跳至

首頁

尾頁

大宅

第一個經歷好好,第二個生元給新手‘亂‘針, 當我玩具一樣,時間又耐又痛,不過對政府醫院要求不能太高。又要看好吳好彩。

大宅

我係0811,住4a!!!!!我又覺得幾好wo~冇咩野!!d醫生~護士~d啊姐都好好wo~我同護士講話我bb好似食唔飽定唔知食唔到奶咁,咁護士好細心咁拎左個針筒加管咁比bb吸,留意佢食奶有咩問題,跟住又有醫生問我d精神好唔好~叫我休息多d~先有精神湊bb架~呢d鼓勵說話好warm~仲有d啊姐~一日到黑係咁問我要唔要多包餅同蘋果汁~驚我夜晚餵奶肚餓 開頭護士知我未上奶,啊b食唔飽係咁喊~同護士講~護士叫我去訓,佢話幫我同bb補奶粉~我自己本人餵人奶~但我又覺得冇咩問題,但我覺得d人真係好好~

別墅

我係0811,住4a!!!!!住了10天,好好呀,好自由,教喂人奶好細心,

男爵府

聽好多人都話好

男爵府

我兩國都係聯合生好好呀

大宅

我係0903係聯合生B,我覺得D護士好好喎!
成日都走過來幫我同埋同我傾計,我有咩問題佢地都會答得好詳細呀!

子爵府

我覺得聯合幾好喎!

大宅

畀面勳章

Extremely professional

I gave birth in the UCH 0405. I found medical staff to be extremely professional. the nurses took time to teach me how to breast feed. I am very grateful to them.

公爵府

醒目開學勳章 畀面勳章 貢獻勳章

我04年5月生大囡, 08年11月生細囝都响聯合, 二次都OK, 護士都幾好, 嬸嬸就一般但都可接受
節錄: 將進酒~李白
人生得意須盡歡,莫使金樽空對月,
天生我材必有用,千金散盡還復來。
烹羊宰牛且為樂,會須一飲三百杯。
岑夫子,丹丘生,將進酒,杯莫停。
與君歌一曲,請君為我傾耳聽。
鐘鼓饌玉不足貴,但願長醉不復醒。
古來聖賢皆寂寞,惟有飲者留其名。

大宅

我剛喺今年4月尾在聯合生bb, 因為胎盤低, urgent開刀, 住左成9日先走.我開刀前已經在聯合住左1個星期, 前後住左成2個星期. 我之前都擔心公立醫院唔好, 但今次的經歷好感恩.

醫生同大部分的姑娘都好好, 姑娘極鼓勵餵人奶, 我住左成9, 成日問唔同的姑娘, 問佢地餵人奶的方法及秘訣, 佢地個個都識, 而且好有心機教. 但對於身體狀況好累及不多奶的媽媽想轉餵奶粉, 佢地就會幾惡死, 唔想你餵奶粉. 如果我在私家生, 未必可成功餵人奶.

, 醫生真的幾後生, 但都ok, 我的傷口間唔中會好痕, 沒有其他問題.

那些姐姐, 有的很好, 有的比較惡, 但整體來說, 我覺得很好. bb因早產, 又有黃, 曾經要住3樓的兒科病房, 那裡的姑娘同姐姐更好人, 好細心, 仲幫我同老公抱住bb影相. 若病房有人餵人奶, 男士不能入去探bb, 我老公有幾次都等左好耐, 過埋探病時間都探唔到bb. 有個姐姐好好人, d爸爸等得耐, 找左個屏風來, 分隔幾個family, 俾大家可探bb, 好細心, 好感激佢.

有時, 我覺得係要看彼此的態度, 新生命的來臨, 是神的恩典, 希望大家有好的經歷吧.

複式洋房

好,我 BB 都你聯合出世,o黎間係基督教醫院, D 護士也很 Nice 的...

禁止訪問

首頁

尾頁

跳至