自由講場

跳至

首頁

尾頁

公爵府

wyeth冷知識勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

以前有,而家好小

伯爵府

好媽媽勳章

曾經有輪做野好辛苦,
想買個俾自己.
但, 一見一個gucci閒閒地都五千蚊
我即刻諗, 可以買到十個500蚊既喎....
跟住又無買了

又眼見我最貴果個~~2800蚊, 男友(依家老公)送, 但, 都係俾我送左落櫃桶底....更加覺得唔好買...

我係個"貪新忘舊"既人, 我寧願買平d, 但可以成日換款....

禁止訪問

禁止訪問

大宅

以前好捨得ga..LV,Prada,最記得果個Prada腰bag(配鍊腰帶),好多女仔都用,成$3,xxx 都唔知點解會買. e+就真係睇arm先買一個,重要用好耐tim.

大宅

我都仲會買~
不過係老公比錢先會買...
如果要我自己比錢就唔會lu~

不過而家湊住囡囡,
所以用o黎用去都係o個個肚臍袋,
貪佢夠大...(係99上年送比我o既生日禮物)
07年老公送左個肚臍袋,
08年送chanel,
09年o岩o岩買左個BV.
但全部用左10次都無....

大宅

有買, 其實都知唔值買的, 都係袋一個, 但係,唔知點解, 一見到靚就好想擁有, 所以到而家, 我都會買.
榮華終是三更夢   富貴如同九月霜   
黃金不是千年業   無須過份去緊張

大宅

原帖由 召藥師 於 09-7-15 15:35 發表
做女時冇,做阿媽後都冇 (唔鍾意用手袋)

而家環保袋就有唔少

我又係喎,去邊都揹住個環保袋,以後唔駛再用手袋喇

男爵府

呢10年間斷斷續續都買咗好多個(包括lv、chanel、gucci、prada、miu miu、balenciaga 等等),但都係1個起2個止,同埋係諗咗好耐都好想買先會買,因為我唔想買咗之後又覺得唔中意再放返出去,我買得就算唔係成日用,同埋即使唔興,我都唔會放,另願儲起佢。
記得几年前真係好追lv架,出親款都想買,但係而家覺得佢俾人用得太濫了。所以而家一定唔會追潮流去買袋,會以款式同質地為大前題,如果個袋設計特別用料又靚,就算貴d都會捨得買。

侯爵府

有幾個, 因為好懶執手袋.....而家用緊果個, 都用左幾個月冇轉過

子爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

有架//

珍珠宮

好媽媽勳章 大廚勳章

伯爵府

有架,以前就會買LV、GUCCI,但而家會買CHANEL或者HERMES, 因為後者比較保值,同埋D款十年八年後都仲用得!

珍珠宮

下次手痕搽無比膏

我自己一個都冇, 從來都冇諗過要買.
原帖由 摩登姑娘 於 09-7-15 15:35 發表
耐5耐都會手痕忍5住買吓, 舊果d又5會攞去trade-in, 所以越積越多了....mouth:mouth:" />

大宅

好媽媽勳章

有,十幾個(Lx,Gxxxx),未包銀包類;而家無買,唔買開就無興趣!,人老左,有細路,寧願留番個錢比小朋友讀書學野好過;事實上,這些名手袋淨重都幾公斤(誇張左D!),未加野前都唔想拎!平時唔駛返工實用環保袋,返工用舊幾/幾舊水的袋,而家個D貴野放晒落箱到,1年都唔攞出來用1次.用緊個銀包(Gxxxx)成幾年,幾殘吓!用開有感情.人大左,價值觀都唔同左,唔再羨慕D名牌野!

公爵府

好媽媽勳章

hb送過....之後叫佢0吾好再買...留返d$俾囡囡讀書好過......
你的人格如何,你的人生亦必如何!

子爵府

因為成日響街同人撞袋既關係..而+冇買lu...

男爵府

BK Milk勳章

未生亞囡時, 有4-5個... 但好少用.

唔知點解見人用, ok冇問題. 但自己用好似唔夾咁.
所以現家都冇再買.

伯爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 睛靈勳章

咁耐一個都冇,自己一向粗魯慣;如果用貴嘢,花咗"薜"咗又心痛. 就住就住用更加唔自在. 唔好話袋,手錶,銀包,衣服,電話......索性用CHEAP嘢.

重有,買唔起係主因.無咁大個頭,唔敢戴咁大頂帽.

大宅

有。我覺得番中環寫字樓工,一個唔錯既手袋係基本裝備。不過我唔會買過萬既,一來覺得唔抵,二來太過dressy,而且分分鐘貴過老細攞既,唔係咁好。

名牌手袋唔一定要襯貴衫。T恤牛仔褲襯Speedy都幾好睇。衫可以唔使買名牌(而且未必適合),手袋、鞋同飾物就要比較講究。
laughin' to keep from cryin'

首頁

尾頁

跳至