嬰兒醫護

跳至

首頁

尾頁

洋房

急:bb第一次3日冇呵屎,點算好!

我bb現為2個多月大,食人奶bb+一餐奶粉,平時一日一次屎,第一次3日冇呵屎,點算好???而加第4日了,要睇醫生嗎?
咁細個可唔可以'室'金油條?
BB出生啦!:wink:

大宅

好媽媽勳章

Re: 急:bb第一次3日冇呵屎,點算好!

Let Him Drink water, as much as possible.

洋房

食人奶唔洗飲水喎!平時都有得呵,而加佢連奶都唔係幾想飲,水只飲2啖就喊了!

佢都有尿尿架,而且都唔係黃(只是早上條片黃)

珍珠宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章

有人教過我餵佢飲葡萄糖水

let's try it!!!!!

大宅

之前我BB都成日係咁,我媽咪試過比葡萄糖水佢飲,
試過比肥仔水佢,最後試左開塞露(即係甘油條個D)係專門for BB用的細細支個D 即時就有NgNg,
但係魯到面仔都紅哂,仲要za實個拳頭仔至得。
你個BB通常幾多日一次大大gar?
食邊個牌子的奶粉?ar?

大宅

我個bb有次都有咁既情況, 我就即刻煲粥水加奶粉俾佢飲, 之後都有得

大宅

有d人奶b大大下可以好多日都無大便架,我阿囡都試過3 日無,聽健康院嘅姑娘話最高紀錄佢地見過成2星期,你阿b係咪食少左所以又痾少左阿...你阿b一餐奶粉有無飲多d水啊???如果有其他唔舒服就要睇醫生喇,佢o甘細,唔好自己亂幫佢塞金油條啊
我有兩個小寶貝!
該用戶已被刪除

洋房

多謝各位媽媽!

bb當日已去睇醫生,塞左0.5粒甘油條就呵得出了,而且大便也是軟身,所以都唔知點解先前呵唔出,齋放屁!

首頁

尾頁

跳至