婆媳關係

跳至

首頁

尾頁

別墅

最疼錫我既奶奶, 前幾日係醫院離開左我地喇...
我心情到依家都未能平伏, 好想再照顧佢, 好想陪佢飲早茶, 好想叫佢一聲媽咪(因一直跟孫仔叫佢做嫲嫲), 好想聽到佢把聲, 好想同佢傾計, 好想一齊去買餸, 好想一齊煮飯食, 好想一齊睇電視, 好想...
但依家冇機會喇, 以後都做唔到喇

伯爵府

翡翠宮

2024年龍年勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章

佢知你咁鍚佢一定保佑你乜!

珍珠宮

環保接龍勳章 hashtag影視迷勳章

節哀順便

一個人之所以快樂,不是因為她擁有得多, 而是因為她計較得少

複式洋房

節哀順便
你99在天之靈一定好開心有個咁好既新抱

男爵府

接受吧啦~~佢知道你咁唔開心佢走都走得唔安樂架!!

別墅

好多謝各位既關心...
呢幾日腦海裡面有好多同奶奶既回憶, 雖然短短果一段時間, 但我地生活得好開心...
每次一諗起d眼淚就不停咁流, 諗到以後都冇機會見到佢, 冇機會孝順佢, 個心就好痛~
我好開心有個咁錫我既奶奶, 今世無悔

大宅

好奶奶咁快往生, 樓主保重~~~人間幾時先有一個好奶奶出現~~~ 尼個世上真係好人死得早?????????唉........

(細聲講: 不過若係我屋企個壞奶奶咁快往生, 我會好開心~~~)

珍珠宮

好媽媽勳章

係囉, 好人死得早, 壞人又唔見佢去死, 真係...

原帖由 tinlingyuetka 於 09-7-14 19:39 發表
好奶奶咁快往生, 樓主保重~~~人間幾時先有一個好奶奶出現~~~ 尼個世上真係好人死得早?????????唉........

(細聲講: 不過若係我屋企個壞奶奶咁快往生, 我會好開心~~~) ...

複式洋房

原帖由 tinlingyuetka 於 09-7-14 19:39 發表

(細聲講: 不過若係我屋企個壞奶奶咁快往生, 我會好開心~~~) ...

節哀順變.
若果我99都去往生就好!

大宅

原帖由 fat.1025 於 09-7-14 20:16 發表

節哀順變.
若果我99都去往生就好!

我驚62比99先往生, 到時我99一定會跟住我, 所以我祝大家身體健康, 特別係62

寶石宮

節哀順變

男爵府

我好明白你咖心情,我奶奶都過左身一年啦,拒平時都對我好好,有時我都好挂住拒,經常諗起拒,好似仲覺得拒響我地身邊甘.

別墅

見到呢度好多婆媳糾紛, 我慶幸自己唔會遇到個麻煩既奶奶, 而且奶奶重來都冇鬧過我, 只有讚我乖, 讚我孝順... 其實我同佢一樣, 你對人地好, 人地就自然對你好, 我記得佢講過, 做奶奶既唔需要下下都惡形惡相對住d新抱, 係佢心目中, 我同大嫂係佢當寶既新抱, 之於其他因為做左好多衰野, 令奶奶好唔中意...

子爵府

Poo得好勳章 瞓得好勳章 開心吸收勳章 美好大世界2017勳章 Xmas吸收勳章 好媽媽勳章 畀面勳章

不過若係我屋企個壞奶奶咁快往生, 我會好開心~~~)

大宅

回覆 14# cheukyinbaby 的文章

你99真係好,只要D 99會咁唸,我信可以小好多呢d婆媳問題,大家都係女人,都係想一家人開開心心姐.......可是.......

anyway,你有個好99,真係很不錯了,只要在生時對佢好,佢走左,都好安樂的,人總有時侯,唔好太傷心喇,all the best & take care

別墅

就係因為佢對我咁好, 依家突然往生, 好似咩都冇晒咁, 個心好空虛, 失去左個錫我既人吖
點解唔俾多幾年時間我服侍佢?? 佢講過會等我同大嫂生返個bb俾佢玩架~~但...已經冇咁既一日喇

王國長老

畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 王國長老 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

算啦, 生老病死邊係我地可以控制架, 睇開d啦
我妹個99又係好好的, 我妹+妹夫返去食飯, 99已經執定一大袋野俾佢地拎走(除左煮好既送, 涼茶之外, 仲有我細妹鐘意既零食, 99行街買俾佢既小玩意--佢99真心會留意佢喜好的)
前排佢地鬧分居, 我妹62打俾佢, 無問長問短(雖然真係好擔心但佢地好識做), 只係講左句"你嫁左入黎我就當你自己女, 你一個人搬出去我地會好擔心", 嘩! 我妹當堂喊到顛左
如果我6299有佢地咁好...........
take care啦! 你屋企人都要互相support架
原帖由 cheukyinbaby 於 09-7-15 10:50 AM 發表
就係因為佢對我咁好, 依家突然往生, 好似咩都冇晒咁, 個心好空虛, 失去左個錫我既人吖
點解唔俾多幾年時間我服侍佢?? 佢講過會等我同大嫂生返個bb俾佢玩架~~但...已經冇咁既一日喇 ...

伯爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

一個好奶奶+一個孝順新抱, 哩個組合好難得 .... 睇到我想喊
樓主唔好難過啦, 奶奶她老人家一路好走
淡淡的來, 好好的去 ....

別墅

我不嬲身子都好弱, 成日病, 奶奶知道之後, 隔一個星期就"鄧"d補品俾我食, 有咩好食既野, 一定預埋我果份, 佢飲完早茶會買埋早餐俾我返工食, 平時叫我做野都會唔該前唔該後... 之前試過同老公鬧離婚, 奶奶都係咁講, 我係佢寶貝新抱, 如果我地離婚的話, 就唔認老公做仔... 往生前幾日係醫院, 佢見到我地怪怪地, 仲叫我有咩事都要同佢講, 唔開心就係佢面前喊, 唔好屈埋係個心裡面, 我一聽到就喊到收唔到聲... 依家有咩唔開心可以同邊個講呢

首頁

尾頁

跳至