懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

洋房

睇完醫生後.唔開心!

醫生話bbsize細.35週得4lb13oz.而且bb臍帶圍住條頸.生
0既時候要留意.雖然佢話兩樣野都唔旱見.但我好怕bb會有事.點算呢?

大宅

Re: 睇完醫生後.唔開心!

放心啦! 最緊要醫生話BB健康。而家最緊要保持心情開朗,BB先會長大,最後幾週係可長得好多~~~
人人常歡笑 不要眼淚掉

大宅

你訓多d, 食多d燕窩, 咁bb就重得快d長胎d la~~
[size=medium]**小綽瑤車厘子綱頁**[/quote][size=small]綽悅非凡性溫柔,瑤池仙子氣清幽

男爵府

順其自然啦,開心d,bb先長胎架,我32時,醫生都話我個胎細,朋友教我一天飲2杯媽媽奶粉,吃多d肉,燉多d雞汁飲,bb會吸收好d,你吾好成日想住BB size細啦,BB會小器架!.
只要BB正正常常,健健康康,大同細都無所為啦!
加油呀,仲有幾個星期就任務完成架啦!

[em:3 :]

大宅

唔好唔開心啦, 我34週時e-生夠話我個b頭少2 週,仲要我照什麼高解像超聲波, 其實我當時仲諗頭細d咪仲好生.哈哈 :lol: 我仲早產,35週b仔已經出世. 得5.6磅. 而家味夠1個月已經有7.5磅啦. 細碼bb都可以出世後追番ka. 如果你好擔心, 可以早d放產假休息, 多飲奶和豬骨湯, 可以追到ka
不過, 臍帶纏頸就要多留意bb胎動情況. 祝您生個健健康康,肥肥白白既bb. :mrgreen:

別墅

我BB的size重細, 現在34周, 我想都不夠4磅, 醫生在31周時已經同我講 BB好細, 要我即刻放產假 (早左成2個月), 醫生只是叫我訓多的(卧床休息), 最好向左側卧, 初時好不開心, 又好緊張, 他還說有可能要提早開刀取 BB出來, 因為在肚內吸收不好, 快的取出來還好, 可能出左世會大得很快,

現在我已放鬆心情, 因為我要做的已做了, 其他的事情我已經控制不到,

洋房

謝謝各位媽媽的關懷及安慰.今日心情都好0左好多啦.
其實bb細都唔係咁大問題.最怕係bb臍帶纏住,唔知會點!
不過醫生話我呢個case只要出世時留意bb呼吸便可.唔係咁大件事.好彩bb都有經常郁.冇咁擔心啦!學你地話頭,盡0左力,
其他的事情我都控制唔到.
祝各位準媽媽生個肥肥白白的bb.
thank you very much

大宅

bb臍帶纏住 neck - does that mean we can't give birth naturally? Cersarian the only choice?

大宅

好媽媽勳章 BK Milk勳章 2016畫展勳章

don't worry about the estimated weight, it's only a reference. my doctor said my baby is around 6.3 pounds, but my daughter came out at 8 pounds, so it may not be accurate. take more rest, and the baby should be ok.
bb臍帶圍住條頸 - if the doctor knows during delivery, and they will pay more attention, it should be alright.
Hazel just turned 2 years old on 26 Nov.

禁止訪問

畀面勳章 環保接龍勳章

別墅

talkative,

請問您是順產還是開刀生囡囡? :-P

別墅

I totally agreed that don't worry about the estimated weight by doctor, it's only a reference.
Private and Government doctors told that my baby only 5.5-6lb.
Also in government clinic , doctor gave me a reference letter to Hospital have an Ultrasound test checking my baby growth.
However, I delivery on 40 wk 5 days .
My baby have 7lb 2 oz

Don't worry your baby size !!!

男爵府

好媽媽勳章

多記:
我都係呀個BB臍帶係頸到呀 我而家三十八週日日都驚住
日日都留意BB有冇郁 佢唔郁我又喊 我老公話BB都要休息架唔係成日郁咁咪好睏~我要等佢郁我先放鬆到心情呀
我本身都諗住唔睇私家架喇 諗住就生啦 點知上次去照就話BB臍帶係頸 唯有每星期睇一次check住啦 醫生話BB有郁就唔駛驚 你每日數住佢有冇郁夠十次啦!^^我好明你心情!
你都唔好太緊張呀!!BB會知架~~~你想佢肥D就唔好咁緊張
飲下媽媽奶好長胎架!!!!
我地都要加油呀!!!!!!
BB一定會健康平安既~

大宅

我37週醫生話bb得5lb,我好擔心,成日訓唔到,屋企人安慰我,話bb都唔想媽咪唔開心,我為左bb日日叫自己放鬆d,飲奶,飲湯,總之有營養的食物都食,到生阿b時,我老公不知幾緊張,(因為我係開刀生),生完姑娘話我知阿b有7lb3,我老 公就話可能係我食陊左有營養的食物,or照超聲波都會有出錯,所以你要放鬆心情,有足夠休息,開心d,bb都會長肉d. :lol:

首頁

尾頁

跳至