想生BB

跳至

首頁

尾頁

民房

禽日用準快易驗左, 超淺色... 今朝忍唔住用曼仔再驗...都係淺色, 點算呢...我又唔想waste錢而家睇e生, 因為上次試過太早, 咩野都睇唔倒, 得個子宮膜...如果我遲多兩個星期, 又會唔會太遲? 我對上6月1日m, 但7月7日用驗孕棒驗過冇, 之後就7月13日用準快易再驗左, 超淺色, 之後今朝7月14日用曼仔驗, 都係淺色....如果咁計, 我應該有左4個星期多d...如果兩星期後至去睇e生... 即有左大約6星期, 會唁會太遲? 有冇人教下我最好幾時睇e生又唔waste 錢?我而家食返e生4月開俾我食既葉酸5mg一日(因4月有左但一星期後小產左, 所以d藥我有keep住),有冇姊妹用曼仔驗係好深色架???如果好深色, 你地o個陣有左幾多個星期呢?

20090713準快易相http://hk.myblog.yahoo.com/ckili0206/article?mid=2

20070714曼仔相http://hk.myblog.yahoo.com/ckili0206/article?mid=4

別墅

都唔係好淺啫... 好似肯定係 bingo 喎!
taru 該用戶已被刪除

彩鑽殿

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

男爵府

熱血勳章 好媽媽勳章

恭喜晒 ~
咁你身體上有無咩變化 ??

原帖由 zitawu 於 09-7-14 15:31 發表
禽日用準快易驗左, 超淺色... 今朝忍唔住用曼仔再驗...都係淺色, 點算呢...我又唔想waste錢而家睇e生, 因為上次試過太早, 咩野都睇唔倒, 得個子宮膜...如果我遲多兩個星期, 又會唔會太遲? 我對上6月1日m, 但7月7日用 ...

民房

我身體上....其實我早於7月3日開始乳頭痛, 咁咪以為黎m soon, 但等到7月7日見未黎咪驗下囉...冇喎, 唯有繼續等啦..到左前三日, 個乳頭冇之前咁痛, 但都係痛..之後7月11日晚, 等然好暈, 暈到想嘔但係嘔唔出o個種, 即刻上床訓, 到左7月12日開始, 食野係冇問題...但係食完之後就慘勒反胃, 反左1個鐘多d又冇事...直到而家都係...食完野反胃但嘔唔出o個種...

男爵府

男爵府

恭喜 恭喜

子爵府

7月1日m, 而家已有6個星期, 可以去睇醫生喇.....
我6w2d 都照到心跳喇......
恭喜晒....
老虎囡2010年2月10日於嘉諾撒出世喇, 早過預產11日~ 重6.71磅

複式洋房

都唔係淺色啦~~一睇就見到!我果時都係差不多顏色!
恭喜你呀!

複式洋房

我case同樓主差唔多, 你6w2d照倒心跳, 係點架, 因我係第一個, 咩野都唔知, 我剛剛book左e生, 約左7月23日, 應該o個陣有5個week尾.

原帖由 siufung 於 09-7-14 16:21 發表
7月1日m, 而家已有6個星期, 可以去睇醫生喇.....
我6w2d 都照到心跳喇......
恭喜晒....

複式洋房

恭喜晒....你努力左幾耐..?

子爵府

如果到時你有5個幾week, 醫生都會同你照下0既...
有可能照到0架喇... 不過有0的人要去到8week先照到....
如果隔住個肚照,就可能冇咁清楚, 如果係用陰超 (伸支野入陰道照下個子宮)就會清楚好多...
我上次係6w2d 照出佢心仔跳下跳下, 仲度到佢有7.7mm咁大....
唔使擔心, 冇乜特別野要準備, 去到醫生會同你安排0架喇....
原帖由 ioltam 於 09-7-14 16:31 發表
我case同樓主差唔多, 你6w2d照倒心跳, 係點架, 因我係第一個, 咩野都唔知, 我剛剛book左e生, 約左7月23日, 應該o個陣有5個week尾.
老虎囡2010年2月10日於嘉諾撒出世喇, 早過預產11日~ 重6.71磅

別墅

原帖由 zitawu 於 09-7-14 16:08 發表
我身體上....其實我早於7月3日開始乳頭痛, 咁咪以為黎m soon, 但等到7月7日見未黎咪驗下囉...冇喎, 唯有繼續等啦..到左前三日, 個乳頭冇之前咁痛, 但都係痛..之後7月11日晚, 等然好暈, 暈到想嘔但係嘔唔出o個種, 即 ...

咁你7月3日係 day 幾呀?你平時個 cycle 又係幾多日架?

你而家要休息多啲,唔好咁操勞啦!

大宅

原帖由 zitawu 於 09-7-14 15:31 發表
禽日用準快易驗左, 超淺色... 今朝忍唔住用曼仔再驗...都係淺色, 點算呢...我又唔想waste錢而家睇e生, 因為上次試過太早, 咩野都睇唔倒, 得個子宮膜...如果我遲多兩個星期, 又會唔會太遲? 我對上6月1日m, 但7月7日用 ...

恭喜你....

我想問吓你平時cycle係幾多日架?

民房

我cycle係亂既, 30-50日不等, 我7月3日係day33, 即係話7月7日係day37, o個陣驗係未有架

大宅

原帖由 zitawu 於 09-7-14 17:14 發表
我cycle係亂既, 30-50日不等, 我7月3日係day33, 即係話7月7日係day37, o個陣驗係未有架

咁你係day幾排卵架?

侯爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

恭喜恭喜!!

民房

其實我都唔知呀...因為m一直都亂

大宅

原帖由 zitawu 於 09-7-14 17:25 發表
其實我都唔知呀...因為m一直都亂

你冇用D仔check咩?

首頁

尾頁