自由報料

跳至

首頁

尾頁

子爵府

I bought a SEVEN for my son.
我個寶貝仔係屎撈B

禁止訪問

禁止訪問

男爵府

SEVEN,今年有新款有水壺位,可以放水壺

別墅

回覆 1# appleycma 的文章

seven 邊到有得買呀!

禁止訪問

大宅

我係 yahoo 拍賣 見到賣 $99, 唔知係咪你講個隻Lego 細 size 款

原帖由 connie806 於 09-7-5 02:54 發表
LEGO 書包可於sogo 6/f有, 我今日都買左一個俾亞仔, 佢今年讀小一, 原價$528 , 現特價$370 細size. spi 個counter就响隔離, 我兩個都拎過, 我覺得lego 輕好多

大宅

亞仔想買transformers書包, 只知永安有, 都唔平. 請問大家知唔知邊度有同平d?

大宅

原帖由 TAOTAOLEE 於 09-7-28 10:29 發表

請問邊度有得買和甚麼價錢, 適合升小一用嗎?

我問左個間公司, 佢話一田, 大眾書局都有得買http://www.worldstate.com.hk

大宅

我個仔上年小一開學用sanrio既書包,唔夠3個月就報銷左!之後買左個dr.kong比佢,到宜家仲好新淨下,黎緊升小二再用!(早排(幾個月前)見平係吉之島買定左個spi (舊貨$168))

水晶宮

醒目開學勳章 畀面勳章

SPI絕對唔考慮, 太太太重了, 上次去之之島, 就咁拎上手都非常重, 跟住我響隔離攞咗6本圖書放入去自己試孭啦, 嘩!! 頂唔順, 如果以小朋友的身高體重嚟計, 我諗就似響街見到的速遞員咁; 而且冇乜公仔, 始終護脊之餘都要顧及小朋友感受, 佢都想用個自己鍾意的書包開開心心返學丫嘛。

Sanrio的未用過, 不過見佢同學仔用完上學期已爛了, 不過就真係好多款式, 總有一款啱心水。

Dr. Kong 比 SPI 輕d, 而且有分碼, 我見同學仔的都幾襟, 不過又係公仔唔多。

Lego, 而家用緊, 比Dr. Kong輕身, 有分碼, 公仔唔多, 好襟, 畀阿仔糟質了一年都係突出嚟的圖案花了少少。

孩子之心有如泥膠,當它還是柔軟可塑時,請好好把握時間,塑造你心中所愛。「忙碌」、「疲倦」永遠不是好借口,孩子大得很快,今日拿不出時間會變成明日的遺憾!

男爵府

我係玩具反斗城都見到有得賣喎, 好似都係$2XX 度, 你可以去睇睇喎.

原帖由 autoto 於 09-7-28 13:29 發表
亞仔想買transformers書包, 只知永安有, 都唔平. 請問大家知唔知邊度有同平d?
[size=medium]我既囝囝P 仔係2003 年7月16日出世架~~ :-D

男爵府

尋日係吉吉島買左個LEGO 細書包, $298, 用J CARD 再95 折, 埋單$28X, 我覺得都OK 呀~夠細同輕, 啱晒我個細細粒既仔仔用呀 ~
[size=medium]我既囝囝P 仔係2003 年7月16日出世架~~ :-D

珍珠宮

SOGO有, saniro, 大概$258
原帖由 autoto 於 09-7-28 13:29 發表

男爵府

上年囡囡小一買o左個SPI Active書包, 但覺得唔好.....太重啦! 所以今年買o左個Lego書包俾佢, 輕好多!!!

男爵府

畀面勳章

今年我都買左seven比小朋友做書包.

大宅

我今日都喺海運買咗個Zeven今年款,紫色大size,好輕身,扇水料,幾靚,亞女一見到已經話好鍾意。原來新款有多一格可放水壺或其他雜物,不過唔係喺側面。亞女唔鍾意水壺喺側面,攪到過書包好肥,佢坐校巴生後面坐位,條路好窄,每日揹住書包行去後面好論盡,所以買咗Zeven。不過價錢貴幾貴,$980有九折。

原帖由 appleycma 於 09-7-28 11:28 發表
SEVEN,今年有新款有水壺位,可以放水壺

男爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

今日終於去咗屯門吉吉島買咗個Lego書包比個囡
原價$468,特價$418(L size)有個女仔同隻馬
我唔駛走出Sogo咁遠買

翡翠宮

畀面勳章 大廚勳章

超好用,囡囡升小一時買,當時要成4佰幾,好肉痛,不過今年用第四年就覺得非常抵用,我仲成日放入洗衣機裹洗添

原帖由 曲曲 於 15/7/2009 11:07 發表
我買咗個chiropak

複式洋房

我想知 P.3 need to use small or large size ? is this have 九折 ??? 多不多男仔款 ?

原帖由 bkmum2005 於 09-8-2 00:45 發表
我今日都喺海運買咗個Zeven今年款,紫色大size,好輕身,扇水料,幾靚,亞女一見到已經話好鍾意。原來新款有多一格可放水壺或其他雜物,不過唔係喺側面。亞女唔鍾意水壺喺側面,攪到過書包好肥,佢坐校巴生後面坐位,條路好窄,每日揹住 ...

首頁

尾頁

跳至