家事百科

跳至

首頁

尾頁

大宅

我用水洗風扇罩之後, 個罩就生锈, 請問各位媽咪應該用乜方法洗架?
:-D :-D

超級版主

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 FUN享自然‧郊遊一夏 親子探索遊 玩具勳章 畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 超級版主 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 KMALL特別版勳章 開心吸收勳章 瞓得好勳章

洗完要抹得完全乾
原帖由 april888chan 於 09-7-13 20:34 發表
我用水洗風扇罩之後, 個罩就生锈, 請問各位媽咪應該用乜方法洗架?
唵嘛呢叭咪吽      
ॐ मणि पद्मे हूँ
ༀ་མ་ཎི་པད་མེ་ཧཱུྃ

大宅

醒目開學勳章 環保接龍勳章

原帖由 april888chan 於 09-7-13 20:34 發表

我以前都用水洗,E+就用舊牙刷同舊棉襪加藍X寶。
用牙刷刷走D塵,再用舊棉襪加藍X寶抹,記得墊報紙先。

大宅

開盤水+藍威寶洗

大宅

開盤水加藍威寶洗...d塵用牙刷刷甩去....扇頁用布洗,洗完抺乾外再攤係報紙上吹乾

係咪你把風扇本身舊架?

男爵府

醒目開學勳章 環保接龍勳章 畀面勳章

開盤水+幾滴洗潔精, 洗乾淨抹乾

大宅

回覆 2# wong2323 的文章

多謝你的回應

係咪一洗完要立即抺乾

我是等自然乾架
:-D :-D

首頁

尾頁