自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

畀面勳章

我十多年前鍾意買LV用,但結婚生仔就唔會買,因為現在有錢都會比個仔學。你呢!

水晶宮

最關心BB問題熱投勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章

我一個都無,因為一個袋要幾萬,我唸一身衣著打扮都要襯番,我無可能成櫃都係明牌衫!

同埋,平個d袋都幾靚同好用!

可以袋得野出街又唔太"寒酸"就可以!

大宅

我以前就一向都冇既,
不過同左而家個老公一齊之後,
成日去旅行,
佢就會買名牌手袋比我,
因為係原產地買平好多.

襯衫我又唔覺有問題喎,
可能平時我都比較貪靚啦,
雖然D衫唔係名牌, 但係都襯到架.

侯爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 BK猜猜猜慶中秋 hashtag影視迷勳章

心態改變左, 呢兩年無買過啦!

大宅

曾經擁有,人大咗,虛榮心無咗

珍珠宮

2018母親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 畀面勳章 hashtag影視迷勳章

以前有... 細個時,屋企都叫做afford 得到,係爸媽主動買嘅... LV、Gucci、狗仔"麥" (廿年前真係幾貴架)... 但係... 宜家唔會喇,一唻屋企生意唔及以前.. 二唻... 多咗好多假嘢.... 真真假假一街都係... 有時見到啲人見到有人用名牌袋,都可以討論一番究竟人家個袋係真定係假... 覺得啲人勁無聊;三唻... 可能個人大個咗,心態唔同咗....

宜家手袋用唻用去都係某一、兩個大品牌... 一個係戶外用品牌子,另一個都係通街都有人用嘅牌子...

伯爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

有一個咁多, 係巴黎d百貨公司買 Lxxxx, 個陣唔知係名俾, 返哩香港先知 ....
淡淡的來, 好好的去 ....

珍珠宮

2018復活節勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章

自己買, 一個都無

別人送的小禮物就有幾個

珍珠宮

咩叫名牌??上 八千既先係掛... 完全冇買過...

男爵府

幾年前於法國旅行時買左個Hermxx的garden party,
好貴,用到而家.

侯爵府

一個名牌袋都無.

我至貴既都係 $12xx 既 porter 背包, 日日揹抵返曬.

侯爵府

原帖由 bplus 於 09-7-15 14:03 發表
有一個咁多, 係巴黎d百貨公司買 Lxxxx, 個陣唔知係名俾, 返哩香港先知 ....

係咪有 w 既牌子??

大宅

有一個係bf(依家老公)送
不過我唔係咁需要名牌既人
之後無買過

大宅

好媽媽勳章

我既袋都係老公送,其實都係身外物,有冇都好閒.但我就一定唔會買名牌既衫褲鞋襪,因為一換季就唔岩mouth:
我老公有次排隊拿錢,企佢前面個女仔手袋,銀包都係名牌,身光頸靚..點知一打開銀包,疊信用卡單據成半吋厚,仲多過d錢... 我覺得買名牌野真係要量力而為,如果唔係日日返工係為左還卡數真係好無謂

男爵府

以前有....宜家唔會買喇mouth:

別墅

無囉..送比朋友都會既

水晶宮

唔追求哩D
這也是老公欣賞我的原因
少奶奶的身份,丫頭的命...

子爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

以前成日買 生完仔就冇啦 留番d錢俾仔仔好過
以前買落個d仲可以用..

超級版主

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 熱血金章 精緻種植勳章 好媽媽勳章 超級版主 2011至尊種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 hashtag影視迷勳章

做女時冇,做阿媽後都冇 (唔鍾意用手袋)

而家環保袋就有唔少
盡我一己之力,發放正能量!

公爵府

耐5耐都會手痕忍5住買吓, 舊果d又5會攞去trade-in, 所以越積越多了....mouth:

首頁

尾頁

跳至