自由講場

跳至

首頁

尾頁

翡翠宮

HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 +3金熱血 玩具勳章 畀面勳章 叻叻勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 wyeth冷知識勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 笑得好勳章

有冇名唧 ??

大宅

我覺得要視乎揸咩車、幾多cc同埋係棍波/自動波先可以check到係唔係真係可以慳咁多~
我揸7人車2200cc冇TURBO、冇TECH就大約$1.2,但係揸架R34果陣就要成$2蚊,我都有入哩D所謂既添加劑,其實係通左D油路,架車係好力左,但係就次次入油都要入先會覺得架車係好左,如果入開又唔入就會覺得架車大食夾冇力~
其實哩D添加劑唔止有支裝仲有D好似藥丸咁架

男爵府

好媽媽勳章

即係咩名呀?! 想知呀

子爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

我都想知呀~THZ

大宅

其實呢支油會唔會有乜副作用架??? 因為我怕"因小失大"咁就慘啦!!!

伯爵府

牛年勳章

唔該介紹下我用,我都想慳油。

子爵府

畀面勳章

好似話用開就要用架,唔用就會變到好大食呢

珍珠宮

原帖由 purplekk 於 09-7-12 01:55 AM 發表
即係咩名呀?! 想知呀

Me too...
現在我們一家三口每日都過著幸福快樂的生活。~好感恩現在所擁有的一切人與事,我們必定會好好珍惜這個幸福的家!《幸福會遲到但不會缺席!》       ...

子爵府

去買汽車用品既公司就會買到

大宅

我唔識貼張相出黎~
但係就搵到以下幾款,都係添加劑黎,响車舖會買到。
哩隻就每次入1支,大約行30000/km就要入1支,大約$88-90蚊~
http://www.car8.com/enlarge_photo.php?ad_id=117115&ad_type=2&img=_MEM_3/2_117115.jpg
哩隻就每次入油前入1杯仔,佢有埋個杯比你,$120-130~
http://www.car8.com/enlarge_photo.php?ad_id=148626&ad_type=2&img=_MEM_20081110/2_148626.jpg
仲有哩隻偈油,換左爽好多,$6xx~
http://www.car8.com/enlarge_photo.php?ad_id=152668&ad_type=2&img=./racemotor/2_152668.jpg

珊瑚宮

2024年龍年勳章 好媽媽勳章 畀面勳章

原帖由 cathycheng131 於 09-7-11 21:33 發表

我覺得只有淘寶先有..
香港冇進口..就算有..都唔會咁平..

但係大陸野..我都係唔多信..
我怕用左幾次唔用..架車即時死晒火咁...冇力行...又或者忽然食油左...

水晶宮

好媽媽勳章 畀面勳章

speedmaster or silkolene 慳油d?

原帖由 CeciLeung 於 09-7-12 12:13 發表
我唔識貼張相出黎~
但係就搵到以下幾款,都係添加劑黎,响車舖會買到。
哩隻就每次入1支,大約行30000/km就要入1支,大約$88-90蚊~

...

水晶宮

好媽媽勳章 畀面勳章

有冇壞處?

大宅

原帖由 vet 於 09-7-13 13:48 發表
speedmaster or silkolene 慳油d?

silkolene 慳油會d,架車會有力。

大宅

原帖由 月希 於 09-7-12 12:26 發表

但係大陸野..我都係唔多信..
我怕用左幾次唔用..架車即時死晒火咁...冇力行...又或者忽然食油左...

係囉, 我都有d驚啊!
唔通3-40萬架車, 買支7蚊不知名流入油缸,
如果傷車咪pk!

水晶宮

好媽媽勳章 畀面勳章

原帖由 CeciLeung 於 09-7-13 13:53 發表

silkolene 慳油會d,架車會有力。

是慳油d??

子爵府

我HB晌每次入油前都有用呢D添加劑, 好似真係慳油咗少少, 佢之前用果隻係成支入晒嘅, 大約$40一支, BUT我無留意叫咩名. 而家用緊果隻係用少好多劑量, 一支巳有排用, 晌ECOSWAY買的.
原帖由 chilleylok 於 09-7-11 20:45 發表
每次入油前都要加呢支野架?

水晶宮

2024年龍年勳章 好媽媽勳章

點解無左張photo?
我都想要多啲資料呀,
請pm我........Thank you!

大宅

落左D添加劑,通左油路,唔洗比咁大油架車都好好行好有力,咁算唔算係慳油吖~

原帖由 vet 於 09-7-13 14:53 發表

是慳油d??

水晶宮

好媽媽勳章 畀面勳章

真唔真?

原帖由 yan511229 於 09-7-12 08:53 發表
好似話用開就要用架,唔用就會變到好大食呢

首頁

尾頁

跳至