論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

禁止訪問

別墅

回應番個主題, 咁我地為咗個工人可以和藹d, 第一日到港唔知可唔可以請個工人飲番杯呢?

男爵府

2018復活節勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 陪月勳章

有好多野都食吾死ka wor,係咪都可以煮俾僱主食呀........

經血係食你吾死,但如果佢有愛滋,又點呀
都吾知咩官........

子爵府

畀面勳章

我今朝聽仲話唔可以因為呢次事件,而無理炒佢丫
:tongue:

伯爵府

我唸只可以怪香港既法律制到太好了.
如果係大陸你估會唔會咁, 我相信應該第一時間個印印會俾人打死.:;pppp:

伯爵府

我唯有先法制人。。。。。。

俾我既M血同便便/尿尿工人食左先 ~~~

伯爵府

打官師, 不嬲都係有錢人既玩意啦 ~

個工人判左都無$賠, 養佢坐監又要用公幣, 梗係想佢快D閃啦。

僱主又唔會出$請大律師, 當然想最好個僱主不了了之啦。

真係唔知乜野世界!

大宅

真係無天理呀! 令到僱主精神受到傷害仲唔夠呀?仲要唔炒得? 咁唔該個官自己試食左碟餸先啦。

大宅

畀面勳章

原帖由 mylulu007 於 09-7-16 10:02 發表
打官師, 不嬲都係有錢人既玩意啦 ~

個工人判左都無$賠, 養佢坐監又要用公幣, 梗係想佢快D閃啦。

僱主又唔會出$請大律師, 當然想最好個僱主不了了之啦。

真係唔知乜野世界! ...

快d閃, 我諗都未必la, 無罪....咁個印就可以係香港再揾僱主, 再比d m僱主飲, 就算比人發現, 你都吹佢唔賬, 你地d官都話冇問題la.....

大宅

我尋晚聽完新聞, 即刻講句"有冇攪錯呀??個法官係咪癲架?"....咁都冇罪?? 一啲阻嚇都冇.....真係想問吓個法官, 如果僱主俾經血個工人食....又係咪冇事呢??? 咁俾啲屎佢食都得架啦....如果真係此事.....啲外傭工會肯定又大遊行了......

大宅

我覺得係因為呢排d印又漂白水又殺僱主,個官咪覺得呢單唔嚴重lor,個官仲話醫生報告經血對身體無害同埋唔驚嚇wor...

個官係咪好中意食豬紅嫁
大家真係要自保丫

大宅

法官都好有問題, 如果事主係佢本人或佢親朋好友判決一唔會係咁. 叫佢食下先經血煮餸先啦. 笨!!!! 呢d 咪助長d 衰工人做衰野. 將個工人列入黑名單又如何?! 佢地會在當地改名換姓, 再做新護照. 蠢旦!!!

男爵府

怕怕囉!

其實我想講,以前曾聽過印印講,印尼agent係甘教佢地改善僱傭關係,所以大家想想,是否應繼續請這些文化的人.

別墅

好憤怒, 好憤怒.....聽到又如此審判結果. 吾坐監, 最小都要有些"情介"呀嗎.......好憤怒呀................

原帖由 BBLOVEMAMA 於 09-7-16 10:42 發表
其實我想講,以前曾聽過印印講,印尼agent係甘教佢地改善僱傭關係,所以大家想想,是否應繼續請這些文化的人.

伯爵府

原帖由 素兒 於 09-7-16 09:40 發表
我今朝聽仲話唔可以因為呢次事件,而無理炒佢丫
:tongue:

呢d都叫無理?
呢個世界咁多人鐘意食屎飲經血架?

大宅

2024年龍年勳章

唔通個狗官屋企都有個極品, 日日比左好多M血佢飲, 飲到佢Short 左, 你地知唔知個狗官個名?

如果想殺人, 不過殺唔到, 又証明唔到被殺者有受傷, 甘系米都無事呢? 香港點解會變成甘?

大宅

就係有個咁既政府,先有啲咁既外傭,佢地真係好麻煩,要來hk,重要攪攪震
VANNA & BEVERLY i love u
My homepage is

http://www.baby-kingdom.com/?154716

男爵府

原來m炒餸都係有用,可能個官都食過家傭小炒,所以覺得可以接受,甘如果無罪又work,不如我地請工人返來時,我地又比d,自制小炒d工人食,等佢地又聽我地話d,僱傭關係又好d,唔知得唔得.
甘大家平日就留返d囉.

伯爵府

香港官係未唔會請工人呀? 又或者佢都比工人餵左m呀!

大宅

嗄? 唔係化? 咁以後班工人咩可以"名正言順"合法地用經血做"送"? 咁搞法, 唔係剩係印, 賓都有樣學樣囉!

無有害物質? 咁妳唔知個工人本身有無暗病喎! 就算唔係, 都絕對唔岩啦! 我地唔鐘意老闊, 可唔可以請佢飲杯"尿"? 無有害物質架!

呢個世界真係"是非不分"! 我都唔知我仲可以點教我小朋友,日後咩野係對, 係錯? 咩野係可以做?咩野係唔可以做?

首頁

尾頁

跳至