁得意,時間好易過架.

大宅

"重慘過揍仔,唔鬧得"
2年啦, 對住佢巳經2年啦......唔知係佢無進步定係自己仲未接受佢做o野方式。
今日又一傑作, 叫我打比銀行要求人地confirm某一張支票所扣的銀碼 (我地開支票比供應商),係我地input的銀碼.....死味 !唔可以 say no 一定要做, 頂......點開口呀?
成日覺得自己係老外, 優越個人........我覺得佢最叻咪識投胎o羅, 有個有錢老豆比盤生意佢玩o羅!!

原帖由 Obe2009 於 09-7-6 10:50 發表
係吖,重慘過揍仔,唔鬧得.

我差不多所有老闆都是老外,慣左la....唔開心就搵人呻下,諗下屋企個小朋友幾咁得意,時間好易過架.

禁止訪問

有「營」勳章 wyeth冷知識勳章 畀面勳章 陪月勳章

大宅

你咪開個EBANKING俾佢睇LOR

別墅

我果個老外又係以為自已優越過人, 當我地個個都係低等動物. 佢唔like同d grading底嘅同事講野, 吓吓要sec傳話.

複式洋房

我個老外老細都係.... 成日講粗口 (西班牙文) , 人又小氣, 又暴燥, 又杞人憂天, 又懶, 成日話佢唔 care , 其實就最 care....

大宅

咁張支票你開定佢開,
比我會將所有經我手既野copy/scan,
佢要咩就比返佢睇,
唔係做死自己!

侯爵府

好媽媽勳章

應該管既佢唔去管, 專門理埋d細微無聊野,

成日叫人打去呢度o個度check d "有少少common sense既香港人都知答案"既野,講佢又唔信,係要人打去等勁耐,我開口問都覺得有d魚

複式洋房

原帖由 叉燒媽咪 於 09-7-9 12:55 發表

成日叫人打去呢度o個度check d "有少少common sense既香港人都知答案"既野,講佢又唔信,係要人打去等勁耐,我開口問都覺得有d魚 ...

就係咁呀.... 投晒降呀

大宅

原帖由 叉燒媽咪 於 09-7-9 12:55 發表

成日叫人打去呢度o個度check d "有少少common sense既香港人都知答案"既野,講佢又唔信,係要人打去等勁耐,我開口問都覺得有d魚 ...

真係好中呀... 我果個成日做錯野同埋理解錯晒D客嘅email, 佢係老外我都唔明點解睇英文都可以理解錯, 最慘話番比佢聽又唔likey, 唔話又唔得, 仲有佢有時解釋D一字咁淺嘅野比我聽又成日都以為我唔明, 我都唔知到底係佢佢唔明定我唔明...

別墅

要講老外嘅衰野, 真係講10日10夜都講唔完.

最新白痴野:-
老外: 比個number我.
我: 乜number?
老外: 我都話比個number我 (咆哮).
我: 咁係乜number先(開始唔耐煩)?
老外: 我個車牌number吖!
我: JRXXXX (佢都痴線, 自已架車用左10年都唔記得)

原帖由 bbcat3 於 09-7-10 09:48 發表

真係好中呀... 我果個成日做錯野同埋理解錯晒D客嘅email, 佢係老外我都唔明點解睇英文都可以理解錯, 最慘話番比佢聽又唔likey, 唔話又唔得, 仲有佢有時解釋D一字咁淺嘅野比我聽又成日都以為我唔明, 我都唔知到底係佢 ...

大宅

第三者看就覺得好攪笑, 但發生在自己身上就好激氣....... (態度問題)!!
老外日日都有野令我o區心......佢昨天出左trip, 下星期三先回來,終於有幾天可以正經做自己工作, 好開心

原帖由 wingkiu 於 09-7-10 12:18 發表
要講老外嘅衰野, 真係講10日10夜都講唔完.

最新白痴野:-
老外: 比個number我.
我: 乜number?
老外: 我都話比個number我 (咆哮).
我: 咁係乜number先(開始唔耐煩)?
老外: 我個車牌number吖!
我: JRXXXX (佢都痴線 ...

別墅

你地睇就梗係好笑la, 我日日咁比佢激, 都唔知幾時爆血管

我都係次次都要等佢開會or出trip先有機會做反d正經野!!!! 平時淨係應付佢d無理要求都攪到無晒時間.

原帖由 五月MaMa 於 09-7-10 13:48 發表
第三者看就覺得好攪笑, 但發生在自己身上就好激氣....... (態度問題)!!
老外日日都有野令我o區心......佢昨天出左trip, 下星期三先回來,終於有幾天可以正經做自己工作, 好開心

...

男爵府

my boss is indian, have any mami's boss also is indian?

複式洋房

複式洋房

回覆 1# longfungbb 的文章

琴日推咗上來, 今日先有機會响到呻吓, 唔呻真係會谷死
我個又白痴又懶到出汁的老細, 又一盛大巨獻~ 話說, 佢搵咗個大陸驗貨員 (個驗貨員係佢自己搵返來, 合作咗三年, 都未見過面, 但同我講話個驗貨員好信得過) 去一間第一次合作的廠的驗貨, (間廠佢都未去睇過, 佢多數都唔會去睇廠的), 話明第一次合作梗係好多誤會呀啦, 咁咪一味電話來來往往囉, 我老細就一味覺得人地响到制造問題, 一味响到發脾氣, 敲台敲凳, 講佢果啲西班牙粗口 ~ 我話佢知其實係小事.... 佢都知自脾發早咗, 於是又發揮佢果啲驚人的想像力, 話擔心個驗貨員驗完貨之後, 間廠唔將啲貨入箱喎.... 真係投晒降呀, 我同佢講, 就算入晒箱, 都可以攞返出來啫 ~
啲咁o既白痴問題, 佢問過唔少呀喇, 最經典係, 有一次, 又係第一次合作, 但未見過的廠, 佢叫埋個驗貨員去睇住人地將啲貨入貨柜, 但佢又問我, 如果個驗貨員呃佢咁點喎, 我咪叫佢唔放心就親自去睇囉, 佢又唔肯去, 之後唸唸下又問我, 如果間廠等個驗貨走咗之後, 換晒啲石頭入柜咁點喎 ..... 真係一絶呀~ 妳地話死未 ?!

複式洋房

我個白痴老細... 又來發癲... !!! c癲佬 !!! 呼佳!!! 呼佳 !!! 呼佳!!! 呼佳!!! 呼佳!!! 呼佳!!! 呼佳!!! 呼佳!!! 呼佳!!! 呼佳!!! 呼佳!!! 呼佳!!! 呼佳!!! 呼佳!!! 呼佳!!! 呼佳!!! 呼佳!!! 呼佳!!! 呼佳!!! 呼佳!!! 呼佳!!! 呼佳!!! 呼佳!!! 呼佳!!! 呼佳!!! 呼佳!!! 呼佳!!!

大宅

我個白痴老細日日fa lan jar .....大家互相支持支持!

原帖由 longfungbb 於 09-8-6 10:56 發表
我個白痴老細... 又來發癲... !!! c癲佬 !!! 呼佳!!! 呼佳 !!! 呼佳!!! 呼佳!!! 呼佳!!! 呼佳!!! 呼佳!!! 呼佳!!! 呼佳!!! 呼佳!!! 呼佳!!! 呼佳!!! 呼佳!!! 呼佳!!! 呼佳!!! 呼佳!!! 呼佳!!! 呼佳!!! 呼佳!!! 呼佳! ...

首頁

尾頁

跳至