親子旅遊

跳至

首頁
34567...12

尾頁

珍珠宮

開心吸收勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

我係油麻地旅遊買船飛。。$250成人來回。。另再直接同酒店訂房,(因直接同酒店訂係可以24小時前取消),因PACKAGE就唔可以取消。。

大宅

我們一家2大1小今個星期四出發,請問去過的朋友可否介紹午及晚餐的好去處?我住長隆,主要第一日去歡樂世界和看馬戲,第二日去動物園.
開心寶寶祉翹仔[/url]

別墅

咩咩豬,
That is basic package, and that why I say ”You could book the basic package in HK and upgrade the room during check in there. I always upgrade and pay for YMB100 to 200 only.”

Best regards,
Chingchingfa
原帖由 咩咩豬 於 09-7-20 15:47 發表

$1717是舊長隆價錢,狩獵房要加$200

大宅

如果唔想去咁遠, 係酒店"彩蝶谷"食都ok!
我星期六日先至去完, 除咗早餐, 其他三餐都係彩蝶谷食, 三餐都食唔同嘅款式, $$都唔係太貴, 2大1小 around rmb120/meal!
因樂園內的食物真係:;pppp:......
連我(一向對食不太講究的)老公見到都話唔想食

原帖由 tabo817 於 09-7-20 17:07 發表
我們一家2大1小今個星期四出發,請問去過的朋友可否介紹午及晚餐的好去處?我住長隆,主要第一日去歡樂世界和看馬戲,第二日去動物園.

侯爵府

畀面勳章

Thanks all. I likely prefer to b ook hotel and ferry tickets separately just in case of last minute change.
BTW, for hunter room type, there is an additional HKD100 more for a family room. Is the room extra big with bunk bed? We have 2 small children, one 2.5 and one 5 years old, is the normal hunter room twin bed good enough? thanks

daisy17772

大宅

回覆 2# hunny_hunnypooh 的文章

謝謝你的意見,看來樂園的食物真的不太好吃!我都見到很多人話蝶彩谷好吃,我想問是否需要book呢?會否等位很久?
開心寶寶祉翹仔[/url]

大宅

daisy17772,
我.老公.女.奶奶一間房無問題, 我地泊兩張大床一起, 狩獵房有兩張4呎床.

tabo817 ,
我初時都有擔心過人多的問題, 去到先知蝶彩谷很大, 不需要book不用等位. 環境ok 架.

大宅

好媽媽勳章

我諗緊去完長隆,跟手就去澳門,如果由長隆出發去拱北,遠唔遠架,搭的士要幾錢﹖

別墅

Weekend 去完三日兩夜,住野趣房,好滿意,因有小朋友,餐餐彩蝶谷,不過都唔錯,只是動物園及歡樂世界太熱,記住帶风扇。

大宅

剛剛去完長隆返來,排隊check in同取入場卷唔使半個鐘。建議大家將hotel voucher影印一份,一個排隊check in,另一個帶張影印本去排隊取入場卷,佢地只係要確認你訂房個名就會俾入場卷你,咁就唔使浪費咁多時間排隊。

原帖由 chungchungma 於 09-7-21 13:36 發表
Weekend 去完三日兩夜,住野趣房,好滿意,因有小朋友,餐餐彩蝶谷,不過都唔錯,只是動物園及歡樂世界太熱,記住帶风扇。

子爵府

Cyrus,
我見有人話要排成2個鐘check in 喎, 你星期幾同幾點去到酒店呢?

別墅

Dear all,
I did the trip last Sat (18/7), just queue up half an hour. I have dining and drinking coupons per room. OK for me...

原帖由 EppieL 於 09-7-21 16:38 發表
Cyrus,
我見有人話要排成2個鐘check in 喎, 你星期幾同幾點去到酒店呢?

水晶宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章

我想知係邊度BOOK房?係米直接係酒店book會平d?或係其他?可以話我知嗎?

禁止訪問

回覆 92# chingchingfa 的文章

大宅

Eppiel

我上星期六十二點到酒店架。

原帖由 EppieL 於 09-7-21 16:38 發表
Cyrus,

大宅

我只有在sat剛到埗時才需要等咗一陣位, 其餘時間都不用等, 間餐廳都幾大吓!

我都係18/7去, 真係排咗唔駛1/2hr就可以check in, 但冇得即時取房, 要2點後才有房, 我聽到有些人3點都未有房係到嘈佢!

原帖由 tabo817 於 09-7-21 09:54 發表
謝謝你的意見,看來樂園的食物真的不太好吃!我都見到很多人話蝶彩谷好吃,我想問是否需要book呢?會否等位很久?

別墅

Yes, but for family suite, I like old wing one. Its size is bigger w/ 2 balconies.

原帖由 SOMAN2603 於 09-7-21 21:03 發表
請問新酒店是否正過舊好多?

禁止訪問

別墅

Soman2603,
If you booked for twin or double bed room, honestly new wing is more attractive. But for family suite (家庭套房), I like old one most, that's why Chime Long has 9 family suites in old wing only and not open for HK travel agents.

原帖由 SOMAN2603 於 09-7-21 23:43 發表
thanks!
我本來book舊的,但最後我都轉新房,唔book新好似好蠢甘,希望轉左唔會覺得仲蠢!

子爵府

原帖由 SOMAN2603 於 09-7-21 21:03 發表
請問新酒店是否正過舊好多?

舊房唔夠靚!
我今次住狩獵房,靚好多!
個TV應該有42"~
浴室都靚好多!舊翼好普遍~
我叫葉比比,英文名叫Tristin Ip!

首頁
34567...12

尾頁

跳至