自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

第一時間會做咩...中左有3千萬的話..我會第一時間打電話佢登記..之後等囉錢..之後呢..就掉難哂屋企d野

BB保你大  皇帝仔BB

大宅

我會先對多幾次喺咪真喺中左 (我諗我當時個心會跌出黎咁濟)mouth:

之後打電話登記, 再立即收埋張六合彩等攞錢 (費事唔見咗就人都癲)
再跟住幾日要冷靜下先, 再計劃下點用筆錢 (如買樓)
但我攞到筆錢第一時間會取10%做善事
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
但以上的...........仍在發夢中

禁止訪問

男爵府

$30,000,000 三千萬...

中了彩金三千萬...我會...

先分部份$20M作慈善用,捐給“護苗基金”“奧比斯”“無國界醫生”...

余下$10M再分為...

$5M將分為五份,爸、媽、妹、恭祥、爾冬...

$1.5M買一間房子連傢俱裝潢(自住)...

$3.5M作一些定期儲蓄、買一些藍籌股票...

(自家分得的$1M,我會去旅行或去遊學...)

以上係幾年前的想法...

依家要改改啦...

10M 分俾護苗/奧比斯/無國界
10M 分爸/媽/妹/我/相公
7M 買間屋/股票, 去旅行
3M 留俾將來的仔女(暫時未有)

男爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

回覆 4# kittylove 的文章

(a)分爸/媽/妹/我/老公/99
(b)買間屋/股票, 去旅行
(c)留俾將來的仔女(暫時未有)

子爵府

好媽媽勳章

教養孩童, 使他走當行的道, 就是到老他也不偏離。

子爵府

好媽媽勳章

中左會買樓囉...
唔會唔做野...不過就唔會咁搏喇..
要爭取多 d 時間同個囡相處..
而家兩公婆返公...每日對住個囡o既時間都唔多...日日先得果三個鐘同佢玩下,.交流下....

男爵府

原帖由 kittylove 於 09-7-9 15:18 發表
第一時間會做咩...中左有3千萬的話..我會第一時間打電話佢登記..之後等囉錢..之後呢..就掉難哂屋企d野

我第一時間打電話登記,然後去接老公,跟住去拎錢,之後去睇樓...跟住可以返屋企執埋d証件...然後去買日用品...搬入新屋...

掉嘢既時間都慳返

男爵府

我會叫老公打我一巴~~~~~

珍珠宮

錢一到手便立即辭工

和c6 大少 父母 弟妹家人去台灣旅行

大家開心下先

男爵府

緊係你打老公一巴, 問佢痛唔痛啦...
痛就有錢分, 唔痛無得分, 自己袋...

原帖由 蔚晴 於 2009-7-9 16:13 發表
我會叫老公打我一巴~~~~~

珍珠宮

2018復活節勳章 熱血勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 大廚勳章 BK Milk勳章 育兒性格勳章 親子王國15週年勳章

我唸個時個心會勁跳.... 跟住個人震晒好驚..... 之後再對多幾次, 跟住打電話登記, 之後應該會瞓唔到, 好心急快 D 攞到錢咁先可以確定到自己係咪真係中左.... 錢一到手就去供斷層樓, 捐部份出黎, 去一次旅行請埋屋企人去.... 去完先再唸下一步係點做. 不過一定會做嘢... 唔做嘢就會亂洗錢架啦....

侯爵府

我諗好左架喇, 當然先對多幾次張票確認中左. 之後馬上打電話去同家姐報喜, 再之後就去登記. 跟住, 馬上resign 留係屋企做主職mami.

3000萬我會o甘用

1. 捐500萬
2. 立即儲350萬比我兩件 + 家姐個件將來如果出國讀大學用
3. 儲 500萬退休用
4. 兩對父母 - 每人比100萬佢地
5. 兩個細佬 - 每人比200萬佢地
6. 家姐 - 比300萬
7. 老公細佬 - 200萬
8. 淨返 350萬就係62/99對面買間4房2廳. 依家住緊既屋就租出去.

真係諗下都開心

男爵府

原帖由 心大心細 於 09-7-9 16:18 發表
緊係你打老公一巴, 問佢痛唔痛啦...
痛就有錢分, 唔痛無得分, 自己袋...

好提意喎~~~~

公爵府

我會買多層樓比自己..買一層比父母住..再買定一層而家收租..第時就比亞囝..之後梗係去旅行啦..再之後就要諗錢搵錢喇..哈哈..諗起都開心

珍珠宮

2018復活節勳章 熱血勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 大廚勳章 BK Milk勳章 育兒性格勳章 親子王國15週年勳章

原帖由 jjwmkk 於 09-7-9 04:40 PM 發表
我諗好左架喇, 當然先對多幾次張票確認中左. 之後馬上打電話去同家姐報喜, 再之後就去登記. 跟住, 馬上resign 留係屋企做主職mami.

3000萬我會o甘用

1. 捐500萬
2. 立即儲350萬比我兩件 + 家姐個件將來如果出國 ...

珊珊話齋.... 一件要 400 萬, 咁你起碼都要留 900 萬先夠喎....

大宅

會唔會立即同C6離婚..一個人囉哂d錢走
BB保你大  皇帝仔BB

珍珠宮

醒目開學勳章 畀面勳章

會同C6去我地夢想之旅︰南美+復活節島+古巴

珊瑚宮

2024年龍年勳章 好媽媽勳章 畀面勳章

我又黎發下夢先
3千萬..
10%即3百萬捐出去
10%3百萬比媽媽
5% 150萬比太公太婆
35%1050萬用黎買樓,裝修
淨番果d save起...每個月2萬生活費..可用50年
期間老公當然要keep住返工啦..

珍珠宮

原帖由 kittylove 於 09-7-9 15:18 發表

我會冷靜地去登記, 攞錢. 等我肯定錢已入了我戶口, 就番去同個C6離婚.......想飛佢好耐啦, 成日唔沖涼洗頭, 成個乞兒咁.

跟住.......跟住.....唔知點算??? 捐部份錢去慈善機構啩.....跟住.....????

唔諗喇.....都唔會發生嘅

首頁

尾頁

跳至