單親天地

跳至

首頁

尾頁

等待驗證會員

原帖由 MINGMINGSMALL 於 09-7-9 23:07 發表
佢果日6點係大陸反左來!!我一路都覺得佢做得ok啦對bb,因為佢真係好鍾意bb,以前係我一路唔肯生,佢有陪我產檢.陪我買bb既野,至於$就冇可以問佢攞,因為自己都有做野,但自己就一路都好傻,出糧就比大部份既$佢,因為佢負責 ...

佢鍾意bb唔等於佢鍾意你!你搞清楚好d lor...
其他女人同佢有左bb咁點呢?你到時又忍呀?
佢擺明搵女人仲夠膽死講咁多野話你,搞錯呀?
呢個男人不知所謂!

大宅

原帖由 MINGMINGSMALL 於 09-7-7 23:23 發表
我地一齊6年!我16+就跟左佢,佢當時24+,當時既我好反叛,唔理屋企人反對,搬左出去同佢同居!半年後,我第一次懷孕,我地係大陸做人流,過左冇耐我發現左佢有第2個,仲要係我既朋友,捉姦在床果種,佢仲趕我走,一個月後佢搵反 ...

妳長大左6年...但心智只長大左6天...mouth:

大宅

係政府生, 我唔覺有什麼不好, 有錢要來日後比bb好過啦, bb車用到咪算啦,無謂咁樣同佢計, 佢比錢你, 你自己留番, 收起佢啦, 現在你都有左7個月啦, 唔好咁唔開心, 對bb唔好呀, 當你生左bb時,你真係唔想比人, 你不如試下自己要番bb啦, bb已無爸爸, 又無媽媽真係好慘呀, 你都無左幾個bb啦, 唔好咁, 成日話自己唔識揍, 唔識教, 咪學囉, 你自己要成熟, 想離開佢, 找社工幫手啦, 就算社工睇唔起你, 你都要忍下, 為左bb, 得閒上來問下其他人意見,

原帖由 MINGMINGSMALL 於 09-7-9 23:07 發表
佢果日6點係大陸反左來!!我一路都覺得佢做得ok啦對bb,因為佢真係好鍾意bb,以前係我一路唔肯生,佢有陪我產檢.陪我買bb既野,至於$就冇可以問佢攞,因為自己都有做野,但自己就一路都好傻,出糧就比大部份既$佢,因為佢負責 ...

複式洋房

mingmingsmall :

don't rely on this man la, time to wake up la. however, i also felt you don't love your baby too much...

besides, wants to let you know there are alot of couple wants to have baby but they cannot get pregnant, but you, you lucky to have baby but you don't want to save him.

you are over 20 years old ga la, you should make right decision by yourself, you have to believe yourself which you can take care your child.

add oil!!!!

原帖由 interasian01 於 09-7-10 11:16 發表
係政府生, 我唔覺有什麼不好, 有錢要來日後比bb好過啦, bb車用到咪算啦,無謂咁樣同佢計, 佢比錢你, 你自己留番, 收起佢啦, 現在你都有左7個月啦, 唔好咁唔開心, 對bb唔好呀, 當你生左bb時,你真係唔想比人, 你不如試 ...

:-D

大宅

原帖由 MINGMINGSMALL 於 09-7-7 23:23 發表
我地一齊6年!我16+就跟左佢,佢當時24+,當時既我好反叛,唔理屋企人反對,搬左出去同佢同居!半年後,我第一次懷孕,我地係大陸做人流,過左冇耐我發現左佢有第2個,仲要係我既朋友,捉姦在床果種,佢仲趕我走,一個月後佢搵反 ...

你仲好後生, 真系要諗清楚.
多些和家人相量

洋房

我睇完真係好為你爸媽難過...生左個咁無用又咁無分寸既女...做得出就要承擔...你知唔知你既行為好自私同低能...
比個男人呃完一次又一次...你真係有眼無珠...
你有無思想ga...???

複式洋房

依家鬧都冇用, 我相信佢都好後悔, 可能又係缺乏"愛"的悲劇

禁止訪問

公爵府

醒目開學勳章 畀面勳章

原帖由 MINGMINGSMALL 於 09-7-10 23:52 發表
佢話如果我落左個BB,又或者比人領養就即刻分手,間屋就即刻比反業主,...如果要個BB佢話會改過,但要一齊養大佢,但如果冇佢既經濟支持,我自己既生活都照顧唔來,但我又真係唔想再比佢呃......
今日有個朋友幚我問左大陸 ...

點解個肚咁大你都仲想唔要佢 講尼講去都係果個有大629嘅男人,你有冇想過
bb係你個肚一日一日長大,有血有肉會踢脚............
落左咁多個,呢個仲咁大.........你有冇人性架
呢度大把媽咪攞綜緩,點會唔夠食,買小件衫,坐小次的
士囉!你倆個開心果時,有冇問下bb想唔想嚟呢個世界
依家佢就出世啦!佢見都未見過....
pls...........你諗清楚啦!唔該!
順順利利 大吉大利       

禁止訪問

有「營」勳章 wyeth冷知識勳章 畀面勳章 陪月勳章

大宅

咁大個你都忍心唔要,你都幾無人性,比我會選擇生出嚟比人領養,領養得bb既養父母無論家庭環境學歷都好好,咁係咪會好d

你唔好諗個bb出世,個男人會愛你,男人講既野你都好信

男爵府

畀面勳章

唉!真係吹到"啤"一聲
點解講咁耐都仲係"佢...佢..佢......"不停就以個男人既說話/行動去拉住你走呢?
宜家都7個月...唔好妄想香港有得落...亦唔好期望上大陸落完會有命返黎....與其陀左咁耐...都就生咯!點解十月懷胎生既BB要雙手奉上俾人呢?況且唔係個個都會俾人領養到...有D可能喺18歲/16歲前都係留喺"孤兒院"....你忍心咩???
你識話自己自私.不負責任.唔成熟.....齋講唔改有鬼用!落..你又落過喇!係咪落得好過隱呀?點解次次有BB就諗住落...要落幾多先安樂呢?
你話無能力養BB...唔想BB爛身爛世....你有見過"孤兒院"既小朋友著名牌咩?定你想儲夠五千萬先為之叫有能力養BB?平有平養...貴有貴養....唔係千億新抱先生得仔嘅!!只要你肯努力...點都餓你唔死嘅!!!
你想生個BB留住個男人...個男人就話你唔要BB就分手...但你陀BB...佢又有女人....到佢有女人...你又想唔要BB.....
咁如果到你生左之後..佢又玩女人...咁點呢?你會帶埋個B走定自己走呀????
你廿幾歲喇!唔係兩歲....要自己諗下....係你2個搞個BB出黎..個BB無要求過ga~點解最終要個BB承受後果呢?佢錯喺邊??與其你要不停搵籍口說服自己唔要BB...不如諗下條路點行....
我今年23...仔仔都5歲...我生BB果陣仲細過你...我果時仲要係單親添!到宜家我都過得好好wor~
大把人係未婚mama...單親家庭亦都一大堆..點解人人都得...係你唔得???

等待驗證會員

原帖由 MINGMINGSMALL 於 09-7-10 23:52 發表
佢話如果我落左個BB,又或者比人領養就即刻分手,間屋就即刻比反業主,...如果要個BB佢話會改過,但要一齊養大佢,但如果冇佢既經濟支持,我自己既生活都照顧唔來,但我又真係唔想再比佢呃......

既然佢話同你一齊養大佢咁你咪信佢lor...
到時佢仍然去玩,你咪抱住個bb係屋企等佢返黎lor..
有個王牌陪你等你會開心d既~
佢會唔會改已經唔再係問題喇,
佢玩完會返下屋企你就滿足架啦~

珍珠宮

好媽媽勳章

你離唔離開佢都係你自己嘅選擇, 大家唔會亦唔可以左右你, 但係你個肚已經7個月有多, 等多二個月生得喇! 唔好去大陸"落"呀!
我有個朋友係20年前, 陀住7個月, 走去大陸落, 得番半條人命番來. 先唔好講以前同而家嘅醫療及安全問題, 只講良心, 我朋友到而家都仲記得當時情形, 時時都諗番起, 覺得好對唔住個bb, 心理壓力和罪惡感從未因時間而減輕!
佢同我講, 如果可以選擇多一次, 一定唔會咁殘忍!!

你諗下, 去催生, 要先整死個b, 再生佢出來, 佢已經係一個完整嘅人, 你咁樣同謀殺係無分別架.

複式洋房

一定唔好落..... 你一家會後悔一生一世, 對身體又好傷, 日後想生都生唔出架

大宅

唉~咁多人話佢,唔知佢醒左未,可能仲堅持緊返大陸做殺人兇手,單親家庭只要爸爸或媽媽肯堅持肯努力,唔比有爸爸媽媽既家庭差,我19歲未婚生仔,個男人係亞仔兩歲話玩夠返我身邊,而家仲生多個女,但係我從來都唔倚賴佢,經濟完全獨立,間公屋只有我同兩個仔女名,容咩2佢轉頭同我講未玩夠,又走左去

你可能怕個bb生左出嚟,個男人又走左,你第時同第二個男人,人地會介意之類,bb會阻住你,你落左個b,你唔會知道,bb出世帶嚟既開心係無法子形容,每日睇住bb既成長有幾窩心,bb一句媽媽,簡直冧過男人同你講一千次i love u

珍珠宮

好媽媽勳章

7個月喇, 呢次同你以前"落"嘅有好大分別, 佢已經可以離開母體生存, 唔好取走佢生命, 好陰公..........你會後悔架!
真係決定唔要, 可以將佢送去有關機構, 當比bb一條生路, 亦為你自己積德.

複式洋房

絕對同意..我諗送俾有關機構仲好d添...佢都唔識做人阿媽, 跟著個咁嘅媽咪, 難保唔會係"新聞"翻版http://hk.news.yahoo.com/article/090216/4/apsg.html(女嬰猝死揭8歲女獨力湊3妹 母終日流連酒吧 父在家也是睡覺)

洋房

回覆 1# MINGMINGSMALL 的文章

你認清楚你愛依個男人嗎?
(1)與你的朋友捉姦在床.仲趕你走
(2)佢又有第2個女人
(3)2009年1月第3個女人,你哀求,跪地.做傻事,冇番轉頭,仲搬走左.
(4)之前巳為他墮胎兩次.今年2月第3次有BB不認係佢嘅,講好多侮辱既說話,再墮胎話冇時間冇錢.叫你自己事自己攪掂佢.
(5)4/7揾大陸第4個女人,冇綫比你.但有錢送幾仟元手提電話比D大陸女人.
以上都是你男友對你呢6年的愛嗎?你再問下自己,6年啦,得到過乜嘢?係咪好開心?好鍾意依D生活,容忍個男人無止境出去滾滾完再番來.你就當冇事發生,死心塌地愛他.甘願墮胎再墮胎...他濫交成咁..害你惹埋性病.愛滋病,多翻拋棄,當你似X女多過似女友,如此下去恐怕你精神.肉體上的折磨.傷害更深.不能自拔.這個男人只會害你一世.你醒下喇

男爵府

樓主,
個bb係你的親生骨肉, 你點解可以咁忍心唔要佢呀? 太無人性了.......
無論你同bb爸爸的關係點樣都好, 你都唔應該落咗個bb!

依家bb爸爸話會改, 話會養bb, 你咪觀察一下佢係咪真係改吧! 你咪俾機會佢學做好爸爸, 俾機會你學做好媽媽! 如果佢真係可以做好老公好爸爸, 你咪當上天給你的額外獎賞!

如果爸爸唔生性的, 唔返來的, 咪自己養吧! 因為你是bb的媽媽, 你有責任去撫育佢成人! bb是你10月懷胎的骨肉! 你忍心不要bb嗎? bb好無辜, 好可憐啊!

你要學習做一個負責任的好媽媽! 你要相信自己能夠做得到!
加油!

首頁

尾頁

跳至