懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

民房

在瑪嘉烈用無痛分娩

如題, 是否在分娩前要求無痛分娩, 有無媽咪試過後, 效果如何?

別墅

Re: 在瑪嘉烈用無痛分娩

我有個朋友試過在瑪嘉烈生, 她是中途頂唔順才要求做無痛分娩...但她說其實生完後個背部很痛 (應該是打針個傷口).

大宅

其實無痛分娩只是將陣痛過程中既痛減到最低, 等你留力生bb. 最後生bb既時候都係要痛才可以生, 因為唔痛你都唔識用力. 仲有政府唔會一開始就同你用無痛分娩, 資源問題ma, 如果唔係,個個都用無痛分娩啦. 我剛剛係瑪嘉烈生完小b, 都係聞兆氣冇打止痛針, 都可以止到痛ka.而且e生話打針會影響bb肺功能同會延長生產過程,因為打針都要一些時間才有效力ka. 比d信心自己啦, 因為生仔一定要痛才可生到ka. 放心啦, d姑娘同e生都好好人ka.

大宅

721bb,
你好!我在荃灣住架,剛有左諗緊去邊間生?
請問你是否剛係瑪嘉烈生完?情況如何?是否有很多大陸人在?住大房會否好噪?醫生同姑娘好唔好人架?有否可以陪產呢?
唔該晒!

大宅

我住美孚, 原先我係法國生ka, 但小b早出世, 就去咗瑪嘉烈生la, 但係都ok 啦, 慳好多呀,我左右兩邊都係大陸人, 因我餵人奶, 所以bb會全日在自己身邊,晚上會冇得瞓,但出院後你會訓練成好媽媽ka. 生仔都得,幾日唔瞓算什麼呢.如果你唔餵人奶會好d law. e-生同姑娘都好好人.不過已經冇陪產,可能你到時會有掛. 祝你生個肥肥白白小bb :mrgreen: :mrgreen:

民房

盡 顯 父 母 親 關 懷 及 責 任 !

好的開始、成就將來、就由嬰兒"命名"開始… 幫 妳 BB 改 過 好 名 !

贈送價值$3,000嬰兒命名 (留子萬貫,不如教子一技。教子一技,不如賜子佳名。)

本公司誠邀 鐵板神數 一代宗師 幫妳BB改過好名!

贈送12罐 "900克" 安兒健A+嬰兒配方奶粉 (每罐價值HKD 167.90)

贈送12包 Pampers 54片裝特級棉柔系列珍寶裝紙尿片 (每包價值HKD 134.90)

[email protected]

首頁

尾頁

跳至