醫護健康

跳至

首頁
34567...10

尾頁

複式洋房

回覆:有無 \"G6PD-蠶豆症\" BB 的媽媽請進! PART 2

所以有薄荷腦成份嘅嘢,我都唔會俾個仔食,唔敢駁

複式洋房

回覆:有無 \"G6PD-蠶豆症\" BB 的媽媽請進! PART 2

求救bb一星期大,但夜晚訓唔到,係咁窄醒,請問可以食咩令bb好訓啲?咁細可以飲七星茶嗎?\'

珍珠宮

回覆:有無 \"G6PD/蠶豆症\" BB 的 ...

我仔早幾日出世, 驗到有g6pd,自己響醫院喊左好耐...
好無助, 剛從醫院回家,覺得好多野要收起。
連之前準備坐月用嘅 茶辣,桂枝,都唔知用唔用得....

這是充滿愛的地方,jm 幫了我很多,給我大量鼓勵。
如果你有 BB 出世頭骨受壓致腫起, G6PD , 新生嬰兒肝炎綜合症,肝酵素高等問題,我可分享個人經驗。 :)
You are not 呀窿  祝大家身體健康

子爵府

回覆:有無 \"G6PD/蠶豆症\" BB 的 ...

請問尿疹可以用咩?

複式洋房

提示: 該帖被管理員或版主屏蔽

複式洋房

回覆:cokikaki 的帖子

我囡出世後驗左兩次血都話蠶豆症責界

大宅

引用:我仔早幾日出世, 驗到有g6pd,自己響醫院

原帖由 貓頭雀 於 14-07-24 發表
我仔早幾日出世, 驗到有g6pd,自己響醫院喊左好耐...
好無助, 剛從醫院回家,覺得好多野要收起。
連之前 ...
都唔駛太唔開心,我仔都係g6pd.醫院同我講時,我只係即時通知老公同阿媽,將屋企完部衫先一次,確保無任何臭丸問,怕用在都唔記得,之後,就事事要小心d.衫生容易黃,健康院知bb有g6pd都會緊張d.我bb1歲了,我當佢外國bb咁湊,從不用中藥就唔洗煩,慢慢來,新手媽媽情緒係波動d,加油

複式洋房

我bb而家先6日大。係醫院照左3日燈。今日先出院。

複式洋房

媽媽們。咁你地會餵人奶定奶粉

大宅

引用:媽媽們。咁你地會餵人奶定奶粉

原帖由 irisyying 於 14-09-19 發表
媽媽們。咁你地會餵人奶定奶粉
我餵奶粉

別墅

回覆:有無 "G6PD/蠶豆症" BB 的媽媽請進! PART 2

係咪每個出世bb包括政府醫院都會幫小朋友驗有無G6PD架?

複式洋房

我係政府醫院生。一出世佢地就會留臍帶血黎驗

大宅

回覆:peipei622 的帖子

蠶豆症責界即係有定無? 請問係邊度驗血? 收費幾多?

我仔快1歲了,有 G6PD, 但唔知指數幾多? 是否會升跌的?

大宅

引用:我囡出世後驗左兩次血都話蠶豆症責界

原帖由 peipei622 於 14-08-17 發表
我囡出世後驗左兩次血都話蠶豆症責界
蠶豆症責界即係有定無? 請問係邊度驗血? 收費幾多?

我仔快1歲了,有 G6PD, 但唔知指數幾多? 是否會升跌的?

複式洋房

回覆:hldhkhk 的帖子

以我了解,女仔責界係叫做有呢樣嘢,第日有機會遺傳比佢嘅仔女,我唔識點表達你知,不過果陣個醫生話有機會無,叫我等個女大啲再驗

複式洋房

我仔都係g6pd,

大宅

提示: 該帖被管理員或版主屏蔽

洋房

大家好,新手媽媽,我仔有g6pd,希望大家多多賜教。

複式洋房

請問有什麼食物/藥物可代替珍珠末來定驚?

複式洋房

請問G6PD可以飲清熱酷嗎?

首頁
34567...10

尾頁

跳至