母乳餵哺

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

LHLMother :
麻煩您請pm給我~謝謝!

男爵府

原帖由 eliza.ngan 於 10-3-8 11:34 發表
LHLMother :
麻煩您請pm給我~謝謝!

請看p.13頁的文章.

子爵府

可以 pm 比我嗎 ?

Thanks.

男爵府

原帖由 andeskinki 於 10-3-8 14:04 發表
可以 pm 比我嗎 ?

Thanks.

請看p.13頁的文章.

大宅

LHLMother,
我由第一頁睇到最尾一頁,真的很感謝你的分享,很有啟發性.
我bb今日去做六個月檢查,發現佢同之前四個月大時差唔多高,差唔多重...我好擔心...是不是媽媽奶出現了什麼問題...
所以也給我找到呢一個post!

我bb係on demand咁食奶,有時兩個鐘,有時又四個鐘,無定...,最尾一餐係12點鐘...
先前看到你其中一個post講生長激素先知,原來我地做錯左,以為bb夜d瞓,就可以易d戒夜奶...
宜家回想,可能我無同佢set時間,攪到佢生理時鐘亂晒...
我想請教,
1.可以點樣同佢set時間表,可唔可以分享一下你的時間表,等我可以差考下呢?
2.佢每次食奶都要大喊,好"痴"身,成日都當我係一個奶樽,我有d咩方法去改善?
3.佢宜家高度的生長線只有10%,先前係75%,我有什麼方法可以做下呢...?
可以pm我嗎?
many many thanks!!!

洋房

LHLMother,

Can you please PM me? thanks a lot!

原帖由 LHLMother 於 09-7-16 07:36 發表
真心希望可以幫到你地啦!!!

洋房

我想請問咩叫猛長期?

原帖由 LHLMother 於 09-7-17 23:20 發表

猛長期的長短, 人人都唔同, 我就約10日.

以我個人經驗, 其實好難响猛長期分辨佢想食奶/食 nipple.
所以如果我係你, 我會响猛長期後先會開始訓練bb.

至於到完結猛長期後係咪易分到, 我唸會係.....如果仲係分唔到, ...

男爵府

原帖由 yipone 於 10-3-24 16:02 發表
LHLMother,

Can you please PM me? thanks a lot!

請看p.13的分享文章

男爵府

原帖由 yipone 於 10-3-24 16:12 發表
我想請問咩叫猛長期?

請看母乳餵哺的置頂文章.

大宅

already seen p.13 la
thanks a lot

原帖由 LHLMother 於 09-7-14 15:33 發表
雖然話為咗bb健康, 餵人奶幾辛苦都要頂住, 但係我覺得媽咪同bb餵/飲人奶而享受健康, 同時可以冇咁辛苦喎!而且我覺得bb定時定候作息, 健康會再好d.

以我的bb為例, 佢未夠1個月時已每3hrs.飲人奶一次, 玩一陣(約0.5-1 ...

大宅

請pm我,many thanks!
原帖由 LHLMother 於 09-7-16 14:29 發表
好高興, 好開心真的能幫到你手.

真實我的方法都說不上是甚麼magic, 只是較為人性化的方法, 使到bb能夠自己識得在床上入睡而己.

我不介意post出來, 只怕太長, 會"客"親人.......

以前 ...
16 week抽羊水,bb冇事,是仔仔;
21 week BPD 4.86,AC 15.42,FL 3.41
24 week BPD 6.3cm, AC 19.9,FL 4.5,重742g
27 week BPD 7.2cm, AC 23.2,FL 5.1,重1118g
32 week 重4.4 lb;35 week 重5.99 lb;
37 week 重6.99 lb
38周4日,仔仔出生了,重6.4磅。

男爵府

原帖由 橫濱女 於 10-3-27 11:38 發表
請pm我,many thanks!

請看p.13的文章.

洋房

可以都pm 比我嗎???? Thanks a lot!!!! or sent me to my e-mail :
[email protected]

大宅

May you pm the details to me, thanks

複式洋房

LHL MOTHER

PLS PM ME.THANKS

大宅

謝謝分享,我會努力試試!
16 week抽羊水,bb冇事,是仔仔;
21 week BPD 4.86,AC 15.42,FL 3.41
24 week BPD 6.3cm, AC 19.9,FL 4.5,重742g
27 week BPD 7.2cm, AC 23.2,FL 5.1,重1118g
32 week 重4.4 lb;35 week 重5.99 lb;
37 week 重6.99 lb
38周4日,仔仔出生了,重6.4磅。

別墅

Pls PM me too

我個bb都幾難湊,夜晚4點幾會醒,早上nap有時只20分鐘,仲要我陪佢成個鐘

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊