懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

初有孕誤食“通經丸”有無事?

有朋友未知自己懷孕,吃了醫生開的“通經丸”,後來才知有了7星期,跟住又大量出血,好似來經咁,依家佢好擔心會影響個BB,請問有無人知有關方面的知識?

男爵府

Re: 初有孕食“通經丸”有無事?

去睇醫生啦~~~~
一陣有咩事就唔好啦!

[size=medium]*Humphrey*[size=small]04年8月28日10:40am係浸會出世7磅3安士

複式洋房

佢去睇咗醫生,仲唔止一個,但個個都無明確講出有無影響,講到好有保留咁,淨係話唔駛擔心,真係唔專業呀!激死!

男爵府

醫生知唔知有左???

[size=medium]*Humphrey*[size=small]04年8月28日10:40am係浸會出世7磅3安士

禁止訪問

Re: 初有孕誤食“通經丸”有無事?

子爵府

好媽媽勳章

你朋友係睇私家醫生定係醫院個d醫生呀...有左bb要去健康院做產前檢查個喎...不如叫佢去健康院同醫生講...醫生可能會寫紙比佢入醫院做詳細檢查既...
其實好難講有冇事架...因為得7個星期...如果話有影響既又驚你朋友擔心...如果話冇事既...驚bb係肚入面生長時先開始有事既時候...又驚你地告佢...
不過點解你朋友睇醫生個陣時...醫生check唔到佢有左既咩...7個星期喎...你朋友同佢講冇月經黎既時候...冇同佢講話懷疑有身孕咩...如果有講...個醫生仲開通經藥既...咁個醫生咪失職囉...

[url=http://lilypie.com][img]

大宅

我前一胎都唔知自己有左食左兩盒通經丸,當時因為自己買過兩次驗孕棒都話冇bb,我咪去買通經丸試下囉,點知食左兩盒都未黎,就去睇e生,今次驗到有bb了,原來有左成2個半月,都有問過e生有冇影響,e生話如果個胎弱就會流產,其他影響應該唔會,但我成個孕程一路都好擔心bb出世有事,但到bb現在兩歲了,touchwood都身體好好!

希望妳朋友冇事!
其次也相倣, 就是要愛人如己。 馬太22:39如果人人都愛人如己, 包括不同階級、不同國籍, 不同理念的人,事事為人設想, 咁尼個世界會唔會少左好多不必要既紛爭, 甚至戰爭呢...

大宅

一般醫生應該會在開通經丸之前, 要先驗孕並確定沒有懷孕才開通經丸的, 真是不專業.其實事情已發生了, 我覺得最好問D有多年經驗的醫生, 他們應該會幫到你朋友的. 要快D啦!

複式洋房

HI
根據你咁講而家有大量出血,睇黎情況唔係咁樂觀,我唸你應該叫你朋友即刻去睇婦產科醫生,睇下一步應該點做先,暫時唔好唸咁多而到至自己唔開心啦,隨遇而安

首頁

尾頁

跳至