論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

個工人係DIRECT HIRE, 本應係禽晚由菲律賓到香港,但星期五果日收到AGENT電話話佢好似大左肚...要詳細再CHECK...聽日先會知道結果.唉........

大宅

How sad!

大宅

你咪好彩囉, 來到先check到, 如唔係你煩c 啦, 菲律賓係上機前要驗血check 有無大肚才可以上機, 我個前c bun, 就係遲左6個鐘去check, 攪到上唔到機, 香港agent又唔知, 攪到我係機場等條pk, 條pk又唔打比我, 攪到遲來左3天才到香港, 最後條pk, 係我家做左2個星期炒左

原帖由 misil 於 09-7-12 18:00 發表
個工人係DIRECT HIRE, 本應係禽晚由菲律賓到香港,但星期五果日收到AGENT電話話佢好似大左肚...要詳細再CHECK...聽日先會知道結果.唉........

男爵府

d工人都係唔珍惜僱主對佢地咁好, 已經direct hire佢地, 幫佢地慳番唔少agent錢, 簡直係零成本過黎hk做野, 都仲要搞大個 肚.......

唉! 我之前個工人就係咁, direct hire佢, 佢年紀唔細, 相信冇咩人會請, 又係零成本過黎hk做, 我地一家2大人+bb1個, 屋企細細, 平時我地倆公婆又要返工, 都好好做......唉! 做到懶到死, 屋企d"陳"多到死, 又成人同我玩野........唉! 終於頂佢唔住, 搵到個好印印後即炒佢.

炒佢時, 佢都好"岳"然, 冇唸過我會炒佢......唉! 自己唸吓, 檢討吓啦!!!

洋房

你真係好彩! 起碼唔係到咗香港先 CHECK 到, 我諗你都係搵定過把啦!

複式洋房

可以話好彩啦...起碼唔使諗點樣安置佢. 但比佢咁攪, 我成個PLAN亂晒...咁我想問下,我可唔可以唔要佢架. 但D問件, CONTRACT簽晒啦喎.

大宅

原帖由 misil 於 09-7-13 23:06 發表
可以話好彩啦...起碼唔使諗點樣安置佢. 但比佢咁攪, 我成個PLAN亂晒...咁我想問下,我可唔可以唔要佢架. 但D問件, CONTRACT簽晒啦喎.

入境批左佢visa,但係你未拎就可以申請cancelled~

其實樓主你都好好彩架喇.
我同你一樣,之前請印印,
入境批左visa,叫我去拎...
好彩拎之前..agent話佢body check有左,
咁梗係唔要啦...
之後即刻再搵另一個...
touch wood,而家工人黎左2個月,
之前o係hk做左7年半...仲好好~

入境都好好...幫我加快批左新工人~
前後大約入紙申請新工人到佢黎,
3個星期-4個星期~~~

你都係快d搵過另一個啦~
祝你黎緊請到個"岩"既工人

公爵府

請問個visa係等工人黎到香港先拎, 定要早少少拎既?

首頁

尾頁

跳至