在職全職

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

多謝妳支持呀 ~
我都係呻下啫 ~ 有個地方發涉下, 個人輕鬆啲

原帖由 五月MaMa 於 09-8-6 12:20 發表
我個白痴老細日日fa lan jar .....大家互相支持支持!

別墅

我老細仲衰, 唔識香港labour law又唔信我, 成日問完我有關法例又要我寫信去勞工署confirm, 搞到我好似白痴咁, 例一. 有員工要攞產假, 佢問點解可以放咁耐又要出糧比佢, 我就問佢係法例規定, 咁佢即刻叫我寫封信去勞工署confirm下喎!
例二. 要登廣告請人, 佢要求寫明要靚女/仔, 我話唔可以咁寫, 佢唔信仲要我攞證明比佢睇點解唔可以喎!

大宅

您老細都有o的comment sence,問labour law寫信去勞工署。我個底B老外,問越南Visa問題, 佢叫我打去英領事館問(仲要響佢面前即刻打).....攪到我 !!有多多單都係咁, 激氣又痛苦!! 

原帖由 Pinklapin 於 09-8-6 13:41 發表
我老細仲衰, 唔識香港labour law又唔信我, 成日問完我有關法例又要我寫信去勞工署confirm, 搞到我好似白痴咁, 例一. 有員工要攞產假, 佢問點解可以放咁耐又要出糧比佢, 我就問佢係法例規定, 咁佢即刻叫我寫封信去勞 ...

別墅

唉, 最慘係佢唔比我打電話問一定要人地覆信, 你知啦政府回信要等好耐, 公司有好多嘢要即時做, 一但有人追佢就覺得我做唔到嘢, 佢又唔記得自己叫過我要等人覆, 乜都係佢講哂, 人又係佢鬼又係佢

大宅

如果我係勞工處, 會叫您老細自己上勞工處website (除非佢連個website都以為係假啦)。
其實外國褔利重好個香港啦, 好似響歐洲咁,產假可以放成年........您老細應該係.......皮膚深色o個種, 對嗎?

原帖由 Pinklapin 於 09-8-6 15:17 發表
唉, 最慘係佢唔比我打電話問一定要人地覆信, 你知啦政府回信要等好耐, 公司有好多嘢要即時做, 一但有人追佢就覺得我做唔到嘢, 佢又唔記得自己叫過我要等人覆, 乜都係佢講哂, 人又係佢鬼又係佢 ...

複式洋房

啲鬼最中意咁樣 ! 以為自己係太上皇, 佢要天上個月亮, 人地都要即刻比到佢 !!! "long 泥"到妳唔信
原帖由 五月MaMa 於 09-8-6 14:08 發表
您老細都有o的comment sence,問labour law寫信去勞工署。我個底B老外,問越南Visa問題, 佢叫我打去英領事館問(仲要響佢面前即刻打).....攪到我 !!有多多單都係咁, 激氣又痛苦!! 

...

別墅

原帖由 五月MaMa 於 09-8-6 16:07 發表
如果我係勞工處, 會叫您老細自己上勞工處website (除非佢連個website都以為係假啦)。
其實外國褔利重好個香港啦, 好似響歐洲咁,產假可以放成年........您老細應該係.......皮膚深色o個種, 對嗎?

係呀! 佢成日叫我訂完d嘢又唔肯比錢, 正pk

...

大宅

我個白痴低B老細又來啦, 又叫我做o的好無意思又花時間o架野!! 點野條命咁苦? 激死我啦!!

首頁

尾頁

跳至